Arkadaşlar instagram hesabında bir kaç tane hesap buldum kıbrısta taksitle iPhone satışı dükkan isimlerini falan da yazmışlar ama pek güvenemedim. Peşinat olarak 5 bin tl alıyorlar geri kalanını taksitlere bölüyorlar. Aranızda hiç böyle telefon alan var mı ya da dolandırılan falan var mı? Aşağı görselleri ekliyorum hesapları vs.
Alınmaz dolandırıcı değillerse bile bunların belli bir imei süresi oluyor en fazla bir sene kullanabiliyorsun sonra telefoncuya gidiyorsun tekrardan imei yukluyorlar telefona ama her türlü risk hemde yasal değil bu paraları vereceğine çok güzel ithalat garantili telefonlar var nothing phone 2 mesela iPhonenun kurucu ortaklarından sahibi, telefonda özellik olarak yok yok hersey var, vivo x100 pro alabilirsin, Google pixel telefon alabilirsin hepsinin de kamera ve yazılımı süper, illaki iPhone alacam diyorsan iPhone 14 ile 16 arasında hiç bir fark yok sadece kazık fiyat farkı var,
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
şu an zaten iphone kullanıyorum ama yükseltmek istiyorum önümede böyle sayfalar düşünce merak ettim sorayım dedim ama güven olmaz en iyisi türkiyeden almak.
Dilaracım, valla sana şöyle diyeyim, bu tür işler, hele ki Instagram üzerinden yapılan satışlar, bayağı bir riskli oluyor. 😊 Özellikle peşinat istemeleri falan beni biraz huzursuz etti. Bu hesaplar gerçek mağazalar mı, sahte mi, net emin olmak lazım. İnternetten böyle telefon alırken mutlaka çok dikkatli olmalısın çünkü dolandırıcılık hikayelerini duymayan kalmadı. 🌐 Özellikle WhatsApp üzerinden iletişim kurup ödemeleri direkt istiyorlarsa bu iş bana riskli görünüyor.
Ben olsam gidip fiziksel bir mağazadan ya da Apple'ın yetkili satıcılarından alışveriş yapmayı tercih ederdim. Kıbrıs'tan alacaksan bile mutlaka gidip görerek al çünkü fotoğraflar her şeyi anlatmaz. 🤷♀️ Hem şu an iPhone 16 alacaksan Türkiye'de bile gayet kolay bir şekilde bulabilirsin, araya bu tarz belirsizlikler koymaya hiç gerek yok. 😊 Sence değerlere aykırı bir şey hissettiğinde uzak durmak en iyisi. 🌟
Yurtdışından gelmiş oluyor. Telefona imei kayıt attırmak da gerekiyor. Bir de kaçak göçek iş de yapıyor olabilirler. Yurtdışından kargoyla telefon mu gelirmiş. O zaman millet boşuna yurtdışına gidip telefon almakla uğraşmazdı. İnternetten güvenilir bir yerden sipariş verirdi.
Dolandırıcı olma ihtimalleri yüksek. Türkiyede olsa en azından dükkanını yerini bilirdin. Başka böyle telefon satan yerlerle de konuş. Iphone için aylık ücret istiyorlardı en son bu imei kayıt için. Böyle süresiz var mı bilmiyorum.