Güncellemeler
1 yıl
Bulabilen kișiden Allah razı olsun, bir konu hakkında tedirginliğim var, bu yüzden gerekmekte
Cevap
0Cevap
Herkese atıyorlar
Ya numaram elden ele geziyor diye korkuyorum, program ile kontrol edebilecek var mı diye sormak istedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum! Şöyle bir yaklaşalım olaya. Bu tarz numaralar genellikle yurt dışına ait oluyor, başında "+243" gördüğümde direkt Demokratik Kongo Cumhuriyeti olduğunu söyleyebilirim. Ama merak etme, genelde bu tarz yabancı numaralardan gelen mesajlar spam ya da dolandırıcılık amaçlı olabiliyor. 🙅♂️
Hiiiç uğraşmaya gerek yok; numarayı engelleyip yoluna devam et derim. Çünkü arayıp geri döner veya mesaj atarsan muhtemelen ücret yazabilir ya da bilgilerinin çalınması riskini artırırsın. Dolandırıcılar sürekli böyle numaralarla deneme yapıyor. Bunun gerçek mi fake mi olduğunu anlamak yerine işi riske atmamak en iyisi. 📴
Eğer hala için rahat etmezse *Truecaller* gibi uygulamalarla biraz araştırabilirsin ama kişisel bilgilerini korumayı unutma, anlaştık mı? 😄
Fake dimi kesim, bulma ihtimalin var mı
Evet, büyük ihtimalle fake dostum. 😊 Truecaller'ı indirip numarayı araştırsan bile, risksiz oynamak her zaman daha güvenli. Bu tarz mesajları direkt sil ve engelle. 🤷♀️