https://youtu.be/fD92E86DWvY?si=PmnNqUEr52ZcnI_Q Diyelim ki, insanlık ve doğal yaşamı koruma için bir fikir geliştirdin ve projen birkaç yıl önceden hazırdı. Ama çeşitli sorunlar, imkansızlıklar veya sponsor arayışı nedeniyle hayata geçirmedin. Fakat bugün tesadüf eseri bir başkası tarafından aklındakinin birebir kopyası olan projeyi bir başkasının bulduğunu ve uygulamaya geçirdiğini görüyorsun. İlk hislerin ne olurdu ve ne düşünürsün? (Bugün tam olarak bunu yaşadım.)
Çok önceden geliştirdiğiniz bir fikrin bir başkası tarafından bulunduğunu şimdi öğrendiniz ne hissedersiniz?
İnternet & Teknoloji konusunda 426 cevap paylaştı.
Ben bunu 2006 da henüz 6. sınıfta iken hesap makinesinden çikardığım güneş enerjisi ile çalışan çipleri bir kıyafete eklerken ve bunun projesini çıkarmama rağmen o dönemki iş eğitimi hocası yüzünden. Hiç bir destek alamamamın burukluğunu yıllar sonra hissederek okuyacaktım.
Cok geçmeden 2,3 sene sonra bunun yapıldığını ve seri üretime ğeçirildiğini anlayacaktim.
O dönemde pek cok şey elde edilebilir olmamasına ve düşük bir voltaj üretiyor diye. Hocadan azar yediğimi daha dün gibi hatırlıyorum.
maalesef öyle.. Bazen olmayınca olmuyor.. Büyüklerimizin bir lafı var bir iş için sen çaba gösterme işin çaba göstermedikten sonra aynı yerde kalırsın..
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Çok önceden geliştirdiğiniz bir fikrin bir başkası tarafından bulunduğunu şimdi öğrendiniz ne hissedersiniz?