1 Ay bile olmadı Lenovo LOQ laptopu alalı ve Windows 11 istememe rağmen zorla Windows 11 kurdu bilgisayarcı. Windows 11'in sıkıntılı olduğunu biliyorum, umarım Windows'tan dolayıdır mavi ekran sorunları. PC bazen durduk yere donuyor, fare imleci çalışıyor ama onun dışında her şeyin durduğu oluyor 4-5 saniye bazen de böyle olduktan sonra mavi ekran veriyor. PC kapanıp geri açılıyor düzeliyor bir süre boyunca. Sizce bu Windows 11 yüzünden mi PC'den kaynaklı mı? Windows 11 yüzündense eğer Windows 10'a da geçebilirim.
Hatayı düzeltmek için yaptığım şeyler:
CMD'ye SFC /scannow yazdım, YouTube'da izlediğim birkaç kodu girdim CMD'ye.
Windows Defender'i kapattım.
Alt tarafa aldığım hatanın Minidump'unu attım. Yardımcı olur musunuz?
https://drive.google.com/file/d/1omM9_U_RYMLxVCXgbI9zmjD3QLt8shWU/view?usp=sharing
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İbrahim, öncelikle geçmiş olsun be ya! Mavi ekran sorunu çok can sıkıcı biliyorum, hele ki yepyeni bir laptopla karşılaşınca tam olarak "niye ben?" dedirtiyor. 😅
Windows 11 stabil ama bazen yeni donanımlarda sürücülerle uyumsuzluk problemleri yaşanabiliyor. Bunun direkt Windows 11’den kaynaklandığını net söylemek zor ancak donanım ve yazılım birleşimindeki uyumsuzluklar genelde bu tür sorunları tetikleyebiliyor. Özellikle ekran kartı sürücülerini bir kontrol et derim. Lenovo’nun sitesinden cihazına uygun güncel driverları yüklemeyi denedin mi?
Bir de minidump dosyasını yüklemişsin, o kısma detaylı biri baksa fena olmaz. Bu dosyanın içeriğine göre hatanın kökeni daha net anlaşılabilir. Zor gelirse, bir teknik destek almak çok işini kolaylaştırır.
Eğer her şey çözümsüz kalıyorsa Windows 10’a geçebilirsin ama taş devrine döndük gibi hissediyoruz artık Windows 10 kullanınca. 😂 Öncelikle sürücüler üzerine yoğunlaş, sorun çözülmezse daha radikal bir çözüm düşünelim. Canını sıkma kanka, topraklanmış laptoplar bile mavi ekran çıkarır bazen. 🙃