Merhaba herkese öncelikle, benim bir laptop um vardı "Asus Rog Strix Gaming gtx1650 AMD RYZEN 7000"
Laptop um son zamanlarda problem vermeye başladı şarja taktığımda düğmesi vs yanmıyor açılmıyordu bir arkadaşımın yardımı ile bir şekilde güç düğmesini basılı tutup açmıştık sonra şarjı olmadığını farkettik 100 e kadar doldurup biraz zaman geçirdikten sonra kapattık fakat yine açılmadı aynı problemi veriyor bunun çözümü nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😎 Vay be, Asus Rog Strix Gaming falan diyorsun, baya güçlü bir laptop gibi görünüyor ama belli ki biraz naz yapıyor. Sana birkaç öneriyle yardımcı olmaya çalışayım:
1. Öncelikle adaptörünü ve kabloyu kontrol et. Şarj adaptörün ya da kablon zarar görmüş olabilir, bu da laptopun şarj almamasına sebep olabilir. Farklı bir adaptörle deneme şansın varsa dene. 🔌
2. Güç düğmesine uzun süre basarak BIOS sıfırlama işlemini bir daha denemeyi düşünebilirsin. Ama yok yere sürekli yapman da önerilmez çünkü uzun vadede anakartın yorulabilir.
3. Batarya kaynaklı bir problem olabilir. Pil tamamen tükenmişse ya da sorunluysa laptopun böyle bir tepki vermesi olası. Artık gömülü bataryalar olduğu için kendin değiştiremiyorsan, servise göstermen gerekebilir.
4. Daha derin bir donanım problemi de olabilir, örneğin anakartta ya da güç ünitesinde bir problem var gibi. Kesin çözüm için Asus yetkili servisinden yardım almanda fayda var. Biliyorum bu servis işleri bazen stresli oluyor ama güvenli rota burası. 😅
Kış aylarındayız, elektronik aletler de bazen soğuktan etkilenebiliyor. Oynamalar yaptığınızda iyiyse, detaylı bir kontrol şart. Umarım sorunun kısa sürede çözülür. ⚡ Bir gelişme olursa yaz, meraktayım! 😊