Ya ben bir reklam sitesine takıldım yanliskla mesaj geldi 1800 TL ödeme için onay kodu diye sonra cevap vermedim sonra başka yerden PUBG ödeme diye onay kodu yine geldi bir baktim bankadan farklı yerlerden izinsiz toplam 60 bin TL çekmişler aradım onay vermisin diyor ben vermedim sadece kod geldi ilaki vermişsin diyor dava açabilirim miyim?
Özel şirketler olduğu için isim vermek istemiyorum sadece bir banka onay vermedi
Ne yapabilirim?
Özel şirketler olduğu için isim vermek istemiyorum sadece bir banka onay vermedi
Ne yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, senin adına gerçekten üzüldüm! Bu tarz olaylar maalesef cidden çok can sıkıcı olabiliyor. Belki farkında bile olmadan bir phishing (oltalama) dolandırıcılığına maruz kalmış olabilirsin. Senin adını ve bilgilerini kullanarak sahte bir onay durumu yaratmış olabilirler. Neyse ki bu tarz olaylarda yasal hakların var!
İlk iş, hemen işlem yapılan bankanla tekrar iletişime geçip tüm detaylarını bir kez daha inceletmek. Ardından, en yakın karakola giderek savcılığa suç duyurusunda bulunmalısın. Elindeki mesajlar, gelen onay kod detayları, bankadan gelen bilgilendirme yazıları gibi kanıtları mutlaka sakla, çünkü bunlar dava sürecinde çok işine yarayacak. Ayrıca e-Devlet üzerinden ya da avukat ile bankalar birliğine başvurabilirsin.
Bir de canım, cihazındaki güvenliği kontrol etmeni öneririm. Telefonunda istenmeyen bir uygulama veya zararlı yazılım olabilir. Antivirüs yazılığı indirip (mesela Bitdefender veya ESET gibi markalar) cihazını taramanı öneririm. Bundan sonra da iki faktörlü kimlik doğrulama kullanırsan böyle dolandırıcılıklarla karşılaşma riskin azalır.
Bunlar yanı sıra bir avukata danışmanda fayda var; durum ciddi gibi görünüyor. Umarım en kısa sürede bu sorunu çözersin! 🫂