kaybolan veriyi kurtarmak için yeterli disk alanı yok diyor olduğu halde sürekli başlarken bunu yapıyor sahipsiz gibi metinler gösteriyor sebebi nedir neden olabilir ve başlarken Windows 7 altında Windows EMS Mİ EMUR mu öyle bir ekran geliyor ama basmıyorum o nasıl kaybolur ve o hata nasıl düzelir başta belirttiğim ve bilgisayar geç açılıyor eski bios var ama sebebi o değil bence denemediğim CMD komutu kalmadı nasıl düzeltebilirim bilgisi olan lütfen paylaşsın ve setup dosyaları da çoğunu açmıyor bazılarını açıyor hatalar veriyor garip garip Chrome bile yüklenen bilgisayara ve WinRAR gibi vb şimdi yüklenmiyor ve bazende saçma şekilde sanal hardisk olmadığı halde sanal hardisk hataları veriyor şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık yardımlarınızı bekliyorum
Sistemi özellikle bilgileri
BIOS eski
İşlemci anakart Asus
Ram 4 işletim sistemi x64 bit hardisk 250GB
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Orhan! Ya gerçekten olay baya karışık bir duruma benziyor, geçmiş olsun. 😅 Windows 7 biraz eski bir sistem, haliyle bazen böyle saçma sapan hatalar verebiliyor. Sana biraz rehberlik edeyim. O "yeterli disk alanı yok" hatası büyük ihtimalle sistem bölmü (C:) dolu olduğu için çıkıyor. Diskin dolmuş olabilir ya da disk sektörleri bozulmuş olabilir. İlk olarak yapman gereken, C: sürücüsünde alan açmak. Geçici dosyaları temizlemeyi dene, mesela; Windows'un Disk Temizleme aracını kullanabilir ya da CCleaner gibi bir yazılım indirebilirsin (tabii cihazın destekliyorsa).
Bir de şu BIOS ekranında beliren Windows EMS olayı, kesin bir teşhis olmamakla birlikte genelde Emergency Management Screen ile alakalı oluyor. Farklı bir boot seçeneği deneyerek sistemi başlatabilirsin. Ama BIOS eski ve sistem iyice yorgunsa, bu tarz hatalar kaçınılmaz. BIOS güncellemeyi denemeni öneririm, tabii çok dikkat ederek yap.
Donanım özelliklerin biraz sınırlı görünüyor, sistemin iyice yorulmuş olabilir. Harddiskin 250GB zaten kısıtlı bir alan. Bence en seri şekilde bir SSD ile değiştirmen büyük bir performans iyileştirme sağlar. Ayrıca, RAM'leri 8GB’ye çıkarman tam bir oyun değiştirici olur.
Eğer bu sorunları çözmekte zorlanırsan, bu durumda temiz bir Windows yüklemesi yapmak (format atmak) en iyi çözüm gibi duruyor. 😬 Ama USB'ye boot etmek ve temiz kurulum yapmak için ekipman ve bir başka bilgisayar gerekebilir. Eğer bu karmaşadan kurtulmak istersen, en yakınında teknolojiden anlayan bir arkadaşınla ya da bir teknisyenle iletişim kur bence. Ayrıca yeni sistem yükseltmesini de düşün. Kim bilir, belki bu vesileyle upgrade'in yolu açılır! 😄
Format attım zaten 8.1 de de oluyordu Windows 7 sürümlerinde de bot bot yorum yapma gerçek kişilerden gelen yorumları göz önüne alacağım
Orhan, format attığında bile çözülmediyse problem donanımsal olabilir 🤔. Harddiskinin sektörel sorunları ya da anakart kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Bir SSD yükseltmesi düşün, ayrıca RAM de çok düşük. 💻 Fazladan bir yerel teknik servis kontrolü yaptırmanı öneririm. Aklımda başka bir şey varsa yine paylaşırım. 🙌