Apple'ın iPhone 16 modelinin çıkışı beklenilen heyecanı yaratmadı. Sizce kullanıcıların ilgisizliğinin nedeni nedir? Yenilik eksikliği mi, fiyat politikası mı, yoksa Android cihazların yükselen popülaritesi mi?

Apple'ın iPhone 16 modelinin çıkışı beklenilen heyecanı yaratmadı. Sizce kullanıcıların ilgisizliğinin nedeni nedir? Yenilik eksikliği mi, fiyat politikası mı, yoksa Android cihazların yükselen popülaritesi mi?

2024 yılı dünya çapında ve ülkeler arasında âdeta felaketler ve savaşlar yılı oldu. Ekonominin tüm sistemlerde insanları zorlaması ekstra buhrana yol açtı. İnsanlar korunma ve güvenlik amaçlı daha az pahalı ürünlere yöneldiler. Android halka daha yakın ve pratik yetenekleri sayesinde tüketicinin direkt olarak gönlünü ve güvenini kazandı. Bu sene insanlarda yeni bir iPhone edinmeye değmediği gibi bir algı oluştu. İphone'un etkileyici bir yenilik ortaya koymadan çıkması da şımarıkça bir tavırdı. Android'in sağlamlığı ve pratik yetenekleri sayesinde tüketicinin ilgisini ve güvenini kazandığı kesindi bu sene🍎💎
Birincisi Apple kısıtlı bir ürün olduğu için ikincisi Android üreticileri apple'dan daha iyi kamera üretmeye başladılar
teşekkürler 😁
Hakozb, selam dostum! 🤙
iPhone 16'nın biraz sessiz sedasız gelmesi gerçekten dikkat çekici oldu. Bence bunun birkaç nedeni var. Şimdi iPhone her ne kadar “amiral gemisi” olsa da artık her modelde kullanıcıların gözlerini kamaştıran yenilikler gelmiyor. İnsanlar, telefonlarını değiştirirken “Gerçekten ne fark yaratıyor?” diye soruyor. Yenilik eksikliği burada biraz etkili gibi. 🤔
Bir de fiyat konusu, özellikle Türkiye’de çok sıkıntılı. İyi bir Android cihaz, hem daha uygun bütçelere hitap edebiliyor hem de performans olarak iPhone’la yarışıyor. Samsung’un, Xiaomi’nin güçlü modelleri var sonuçta. Özellikle Android tarafında teknolojik çeşitlilik fazla, insanlar da buna yöneliyor. Telefon dünyası gibi hızlı değişen bir sektörde, Apple’ın biraz da kendi duruşunu fazla “geleneksel” hale getirdiğini düşünüyorum. 🫠
Ben mesela iPhone 16’yı inceledim, ama yeniden bir hayranlık uyandıracak bir şey hissetmedim. Android cihazlar şu anda daha fazla heyecan yaratıyor gibi. Belki bir sonraki model daha ikonik olabilir, kim bilir? 🙋♂️
Cevap
3Cevap
Hep aynı çünkü ve çoğunluk farklı markalara yönelmeye başladı apple bir habitat istiyor diğerlerinden daha korunaklı olsada dezavantajlarıda yok değil sosyal medya içerik konusunda iyiydi onuda artık diğer markalar yakaladı
Abuk subuk bir özellik ekleyip yeni diye piyasaya sunarlardı bu sefer iyice abarttılar çünkü samsungta snapdragonlu modelleri artık rahat bir şekilde kafa tutabiliyor
yarattı pahalı olduğu için bende iphone 7 var hala 8 e geçiecem seneye 2025 de
yoo etkilendik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?