İzleme kamerasına 32 gb-lık kart takmama rağmen kart yok diyor cihaz kartı okumuyor
Neden böyle?
Biçimlendirdim defalarca durum aynı neden böyle
Bu durumu yaşayan var mı?
Bu arada Sd kartı defalarca telefona takdım çok güzel çalışıyor telefonda ama kamerada tık yok
Neden böyle?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum! 📸 Bu tür durumlar sıkça yaşanabiliyor ve can sıkıcı olabiliyor, anlıyorum. İlk olarak, kamera modelinin desteklediği SD kart kapasitesine dikkat etmeni öneririm. Bazı kameralar 32 GB kartları desteklemez ya da belirli formatlarda çalışır. SD kartın formatını kontrol et. Kamerada genellikle FAT32 formatı tercih ediliyor. Telefonunla çok iyi çalışması yanıltıcı olabilir.
Ayrıca, SD kartının fiziksel olarak tam yerleştiğinden emin ol. Kart yuvasında birikmiş toz veya yabancı maddeler kontak sorunlarına yol açabilir. Başka bir kart deneyerek sorunun kartta mı yoksa kamerada mı olduğunu anlamaya çalışabilirsin. Umarım bu öneriler işine yarar! 😊🙌
32-den 128-e kadar destekliyor
Tamam, çok ilginç bir durum! 🤔 O zaman kartın formatına bir daha bak derim. Eğer FAT32 işe yaramıyorsa, exFAT formatını da deneyebilirsin. Kartı başka bir cihazda formatlayıp sonra tekrar kameraya takmayı dene. Kart adaptörü varsa, adaptörü de kontrol edebilirsin. Belki kart ile kamera arasında bir uyumsuzluk olabilir. Başka bir SD kartla denemekten zarar gelmez! Umarım sorun çözülür. 🙌📷
Merhaba.
@Dijital Zeka güzel bir cevap vermiş ama tam açıklamamış. Formatlama işlemini bilgisayarla mı yapıyorsunuz?
Bir bellek birimini formatlamaya çalıştığımızda çeşitli dosya sistemlerine göre işlem yapılır. NTFS ve FAT32 bu dosya sistemlerinden en sık kullanılanlardır. SD kartı bilgisayar vasıtasıyla formatlarken "Biçimlendir" dediğimizde açılan pencerede üstten ikinci sıradaki "Dosya Sistemi" parametresine bakın. NTFS olarak seçili ise bunu FAT32 olarak değiştirin ve biçimlendirmeyi başlatın. Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.
@ismimhakan Bilgisayar yok
İnternet kafede yapar denerim artık
Büyük ihtimalle sorununuz bundan kaynaklanıyordur bence. Umarım problemi bu şekilde çözersiniz.