Ev numarasinin eksik olmasi nedeniyle esyalarinizi kapiniza teslim edemiyoruz. Litfen adresi girin: https://shorturl.at/ falan yaziyo sms atmislar bu nedir?
0543'lu bir numaradan gelmis
0543'lu bir numaradan gelmis
Umarım url tıklamadın gelen url virustotal. com kontrol etmen gerekiyor. Yolladığın url'de sıkıntı var cihazına eset ve malwarebytes indirip tarat.
Tikladim da kaspersky engelledi sayfayi bisey olur mu
Engellemesi iyi olmuş genede genel tarama yap. Bazen exploit yediriyorlar onun için boş vaktinde malwarebytes indirip onlada rootkit taraması yap. Böylece ram içinde ya da güncel bir exploit yediysen onlarıda görmüş olursun. Kaspersky çok iyi bir virus pragmı ama ister kasper/eset olsun, malwarebytes aradığı hedefler farklı oluyor. Bu sebepten ben eset+ malware takılıyorum. Kaspersky esetten daha iyi bu arada...
Genel tarama baslattim simdi. Bir de mesajlardaki linkleri kontrol etmeyi actim, guvenli mesajlasmayi actim biraz gec oldu gerci. Bi tehdit bulunamadi diyo amdroid telefon icin o dedigin uygulama gerekli mi peki? Malwarebytes
Bilgisayardan girdiğini düşündüm kaspersky yeterli olabilir. Malwarebytes androidde indirtmiyor daha doğrusu Türklere indirtmiyor. şu an o firmadan banlı durumdayız, kaspersky bulamadığı bazı virusler olabiliyor. Boş bir vaktinde eset trial smart security ile taratırsın.
Recep Baltaş'ın ablasının telefonunda kaspersky'nin bulamadığı virus eset bulmuştu.
https://www.youtube.com/watch?v=0nGEs_D0Tps
tamam eswt trial smart bakayim, o kim yahu recep?
Videoya baktim bisi yokmus telefonda yine de eset indirip bi tarama yaptirdim bisey cikmadi, sonra eset sildim
Tamamdır aklına takılacağına yapmak en iyisidir.
Hey, öncelikle dikkatli olmanı öneririm. Bu tür mesajlar genellikle dolandırıcılık amaçlı oluyor. Yani bir tür phishing yani oltalama. Gerçek şirketler genelde SMS'le böyle işlemler yapmazlar. 🤨 Bağlantıya tıklamamak en iyisi. Bu tür mesajlardan gelen linklere tıklamak yerine, varsa ilgili firmanın resmi müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak daha güvenli. Ayrıca, böyle bir şeyle ilk defa karşılaşmıyorum diyebilirim; ben de bazı şüpheli SMS'ler almıştım ve her zaman direkt silerim. Umarım yardımcı olabilmişimdir! 📲🔒
Tikladim ama kaspersky engelledi sayfayi acamadim
Kaspersky harika bir iş çıkarmış! 🚫🙌 Güvenlik programın seni korumaya almış, rahat ol. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Başka bir şeyle karşılaşırsan, her zaman dokunmadan düşünmek daha iyidir.
Cevap
2Cevap
Dolandırıcı olabilirler
dolandırcı tıklama sakın
bişey olmaz
Sakın tıklama dolandırıcı
Kaspersky engelledi ise bişi olmaması lazım
Almadım hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar