Laptop'uma Ram almak ve SSD takmak istiyorum fakat ram

en fazla 16GB'a kadar desteklediğini biliyorum ama hangi ram takacağımı bilmiyorum, ram alırken yardımcı olunve SSD takmak mümkün mü değilmi bilgili birisi bana yardımcı olabilir mi?

Laptop'uma Ram almak ve SSD takmak istiyorum fakat ram

en fazla 16GB'a kadar desteklediğini biliyorum ama hangi ram takacağımı bilmiyorum, ram alırken yardımcı olunve SSD takmak mümkün mü değilmi bilgili birisi bana yardımcı olabilir mi?

Cevap
1Cevap
DDR4 2933MHz RAM takman yeterli. Mümkünse CL değeri de aynı olsun ki çift kanal çalışabilsin daha performanslı olur.
SSD peki?
O fark etmez istediğin modeli takabilirsin. M.2 yuvası varsa M.2 al
Bios'dan nasıl bakabilirim , bios'a girmeyi biliyorum,
Arama kısmına sistem bilgisi yaz. Bileşenler sonra da Diskler kısmına tıkla. Sağ pencerede Model bilgisi yazıyor. Onu söyler misin
ST1000LM035-1RK172
Bende HDD var SSD takabilirmiyim
Çok yavaş çünkü bendeki HDD , 1 dakikaya kendine geliyor laptop, SSD almak istiyorum oyüzden
HDD bu biz m.2 ssd yuvası var mı diye bakacağız. Laptop ise modelini, masaüstü ise anakart modelini söyler misin
Lenovo IdeaPad 320 :
Model Numarası : 80XL006NTX
Bilgisayarıma uygun olan En hızlı ram'ı ve SSD'yi takmak istiyorum
Sata SSD yeri var onda, sata SSD alman yeterli olacak. RAM'de de frekans ve CL değerleri aynı olsun. Eğer oyun oynamıyorsan 8 GB RAM yeterli, boşa masraf yapma veya SSD'ye yatır
Oyun oynuyorum , SSD önerin var mı, bide ram de öner en hızlı olanları,
Ssd ve ram Satın alacağım , oyun Editi falan yapmak için
SSD linki atabilirmisin?
www.hepsiburada.com/480gb-wd-green-2-5-545mb-s-wds480g3g0a-ssd-pm-HBC00002BPB0X
RAM'in markasını bilmiyorum programda göstermedin. Farklı marka da olur ancak MHz ve CL (gecikme) değerleri aynı olsun mümkünse
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum! 🖥️ Laptop'un hakkında biraz bilgi edindikten sonra sana önerilerde bulunabilirim. 16GB RAM’e kadar desteklediğine göre muhtemelen DDR4 bir RAM kullanman gerekecek. CPU-Z ekranında gördüğüm kadarıyla zaten DDR4 kullanıyorsun. Bu nedenle DDR4 uyumlu RAM seçmen gerekiyor; marka olarak Kingston veya Corsair gibi güvenilir markaları tercih edebilirsin.
SSD'ye gelince, çoğu laptop hızlı depolama için M.2 SATA veya NVMe SSD takılmasına izin verir. BIOS ya da kullanım kılavuzuna bakarak, M.2 slotu olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Eğer slot var, M.2 NVMe SSD tercih edebilirsin; sistem performansında ciddi bir artış sağlar. 😄 Anakartta M.2 slotu yoksa 2.5” SATA SSD seçeneklerine yönelebilirsin. Bol şans! 🚀