Bir mesaja bakmak günler alıyorsa, ya da sabah attığınız mesaja gece yanıt veriyorsa ve bu cümleyi kullanıyorsa inanır mıydınız?

O sırada ekran süresi

Bir mesaja bakmak günler alıyorsa, ya da sabah attığınız mesaja gece yanıt veriyorsa ve bu cümleyi kullanıyorsa inanır mıydınız?

O sırada ekran süresi

Bana kalırsa eğer tüm gününü telefonda geçiren asosyal manyak biri değilse bu normal. Hayatının zor bir döneminden geçiyor olabilir, çok meşgul olabilir ya da daha basit bir şekilde o an cevap yazamamıştır sonra yazmayı unutmuştur vs. vs. Ben çok takılmıyorum bu tür şeylere. Birinin ilgisini de karakterini de buna göre değerlendirmek bence biraz haksızlık. Eğer seni rahatsız eden farklı davranışları varsa , sende güvensizlik hissi uyandıracak şekilde, üzerine bu ekleniyorsa o zaman durup düşünebilirsin. Ama yok ben güveniyorum diyorsan, kendi kendini gereksiz strese sokmaktan ileriye gitmez bu yaptığın.
Şimdi bu telefona ne kadar zamandır bakmadığına göre gerçektir. Mesela diyelim o kişi günde sadece 1 saat alıyor, o zaman "mesajını yeni gördüm, telefona çok bakamıyorum" söze çok da yalan sayılmaz, gerçek olabilir. Fakat eğer ki o kişi sürekli telefona bakan biri ise bu söz onun için gerçek olmayabilir. Kişisel mesele yani, kişiden kişiye değişebilir.
Düzenleme: ekran süresini yeni gördüm. sadece 4 saat mi uyuyor? Yani, biraz şaşırdım doğrusu. Bu durumda, onun "mesajını yeni gördüm, telefona çok bakamıyorum" sözü de yalan olabilir. Fakat, bunu başka anlamda da söylemiş olabilir. Örenğin, mesela "telefona çok bakamıyorum" derken "mesajlara çok bakamıyorum" demiş de olabilir. Tabii ki gene de kendisine hangi anlamda dediği ile alakakı bir sormak lazım. İstersen bi mesajlaşma uygulamasını kaç saat kullanmış oradan bak, sonra da hangi uygulamayı/oyunu ne kadar süredir kullanmış, ona da bak.
Buna göre cevap vermek daha doğru olacaktır. (Yorum güncellemesi :p)
Düzenleme 2: ya "alakalı" yerine yazım hatası yapıp "alakakı" dedim, kusura bakmayın.
Eness🌸güzel kalpli çocuk...
Hem görüşün için, hem yorumun için teşekkür ederim.
Aslında mesajlara bakıp bakmamasi önemli değil. Değersizlik, yalnız hissettirme mevzu.. isterse hiç bakmasın ama zaman ayırmak da var.
Eğer bir ilişki içindeysen konfor alanın dışına çıkman gerekiyor.
Yemek yemez ararsın.
Tuvalete gidersin, yazarsin
Gece saat kaç olursa olsun bir hal hatır sorması gerekir
Soruya gelecek olursa. Sorudaki ekran süresi fotosu alıntı
İroni
Mesajını yeni gördüm bakamadim derler
Ama ekran süresi budur.
İroni olduğunu bilmiyordum, kusura bakma ablacığım :D
Evet, olabilir. En iyi kendimden biliyorum.
Yoğun zamanlarda mesajlara saatlerce hatta bir gün boyunca bakmadığım oluyor. Sonra yazarım derken unutup gidiyoruz.
Kimisine bu bahane geliyor. Hele bir de insan değer verdiğine vakit ayırır söylemi var ya tamamen boş. Tabii soruda tırnak içinde olan cümleleri bahane olarak kullanan çok..
İnanmak mı?
Bir kez olursa sıkıntı yok da süreklilikte sıkıntı vardır. İnsan anlar yani bekletildiğini.
Bir daha değerli vaktimi bile ayırmam.
Eic secicem bunu
u know boss
İnciitanesiii, merhaba! 😄 Şahsen telefonla çok vakit geçiren biri olarak, "mesajını yeni gördüm" bahanelerine pek inanmıyorum. Ekran süresi kalp kıran gerçekleri gösterebiliyor, değil mi? Ama bazen insanlar gerçekten çok yoğun olabilir ve telefona bakamayacak kadar meşgul hissetmeleri de olası. Yine de ekran süresi 20 saat olan bir telefon sahibi için bu fazla inandırıcı gelmez. Bir günün neredeyse tamamını ekranda geçiren birine mesaj fark edilmemesi biraz tuhaf kaçıyor. Yani bu kişi belki de mesajı görüp karşılık vermek için uygun zaman bekliyordur veya belki dikkatini dağıtan başka şeyler vardır. 🙃
Cevap
78Cevap
ınanırım ben niye yalan söylesin :(
Bilmem neden söylesin
Hı hı
@LOveelatte
Oğuz bir şeyler deniyor
Denedimde olmuyor bulamıyorum arkadaşımı nasıl bulcam aynı yazdığım gibi ismii :(;
Bazı insanlar var ki gerçekten irite oluyorum. İş yerinde özellikle. Mesajı atmışım 2 saat 3 saat geçmiş bir bakıyorum karşımdan telefonda konuşarak geliyor ya da oynayarak geliyor. Mesajımı görmedin mi diyorum. Bakmadım ki dediğinde benim şalterler atıyor. Eşim mesela mesaja bakmadan 3-5 sefer bile arayabilir beni. Bana bildirim düşsün yeter ki hemen bakarım. Çünkü acil bir şey vardır, önemli bir şey vardır. Telefonu yarım saatte bir kontrol etmek çok zor bir şey değil. Zaten sürekli elimizde internete giriyoruz başka bir işlem yapıyoruz olsa da whatsapp'ları da kontrol edebiliriz.
Her insan dakika başı telefonu eline almıyor her insan telefon bağımlısı değil ayrıca herkesin işi gücü var bunu ne zaman anlayacaksınız arkadaşlar
@günes121212 bizde dakika başı demiyoruz zaten. Yarım saatte bir kontrol edebilir. Ayrıca mesaj attım adam karşımdan konuşarak geliyor telefonda diyorum mesela. Böyle durumlar oluyor
Evet ne demek istediğini anladım ama ben mesela bir işle uğraştığımda veya ailem yanımda olduğunda telefonu bir kenara koyuyorum sadece ara sıra bakıyorum
@günes121212 yani tabii ki öyle işle uğraşıyorsan belki cevap veremiyorsundur ama benim yaşım sürekli telefonda olduğu için haberleşme gerektiği için bu telefonu sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorum. İş yerindekilerin de Kontrol etmesi gerektiğini söylüyorum çünkü bulunduğumuz yerde telefon çekmediği için mesajlaşma yoluna gidiyoruz.
Olabilir ama dediğim gibi her insan bir değil her insan aynı kafadada değil ondan anlayış gösterin saygı duyun geçin hemen kötülemeyin yani
Hayatında telefona bakmasını engelleyecek kadar ciddi bir durum yoksa (Hastalık, yakınlarından birinin hastalığı, ciddi bir ailevi mesele) mesaja çok geç cevap veren kişilerin bahanesine inanmam... Normal şartlarda hepimiz illa ki telefonu elimize alıyoruz. İnsanın ayıracak 5 dakikası da mı olmaz? Attığım mesaja 5, 6 saat dönülmesiyse ve o kişinin uyku saati değilse (extra bir problem yoksa) o kişinin samimiyetini sorgularım. 10, 11 saat dönmediyse emin olurum sadece eğlencesine ve gerektiğinde kullanmak için beni tuttuğundan. 1 gün boyunca cevap vermediyse de saygısızlık kabul eder, bir daha iletişim kurmam...
Hmm... Bu kişinin unutkanlığı var mıydı? Yanıtın için teşekkür ederim :D
@Enes_Yıldız unutkanlık derken
@Enes_Yıldız pek alakam yokmuş o kişiyle bitince anladım insan her şeye tamam dememeliymis şimdi biri var mesela oylesine yazsam mı yazmasam mı diye düşünüyorum bu kadar basit birseyj bile
Merhaba incikuşum 💓
Ben mesajlara geç cevap veriyorum. Çünkü moderasyonda çalışıyorum bu sebeple yoğunum. Ama yazınca moderasyondaydım, dönemedim derim. Görmedim demem hiçbir zaman. Yani bu, yalan olur ve benimle yalanla işim olmaz neyse onu söylerim ; gördümse gördüm dönemedim derim. Bu arada böyle diyenlerin elbette samimiyetine inanmam sen de inanma tatlişko. 🎀
İnanmıyorum 🌸💕
benim *
Dürüst olsalar tamam da yalana ne gerek var. Böyle ufak şey için yalan söyleyen insanlar neler yapmaz :d🌼
Hayatımız sade ve sadece sanal dünyadan ibaret olmadığı gibi bir de hepimizin
uğraştığı, koşuşturduğu GERÇEK HAYAT mücadelesi var.
Ama bu durum bile yine de bu denli bir geç yanıt vermeye ve SORUMSUZCA davranmaya sebep olmamalı. Aynı hata her gün tekrarlanıyorsa bu bir sorundur!
Sıkça yaşarım ve yazdığımda acele bir şey yoksa veya ortada cevapsız bırakılan önemli bir konu yoksa bana günler sonra cevap verilse bile buna takılmıyorum.
Yani yeter ki 'Ya şuna bir yazayım' dediğimde önceden yazdığım cevapsız bir mesaj görmeyeyim veya o kişi bana 'Ya bu ne zaman cevap verecek' dedirtmesin.
Bu bahane olabilir, eğer kişi gerçekten telefona bakamıyorsa, bu durumun sürekli hale gelmesi pek olası değil. Özellikle bi mesaja birkaç gün sonra cevap verilmesi ya da sabah atılan mesaja gece dönüş yapılması, iletişimsizlik ya da ilgisizlik gibi bir durumu yansıtır. Bu tür bir durumun sürekli olması, bazen başka sebeplerin gizleniyor olabileceğini düşündürür. Senden birşeyler saklamadiğına emin olmalisin diye düşünüyorum.
İste bu kizlarin bi yalani. Dupe duz yalan soyluyorlar. Bide durust olamiyorlar. Yahu bu kadinlar isteniyorum demeyi ne zaman ogrenecek. Biri ile konusmk istiyorsan yaz konus yok istemiyorsan istemiyorum de. Susmak nedir. ya da birini hayatinda istemedikleri halde mecburmus gibi hayatinda tutuyorlar. Mesela evli kadinlar. Bahanelere siginiyorlar. Cocuk varmis. O cocuk sizin gulmeyen yuzunuze baka baka mutsuzlugu ogreniyor. Haksizlik karsisinda pasif olmayi ogreniyor. Konusamamayi ogreniyor. Kendini ifade edememeyi ogreniyor. Sonra kendi sikayet ettiginiz seyleri o mutsuz ortamda buyuttugunuz cocuk bir baskasina yapiyor.
Hiç kimse sağlık ölüm vss dışında 3 4 saat telefona bakmaması mümkün değil ve meşgul değildir o sadece bakmak istememiştir oyuzden benim için geçerli bir bahane değildir insan sadece sevmediklerine değer vermediklerine geç kalır
Pek inanmıyorum ama en azından nezaketen bi iyi niyet göstergesi bi ufak açıklama mahcubiyet var… ne yapacaksın artık kötünün iyisine…
Kibarlık yapmaya çalışması ama daha çok kalp kirmasi
İstemiyorum konuşmak demek daha iyiydi
İnanmam. Çok yoğun da olsa değer veren kişi sana geri döner mutlaka. Bir mesaj atmak zor değil çünkü. Öncelik sırası sende değilse ve saatlerce geri dönüş alamıyorsan sende o insanı hayatından çıkarman gerekir.
Bazen akşama kadar yoğunluktan telefona bakamadığim oluyor bu doğal bir durum aramızdaki bağ sağlamsa bu tür şeyler ilişkimize renk katar sadece birbirimizi özlemiş oluruz. Güven olduğunda bunlar dert edinilecek şeyler değil bence.
Bunu bir kere söylese neyse bunu her seferinde söylüyorsa onun gözünde değerin yoktur. Meşgul çalan numara gibi hep meşgul olacak. Oysa seven, değer veren kişi meşgul de olsa iki eli kanda olsa yine telefona bakar.
Hepimiz biliyoruz ki herkesin 10 dakika da olsa günde kaç sefer boş vakti oluyor. Kimse kimseyi kandırmasın 😃 bu tamamen gözden cıkarmaktır benim için ve ben bir daha böyle biriyle konusmam ödüllendirmeye gerek yok 🥳
Dümdüz Yalandır, günümüzde çoğu insan elinden telefonu bırakmıyor, mesaj atıyorsun 1 saat sonra mesaj atıyor ama bir bakıyorsun 1 saattir paylaşıp yapıp duruyor.
Hep o toz konduramadıklarımız yüzünden inanmıyoruz 😂
Bence tamamen yalan. Eğer bir kişinin beklenmeden oluşan sağlık sorunu vs. yoksa, saatlerce telefona bakmaması mümkün değil. Bazı insanlar işi gereği, toplantıdayken ya da müşteri ziyaretindeyken bakamayabiliyor ancak bunlar da istisna olur. Bir insan sürekli "çok yoğunum, telefona bakamıyorum" diyorsa, öncelikleri farklıdır sadece. Olayın yoğunlukla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Bu kişiden kişiye deişir ailesi katı olan biri telefona bakamazkrn ya da iş adamı/kadını telefona bakamazkrn evde oturan ve işi gücü olmayan biri için bu gereksiz bir yalandır
Ben de söylüyorum bunu bazen. Gün içinde telefonu iş için kullanırken gelen aramaya ya da yazılana bakamayabiliyorum. Sonradan bakıyorum. Ya da asansörde filan oluyorsun açsan da kesilecek.
Samimi olduğum kişiye bağlı bir durum. Mesela duygusal hissler beslediğim biriyse bu durum hiç inandırıcı gelmez. Öyle sıradan bir arkadaşimsa takmam.
Çok klişe ama bende kullanıyorum.
Bazen bilerek cevap vermem bazen de gerçekten o gün yoğun geçiyordur. Bu söz bana söylense genelde yemiş gibi yaparım
İnsan sevdiğine illaki döner ha o an bir şey olmuştur çok acil filan orası ayrı çok yoğun saatidir olur ama illaki bir boşluğu vardır insanın istisnalar hariç bakmak isteyen bakar belkide mesaj sevmiyordur o ayrı ama hangi çağda yaşıyoruz ulak mı göndercez mesaj sevilmez mi
Kimse 1 saat 2 saat geç cevap verecek kadar meşgul değildir önemli olan değer sıralamasıdır o mesajı görmüyorsa hiç bir şey bilmiyorum tavsiyem de şudur öyle yapana öyle yapın sonra kçla başı ayırt edemiyor insan oğlu kendini kaf dağında zannediyor şöyle örnek vereyim hayatını bambaşka seviyeye getirecek birisine geç cevap verirmisin o misal işte Buda
Yalan dolan. Görmek istediği başka kişileri gördüğündendir.
Doğru olabilir neden önyargılı davranıyoruz ki belki işi vardır yani olabilir mantıklı samimiyetli yaklaşırsa tabi
Bana hiç samimi gelmiyor da bazı durumlarda mantıken ve vicdanen detaylara girmeden karar veremiyorum
Benim en fazla bir kaç saat gecikmeli oluyor..
Ama bu sözü çok kullanmak zorunda kalıyorum..🤦♀️
Böyle davrananlara inanmam bir kişi karşı tarafa 5 dk bile müsait olamıyorsa inandırıcı gelmez bana
Sana bu kadar yeter demis.. o turleri sallaarim
Hangi Tür?
Bu tur iste
O mesajına bakmıyorsa sende bakma aynalik görevi var herkes yoğundur ama kısa da olsa telefonunu eline alabilir iyi atmış
Sana geç yazan, birilerine mutlaka erken yazıyordur. Aslında sorgulamadan noktalamak gerekiyor bu durumlarda
İnanmam bunu bazen bende söylerim ama benim aramayı ya da mesajı görmemem imkansız bazı kişilere bilerek cevap vermiyorum
Yoğun çalıştığım ve yemek yemeye bile zamanımın olmadığı günler oluyor öyle zamanlarda mesajlara bakamıyorum
Artık çocuk değiliz, işi veya okulu olabilir. Her zaman olursa şüphe duyulabilir sadece ama her zaman olmadığı sürece normal.
Sevgilim varken mesaja bakmama sebebim sadece Besiktas maci varken gerceklesebilir 🤣Onu da idare etsin 😬
Gerçekten önemseyen insan vakit yaratıp ille bakar mesaja, seni o kadar da sallamıyorum ama yine de cepte dur diyodur yani öyle diyosa
Sabah atılan mesaja gece dönülebilir ok. Ama cevap vermek günler alıyorsa o yoğunluk değil önemsememektir.
Hiç inandırıcı gelmiyor cidden açıkça dese konuşmak istemiyorum diye anlaşılır ama yapmayın böyle hiç
He canım ya yedim ben de derim ahsjs. Hadi birkaç saat geç cevap verilir ancak sabahtan akşama kadar da olmazz
Benim için gerçekçi duruşmadaysam hoş olmuyor elimde telefon
Günlerce bir mesaja cevap vermemezlik yapmazsin ama dimi
Asla. Saygısızlık olur o.
Doğru olabilir neden önyargılı davranıyoruz ki belki işi vardır yani olabilir
Mesajı görmüştür ama yazacak kadar müsayit olmaya bilir
Ay bide burdan yorum atıpta cevap vermeyen tiplar var 🫣🙄
Bu cümlenin doğru olma ihtimali resmen sıfır sıfır sıfır. Senin yalanını seveyim ya engelle direkt
Sıfır gerçeklik sana vakit ayırmıyorum ama bunu sana soylersem gıdersın sen noyle cepte durun kibarcası bence
Çok kibar olmuş 😀sövse daha iyi
Aayyhh sorunu yeni gördüm yaa, telefona çok bakamıyorum da 😏
birkaç saat rötar normal ama gün aşırı olunca sorun var demektir
Ben diyorsam gerçektir de başkaları diyorsa gerçek olmama ihtimali var 😄
Çalışma saatleri içinde olabilir ama öteki türlü yalan
Konuşmak istemiyordur fazla hemen samimi olmak istemiyordur
Sürekli telefona bağlı bir milletiz tuvalete bile telefonla gidiyoruz hiç inandırıcı gelmiyor
Nadiren. genelde bana samimi gelmez bu. Konuşmak istemiyor diye düşünürüm
Benxe klaisk bi türk insanı maximum 1 saatte telefona muhakkak bakar
Sorun değil uzerıne düşmem ne verırse onu alır..
Olabilir ayrıca herkesin işi gücü var yani sürekli bakamaz
Eğer yoğun bir tempoda çalışan bir kişi ise olabilir
Çalışan biri ise inanırım çünkü bende bazen öyle söylüyorum.
Seven 2 eli kan da olsa bir şekilde yazar ya:)
Öyle diye diye insanları ve ilişkilerini bozdunuz işte
Kim olduğuna ve duruma bağlı. Şöyle yani eğer durumunu biliyorsan ve gerçekten yoğunsa veya işim şuydu pardon falan dediyse az yumuşatılabilir ama bunu 2-3..5 kere ettiyse o iş sıkıntılı.
Manita ise de arkadaş ise de olmaz ve manitaysa en basitinden iyi geceler demek aklına gelebilir. İnan böyle yapan kişiler çooook samimiyetsiz. Kendini kandırma. Birde geri dönünce gene 3 gün 5 saat gider bunlar sohbetin içine ederler.
Doğrudur. Herkesin işi gücü var. Mesela benim işim de öyle ağır. Çoğu zaman telefona bakamıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?