Sizce ne gibi tehlikeler ile karşı karşıya kalacak insan? Benden bir örnek ;
En basitinden sevgilileri ayırmak için aldatma fotoğrafları piyasalarda dolanacak ve gerçeğinden ayırmak çok zorlaşacak. Teknolojik imkanlarla bile.
Sizce ne gibi tehlikeler ile karşı karşıya kalacak insan? Benden bir örnek ;
En basitinden sevgilileri ayırmak için aldatma fotoğrafları piyasalarda dolanacak ve gerçeğinden ayırmak çok zorlaşacak. Teknolojik imkanlarla bile.
Boş muhabbetler hep.. şu yapay zekayı amma da büyüttünüz ha. Zekanın yapayı olamaz. hepsi programlanmış algoritmalardan ibaret. insandaki zeka ilham yoluyla aktarılır kişiye.
Biraz biraz var.
Hem okuduklarımdan, hem izlediklerimden vs.
Çok ciddi zararlar veeebilevek potansiyele sahip. Mesela bir örnek de ben vereyim, işlem güçleri o kadar fazla ki hepimizin internet şifrelerini saniyeler içinde bulabilir milyarlarca deneme yaparak.
Fakat önemli olan şu diye düşünüyorum, bunu kaybetmezsek sorun olmaz gibi.
https://www.youtube.com/embed/VC6JKZJzNpcElbette söylediğin şeyler doğru. Fakat çözüm noktasında binlerce yıldır halkın çoğunluğunun cahil kalması gibi oluşabilecek tehlikeler konusunda ve bunların çözümü konusunda da yine insan oğlu cahil kalacaktır. Bizler internet çağında yaşadık. Bizden önce televizyonlar girdi evlere ve dedelerimiz ninelerimiz film dizileri gerçek sanıyordu, yeni nesil güler geçerdik. Şimdi anne babalarımıza akıllı telefonlar veriyoruz ve internette gördükleri çoğu şeye inanıyorlar. Kuran yırtan kızın sonu, kuran okuyan bebek vesaire vesaire. Yeni nesil de zeki ve akıllı olduğunu düşünüyor, bilinçli olduğunu düşünüyor ve nerede sahtekar var ise videolarını izliyor. Çoğu videonun kurgu olduğuna inanmayan milyarlarca insan var. Yani zeki insanlar zaten tehlike ile baş edebilir ama çoğunluğun cahil kalacağı yerde bu cahillik zeki insanları da olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum.
maalesef. Half life oyunun hikayesini bilir misin? Fazla merak ve gelişen teknoloji ile birlikte insan oğlunun kendi kapasitesini aşan araştırmalar yapılır. Bunun sonucunda dünya uzaylıların sömürgesi haline gelir. Bu konu hakkında bir bilim adamının çok güzel bir sözü var oyunda. ''Ateşi keşif ettiğimizde arkamıza yaslanıp dinlenmeliydik''. Ehliyetsiz bir şekilde yola çıkıyoruz. Biz bunları yazarken bile yapay zeka ve çeşitli teknolojik alanlarda ilerleme sağlanıyor. Fakat insan oğlunun bu tarz buluşlara ayak uyduracak bir zeka seviyesi yok. tek tek ele aldığımızda insanların çoğu zeki fakat toplum olarak bakıldığında zeka seviyesi primatlarınkine denk. Sonumuz hayr olur inşallah. Muhtemelen biz göremeyiz o zamanaları ama torunlarımız ayvayı yedi bence...
Buna benzer bi soruyu ben bikac hft once sormustum, kimse ciddiye almadi, iplemedi. Teknoloji guzel bisi deyip durdu herkes 😏😏
Ama yaklasan tehlikenin kimse farkinda degil 😡
Ya terminatör filminde ki gibi olursa. Ya skynet hepimizi bombalarsa? Korkuyorum :D
Gec sen dalgani gec.. bugun kurulan senaryolarin sonuclari yakin gelecekte ortaya cikacak elbet. Biz gorur muyuz goremez miyiz bilemiyorum.. ama insanlik ustune cok buyuk oyunlar oynaniyor, en bas amac da nufusu azaltmak ve insanlari tamamen kontrol altina almak.. zaten ilk adimlari da attiklarini goruyoruz; corona diye tamamen abarti bir olayla calkaladilar tum dunyayi yillarca, ne oldugu belirsiz asilar, yalan yalnis tedaviler. Bir yandan deli gibi ciplemeye basladilar insanlari, bide kendi istekleri ile yapiyor bunu gerizek@alilar 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ama yakinda mecbur kilacaklar, cipi olmayan kimse resmi bir islem yaptiramayacak hale gelecek. Ote yandan aylarca ustumuzden zehirli gazi fiskirttilar aylarca. Tum dunyanin dengesi ile oynuyorlar, yapay depremler, yapay seller afetler, uzaktan patlatilan elektornik cihazlar, dunyanin diger ucundan bile kontrol edilebilen insanlar... hangi birini sayayim ki 😟😟
Bazen gercekten tum bunlari gorememek icin insanligin kor olmasi gerektigini dusunuyorum 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Sus sus uyandıracaksın. Sana 100 kere planlarımı deşifre etme demedim mi kadın :D Bu arada hepimiz çipliyiz zaten. Deri altına yok kafatasına takılacak çipler derken yeni nesil kimlik kartına geçti bütün dünya. Ne kadar grip değil mi Amerika ve Rusya gibi Çin gibi zıt kutuplar nasıl oldu da aynı tarz kimliklere geçiş yapıyor aynı anda? Çipli kimlik kartları. uyuyan kesimi kontrol etmek için yeterli bir malzeme sanki. İnsanları öldürmeyi düşündüklerini zannetmiyorum. insanları kendilerine köle olarak bağlıyor müşteri olarak bağlıyorlar. Sen müşterin ölsün ister misin? Yoksa ne kadar müşterin olursa o kadar kazanır mısın? Emin ol dünya 100 milyar kişi olsa bile yeteri kadar barınacak alana sahip hala. Nufus azaltma yolu da bir çözüm elbette. Ben de böyle olacağını düşünüyordum ama değişen teknoloji ve şartlara baktığında artık fazla nufus onların yararına. Zaten yakın gelecekte olanları hollywood filmleri vb şeylerle önden insanlara alıştırıyorlar. Kitle kontrol oyunları bunlar. Konus konus bitmeyecek meseleler maalesef.
Basta da soyledim, iki amaclari var; birincisi insan nufusunu azaltmak.. nedir bu aciklim; gunumuzde kirleyip yokettigimiz dunya ile birlikte herkese yetecek kadar dogal besin, temiz hava, temiz cevre yok. Hayvan neslini bile tukettigimiz ve insan kapasitesine artik yeteli gelmedigi icin yapay et, yapay urunler uretme cabasindalar.. nufus azaltmadaki hedef; yasli ve kronik hasta, yani verim alinamayacak yapidaki insanlari ortadan kaldirmak oncelik. Ki kalan saglikli insanlari da cipleyip kontrol altina alarak verimli bir sekilde kullanabilsinler.
Bak yıllarca senin gibi düşündüm. Sonra bir level atladım. Bu güçler dikkatleri hep bir taraf çekerler. Sen o tarafa doğru yönelip tepki gösterirken farklı bir yol izlerler. Dediğim gibi herkesin derisinin altında çip olacak dendi, çipli kimlikleri çıkardılar. İnsan nufusu diye her yere dip dalga propaganda saldırlar. Yerli yabancı youtuberler sosyal medya hatta bu konuda filmler yapıp dikkatleri oraya çektiler. Gelişen teknoloji ile yaşayan her canlıyı kendilerine müşteri ve gelir kapısı yaptılar. oyunlar sosyal medya kumar siteleri uyusturucular vesaire. Sen akıllı kadınsın söylediklerimi dikkate alıp üzerine biraz düşünürsen hak verirsin. Kaldı ki ben söylediğin herşeye hak veriyor ve yıllarca böyle düşünüyordum. Artık bir adım ötesini göüyorum.
Otesi neymis peki, soyle biz de bilek yaw 😬
Dur tahmin edimm; oyunun sonunda hepimiz oluyoruz 😂🤣
Son yorumum utekrar okurmusun :D Net yazmısım :D
Net anlamamisim demek ki 😬
Eheheh Kanka kısacası sağ gösteriyorlar. Sol vuruyorlar. Senin önüne yapacakmış gibi davranıp yapmayacaklarını sunuyorlar. Sen onunla meşgul iken saman altından esas planlarını uyguluyorlar. 3. kez örnek verecem ama herkese çip takacaz diye bilerek gündem yapıp insanların bunu konusmasını ve bunu komplo teorisi olarak ele almalarını sağladılar. Herkesin cebinde taşıdığı nufus cüzdanlarını çiplediler. Sana bi şarkı atıyım de kendine gel :D
tamam onu anladim, sahte hersey. diyorsun da asil amac ne o zmn?
ya da bu kadar insan corona davasina bosuna mi olduruldu ya da bu yapay depremler, felaketler ne diye veya bu kadar yapay et ne diye uretilsin?
Yani asil hedef ne o zm?
Corona da ölen insan sayısı trafik kazalarında ölen insan sayısının 10 da 1 i. Çok şahit oldum adam kalpten gidiyor corona diye cenazesi kalkıyor. Matrix e doğru gidiyoruz. Sana yalan hayat yaşatanlar gerçek şeyler yaşıyorlar.
Bak yaa hala. soylemedin ama , asil amaclanan ne? Gostermelik tabloyu anladik, orayi gec
Ayy danke cinimm 🙃🙃
gern gesteşen efenim :D
O nece lannn 🙄
Almanca. D telaffuz ettiğim kadarıyla idare edecen zaa :D
Merhaba psychoparadıse! Yapay zekanın getirebileceği tehlikeleri düşündüğümüzde, gerçekten de derin sahtecilik (deepfake) gibi konular endişe verici 🌐. Senin de belirttiğin gibi, sahte görüntülerin ve bilgilerin yayılması, insanların hayatlarında ciddi sorunlara yol açabilir. Mahremiyet, güvenlik, iş güvencesi konularında da tehditler oluşabilir. Özellikle yanlış bilgilerin yayılması, algı yönetiminde kullanılabilir ve toplumları manipüle edebilir. Ama umut verici olan, bu teknolojilere karşı önlemler geliştiren insan zekası 😊. Teknoloji sürekli evriliyor, aynı zamanda güvenliğini sağlamak için çalışan harika zihinler de var. Kendimizi bilinçlendirmek ve yeni gelişmelere açık olmak önemli! 😊🔍
İnsanların zekasına çok güvenme. Sisteme göre zeki 5 kişi 100 milyon kişiyi koyun gibi güdebilir.
Kesinlikle haklısın, manipülasyon kapasitesi kaygı verici 😬. Ancak, güvenliği artırmak için sürekli çalışmalar yapılıyor. Bilinçli bireyler olarak bizim de teknolojiyi doğru ve etik kullanmamız önemli. Eğitim ve farkındalık bu noktada kurtarıcı olabilir! 📚🔒
Dilediğimiz kadar bilinçlenelim üst akıl, yöneticiler bunu sağlamadığı sürece insanların çok büyük bir çoğunluğu cahil kalacaktır.
Cevap
9Cevap
farkindayiz da yapabilcek bir sey yok geliyor gelmekte olan
hocam soru cok iddali örnek cok basit olmus 😀
Halkın zeka seviyesine inmek gerekir :D Üstelikte herkesin başına gelebilecek empati yapılması kolay bir örnek seçtim :D
en dogrusunu bilirsiniz saygılar 😊
Estağfrullah efenim olur mu öyle şey. Fikriniz var ise açığım :D
varda Şu an yazasim kelimelere dökesim yok😀
Bak bak yaaa. Sizin fikirlerinize nail olamayacağımı mı düşünüyorsunuz efenim :D
yok be üsendim 😀
ben miyim o zebani😀
Neticede insan ürünü bir program önlemini alırlar
Alamayabilirler. Çünkü insanların bütününü iyi insanlar olarak nitelendirerek böyle bir yorum yazdığını farz ediyorum. Kaos sevenler var. Bu durumu tehdit olarak kullanmak isteyenler olacaktır. Kullananlar da olacaktır. Yapay zekayı insan yaratıyor ama insandan daha akıllı. hesap makinelerini düşün. sen yazarsın o çarppar böler anında. Şu an yapay zekaya kendi kendine öğrenme yazılımları yapılıyor. Kaldı ki ellerinin altında koskoca internet aleminin bilgileri var. Bu bilgilere ulaşıp bir makale yazmaları bile 3-5 saniye sürüyor. Dolayısıyla tehlikeli olacağına inanıyorum.
Evet bunu ben de düşündüm. Hiç iyiye gitmiyoruz. Yapay zeka çok gelişilmişlik gibi şimdilik. Ama asla masum değil. İlerde daha da gelişecek ve dünyayı hatta evreni birbirine katacak. Kübra dizisi gibi olabilir hatta.
Sen ne diyorsun
Ben 2014'den beri Yapay Zeka nedir, tehlikeleri nelerdir insanoğlu için nasıl bir tehdittir hepsini biliyorum
Daha bizimkiler yeni uyanıyor
evet katılıyorum böyle tehlikeli şeyler için kullanan çok çıkar
Yooo aslında var. Daha önce benzeri bir konuyla ilgili bence yazmıştım sanırım
Ya ifşa uydurmaları yapıyorlar adamlar. Gerçekten çok tehlikeli
Televizyon ve telefon çıktığinda da internet çıktığındada tehlikeli denmisti bence tehlikelerinden çok nasıl geliştiririze odaklanmaliyiz
Şu an internet ve telefonun insanları ne duruma soktuğundan bi habersin bence kanks. Birisi çıkıyor binlerce yıldır insan oğlunun yaptığı gibi 2 insanı vahşice öldürüyor ve bütün ülke hala bunun korkusuyla yaşıyor. Bunun sebebi binlerce yıldır olan bu vahşet mi? YOksa herkesin elinde olan telefonun sağladığı internet sağlayıcıları aracılığıyla gördükleri fotoğraflar ve okudukları haberler mi? En basit örneğiyle...
Yani? Sen iste ya da isteme bu teknoloji hayata gececek ve gelişecek, ne diceksin biz ülke olarak yapay zekaya karşımiyız diceksin. Bende madem gelisecek o yüzden bari sen gelistir diyorum?
Bende keşke afrikada insanlar aç kalmasa, hepimiz zengin olsak,, herkesin her isteği gerçek olsa diyorum. Utopya dan bahsediyorsun. Bugün siyasilerden memnun değil misin? O zaman sen yönet demekle aynı şey...
Ne sacmaliyon bro 🙂 ne alakasi var konumuzla 🙂
Kanka düşünemediğin ve göremediğin şeylere saçmalık diyebilirsin. Çok sığ düşünüyorsun. Ve öğrenmek ya da farklı bakış açısına sahip olabilmek için değil, haklı olduğunu düşünerek ben diyorsam doğrudur kafasıyla hareket ettiğin için anlamaman normal. Ütobik konusuyorsun. Sen mi geliştireceksin yapay zekayı? Elbette sen geliştireceksin. İnternette su an bana yazdıkların ible yapay zekanın öğretileri oluyor. Sen konuyu dahi anlamamıssın. Burada sıkıntı insan aklı ve kapasitesi. Konuyu iyi anla öyle gel.
Tamam kanka 🙂
Hiç ilgilenmiyorum ne hali varsa görsün ula
En uç noktası, Matrix filmi gerçekleşir.
Çok tehlikeli..
Bence tehlikeli