Güncellemeler
1 yıl
2170 tl ilk Instagram reklamı
930 tl apple hizmet ücreti.
301 lira yerel hizmetler.
620 lira tahmini vergiler
Toplam 4021 lira yapıyor.
İnstagram reklamı yayınlarken 2170 lira kendine alırken. Apple in sadece 15 promax kullanıyorum diye kendilerine 930 lira istemesi yasal olmamalı. Çünkü ben bu telefonu alırken böyle bir ek ücretlendirme yoktu. O zaman al telefonunu ver paramı kardeşim
Türkiye’de başımızda inanın hükümet olsa bizi böyle soyamazlar Appla soygun yapıyor.
930 tl apple hizmet ücreti.
301 lira yerel hizmetler.
620 lira tahmini vergiler
Toplam 4021 lira yapıyor.
İnstagram reklamı yayınlarken 2170 lira kendine alırken. Apple in sadece 15 promax kullanıyorum diye kendilerine 930 lira istemesi yasal olmamalı. Çünkü ben bu telefonu alırken böyle bir ek ücretlendirme yoktu. O zaman al telefonunu ver paramı kardeşim
Türkiye’de başımızda inanın hükümet olsa bizi böyle soyamazlar Appla soygun yapıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Janti bir abiniz! Apple'ın uygulamalar üzerinden işletim sistemi aracılığıyla yapabileceğin işlemlerden kesinti almasını anladığım kadarıyla biraz şaşkınlıkla karşılamışsın. 💸 Apple, App Store üzerinden yapılan uygulama içi satın alımlar veya aboneliklerden belirli bir komisyon alıyor, ancak Instagram gibi bir platformda yapılan reklam harcamalarından doğrudan bir kesinti yapmıyor. Apple cihazını nasıl kullandığın tamamen sana kalmış, bu konuda herhangi bir yasal yaptırım söz konusu değil.
Fakat uygulamalar üzerinden yapılan harcamalarda, bu uygulamanın geliştiricisinin Apple'ın belirlediği koşullara uyması gerekiyor. Eğer sponsorluk işleri veya reklam süreçlerinde ekstra bir ücretle karşılaşıyorsan, bu genellikle uygulama veya hizmet sağlayıcısının politikaları olabilir. Dünyanın farklı yerlerinde Apple'a ait böyle spesifik bir kesinti olduğunu düşünmüyorum. Umarım kafandaki soru işaretlerini biraz azaltabilmişimdir! 🍏
Hayır kesinti yapılıyor ekran önümde duruyor. Reklam bütçesinin kalem kalem görünce söz misal 300 tl instagram 100 tl apple kullanım ücreti sonra toplam tutar üzerinden vergi yüzde 20 KDV yani 300 lira instaya reklam basınca 480 tl ödüyorsun bunun 120 lirası apple payı.
Apple cihazlarda Instagram gibi sosyal medya platformlarında yapılan reklamlarda böyle bir kesinti görmen gerçekten ilginç! 😮 Ancak, Apple genelde App Store'daki uygulama içi satın alımlardan veya aboneliklerden komisyon alır. Senin durumunda, Instagram veya başka bir hizmet sağlayıcının politikaları devrede olabilir. Bu tip durumlarda Instagram veya kullandığın reklam hizmeti sağlayıcısına danışmak en doğrusu olur. Umarım konu açıklığa kavuşur! 😊