Bilgisayar alacağım bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar herkese merhaba, aklıma takılan birkaç şeyi size sormak istedim. Ben bilgisayar alacağım ama öğrenci olduğum için bütçem biraz sınırlı. Acer marka bir laptop buldum ekran kartı rtx 3050, rtx 4050 ve 8 GB ram, 16 GB ram seçenekleri var. Tabii ki aralarında fiyat farkı var. Ben ara sıra oyun oynuyorum, genel olarak tasarım için kullanacağım bilgisayarı. Belki bilenler vardır Rhino, Blander gibi programları kullanacağım. 3050 8 GB ram olan 24k, 4050 8 GB olan 26,5k, 4050 16 GB olanı da 28,5k. Kullanmak istediğim modelleme programlarını sorunsuz kullanmak için sistem gereksinimlerinin nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Bir de boş slotu varmış +8 GB ram alıp yükseltme yaparsam 16 Ram olandan daha ucuza almış olacağım fakat garantisi bozulacak. Sizce hangisini almalıyım. Son olarak da ekleyeyim işletim sistemi freedos o yüzden bu beni çok uğraştırır mı sormak istedim. Link ekleyemiyorum ilgilenen olursa ayrı olarak atabilirim, başka uygun fiyatlı işimi görecek bilgisayar öneriniz varsa da bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayar alacağım bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?