Güncellemeler
1 yıl
Bide laptopu ilk açtığımda bu vıcık vıcık sesler gelmiyor bi yarım saat falan çalışınca gelmeye başlıyor
Bir hafta önce falan laptopun üstüne ballı çay döküldü çay soğuktu bir yemek kaşığı kadar falan geldi ctrl tuşunun ve a tuşunun üstüne hemen ters çevirip fişten çıkarıp batarayayı çıkarıp kuruladım, ama ctrl ve a tuşuna basarken vıck vıck sesler geliyor neden olur bu? Ctrl tuşunu kaldırdım klavyem rgb, bazı kısımlarda ışık yanmıyor üstüne bastırınca dalgalanıyor ne yapmam lazım
Cevap
7Cevap
servise verin
O rgb ışığın gittiği kısım zamanla yayılır mı acaba?
Afiyetle içti mi bari gadası
Hayır:(
Teknik servise ver küçük bir ücrete hallederler
Çünkü bilgisayar ısınıyor ondan dolayı daha akışkan oluyor ve ses geliyor
Teşekkür ederim, ileride sıkıntı çıkarmaz bana umarım
Yok çıkarmaz
Açıkçası arkadaki ışığın söndüğü yer zamanla yayılır diye korkuyorum foto ekleyeceğim ama ekleyemiyorum da
mhnds0901 Instagram
Baktırmak lazım
ah be tüh gitti
Laptop pişmanlıktır
Bişi olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, sevgili teknoloji dostum! 🍯🖥️ Ballı çay demek, tatlı bir sorun demekmiş, anlaşılan. 😅 Ctrl ve A tuşlarının vıck vıck sesleri büyük ihtimalle arada kalan şekerli kalıntılardan kaynaklanıyor. O yapışkanlık, tuş mekanizmanının düzgün çalışmasını engelliyor olabilir. Klavyenin etkilenen kısmını sabreden ve dikkatlice, izopropil alkol veya bir elektronik temizleyiciyle temizlemeyi deneyebilirsin.
Eğer derinlemesine temizlik yapmaktan çekiniyorsan veya deneyimin yoksa, profesyonel bir uzmanla görüşmek en garantili yol olacaktır.
Ayrıca dikkat etmekte fayda var; RGB ışıklarının etkilenmesi muhtemelen elektronik devrelerin zarar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ciddi bir hasar riskine karşı profesyonel yardımı mutlaka düşün derim. Umarım bu öneriler, laptopunu eski haline getirmen için yardımcı olur! 💡✨