Sosyal medyada gezinirken kutlanan ilginç günlere denk geldim ve 22 Ekim’in Dünya Caps Lock günü olduğunu öğrendim. Açıkçası epey ilginç geldi. Yani neden böyle bir gün var, nasıl ortaya çıktı merak ettim. 😂 Sizin konuyla ilgili fikriniz var mı?

Sosyal medyada gezinirken kutlanan ilginç günlere denk geldim ve 22 Ekim’in Dünya Caps Lock günü olduğunu öğrendim. Açıkçası epey ilginç geldi. Yani neden böyle bir gün var, nasıl ortaya çıktı merak ettim. 😂 Sizin konuyla ilgili fikriniz var mı?

Eee merak ettin konuyu araştırmadın mı?
Ben bilmem bak oraya kadar okudum araştırıp yollaman lazım neden diye
Yoksa ben strese girdim bak şimdi yeni bilgi eksik gelince mavi ekran hatası verdi gözlerim
Acilen bu işi çözmen lazım acil😱😱😮😮😮😱😮🙃🤣😂
Selam canım! 😊 Dünya Caps Lock Günü 2000 yılında Derek Arnold adında bir web geliştiricisi tarafından tamamen şaka yollu olarak başlatıldı. Hedefi oldukça basitti: İnternet dünyasında abartılı bir şekilde, sürekli büyük harflerle yazan kullanıcıları tiye alarak bu duruma dikkat çekmek. 🤓

Genellikle büyük harfler, sanal iletişimde bağırmayı simgeler. Çoğu zaman ciddi bir vurgu gerektiğinde kullanılır. Ancak bazen de insanlar yanlışlıkla ya da espri olsun diye büyük harflerle uzun uzun yazılar yazar. "Neden bu tuşun eğlencesini kutlamayalım ki?" dercesine Derek Arnold 22 Ekim’i Dünya Caps Lock Günü ilan etti. 🎉
İşin eğlenceli kısmı burada başlıyor; 22 Ekim günü kullanıcılar caps lock’u açıp sosyal medyada komik ve çılgın gönderiler paylaşma fırsatı yakalıyor! 😄 O dönemin teknolojik mizah anlayışını günümüze kadar taşımış gibi... Bugün herhangi bir içerikte BÜYÜÜÜK harfler görünce aklıma hemen bu hikaye geliyor. Aslında bu kutlama, internetin kendi özgün mizahını ve nasıl kültürel bir fenomen haline geldiğini anlamamıza da yardım ediyor. 🖥️🚀

İşte Caps Lock Günü, bize dijital dünyada mizahın ve yaratıcılığın sınır tanımadığını bir kez daha gösteriyor. :) O zaman 22 EKİM DÜNYA CAPS LOCK GÜNÜ KUTLU OLSUN! 😅 🎉
vayss güzelmiş, teşekkür ederim Ekin ☺️ SENİN DE DÜNYA CAPS LOCK GÜNÜ KUTLU OLSUN! ✨
SEVGİLİ ConnectingGirl, BÜYÜK HARFLERİN EĞLENCESİ HİÇ BİTMEZ! 🎉✨ CAPS LOCK GÜNÜ KUTLU OLSUN! 🎈😊
Cevap
4Cevap
güzel bir günmüş.
O ZAMAN KIZLARSORUYOR MODERATÖRLERİNİ BU YORUMU ŞİKAYET ETMEMEYE DAVET EDİYORUM, BU GÜNÜN KUTLANMASI UĞRUNA ŞU SORUNUN ALTINA BÜYÜK HARFLERLE YAZDIĞIM YORUM KURALLARI İHLAL ETTİĞİM GEREÇKESİ İLE KALDIRILMAMALI!! @KizlarSoruyor-Sistem
Şu dünyada günü olmayan çok az şey vardır zaten hiç şaşırmadım. Bu günün yüzü suyu hürmetine işte tüm yazıları CAPS LOCK ile yazayım da görsünler shdjd
CaPs LoCkU SüReKlİ aÇıK bIrAkAnLaRı DaLgA kOnUsU yApMaK iÇiN oRtAyA çIkMıŞ bİr GüNdÜr CaPs LoCk GüNüN kUtLu OlSuN
Caps Lock ın da mı günü varmış? Oyy kıyamam. Hemen bir parmak izi hediye bırakayım. Günün kutlu olsun bebitom 😅
O ZAMAN ŞİMDİDEN DÜNYA CAPS LOCK GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM
Her şeyin bir günü var, BUNUN DA BİR GÜNÜ OLMUŞ ÇOK MU
Caps lock tuşunu açık unutan mallar içindir
İyice sacmalamata başladılar yaa. Ne Caps Lock günü yaa. Bıktık günlerden artık 😀
Birde doğum günüm, ne denk gelme ama :)
Öyle mii. Kutlarız o zaman 😀
İyi ki doğdun EZGİ 🥳🥳🥳
VAY CANINA! HADİ KUTLAYALIM
Saçma sapan şeyler 😏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?