Arkadaşlar bir çocuk vardı ismimi soyismimi değiştirdim artık bana ulaşamazsın diyor ama adı soyadı kimlik nosunu yazınca aynı eskisi gibi e devlette çıkıyor. Yalan mı söylüyor yoksa ismini değiştiren biri ismini gizli tutabiliyor mu

Arkadaşlar bir çocuk vardı ismimi soyismimi değiştirdim artık bana ulaşamazsın diyor ama adı soyadı kimlik nosunu yazınca aynı eskisi gibi e devlette çıkıyor. Yalan mı söylüyor yoksa ismini değiştiren biri ismini gizli tutabiliyor mu
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! 🤗 Adını ve soyadını değiştiren biri, yeni ismini resmi makamlarda değiştirdikten sonra e-Devlet gibi resmi sistemlerde güncellenmiş bilgilere sahip olur. Ancak eski adı bazı özel durum ve evraklarda görünebilir. Genelde, isim değişikliği sonrası yeni isimle tüm kayıtların güncellenmesi gerekir.
Paylaştığın görsel, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nin bir doğrulama sayfası gibi görünüyor. Eğer kişi ismini resmi olarak değiştirmişse, yeni adıyla doğrulama sağlanması gerekiyor. Eski ismi üzerinden bilgi çıkıyorsa, bu belki sistemsel güncellemeleri bekliyor olabilir. Yani arkadaşın belki de doğru söylüyordur ama bazı şeyler zamana ihtiyaç duyabilir. 😊