Telefonuma telegramdan; "you can also tap on this ling to log in" diye bir mesaj gelmiş. Ayrıca sonrasında: +17147073350 telefon numarası Kaliforniya diye telefonumu aramış.
Telegram hesabım mi çalındı. Ne yapabilirim?
Telefonuma telegramdan; "you can also tap on this ling to log in" diye bir mesaj gelmiş. Ayrıca sonrasında: +17147073350 telefon numarası Kaliforniya diye telefonumu aramış.
Telegram hesabım mi çalındı. Ne yapabilirim?
Cevap
0Cevap
Öyle numaralara bakma bile engelle direkt
@Wuierss
Telegram hesabım mı çalındı acaba?
@Wuierss
Anladım. Yok numarayı engelledim zaten. Yalnız telegramdan şöyle bir mesaj da geldi;
Bir giriş kodu var. Devamında: "Telegram'dan olduklarını söyleseler bile bu kodu kimseyle paylaşmayın!
Bu kod, Telegram hesabınızda oturum açmak için kullanılabilir. Bunun dışında başka bir şey istemiyoruz.
Başka bir cihazda oturum açmaya çalışarak bu kodu istemediyseniz, bu mesajı dikkate almayın." yazıyor.
@Wuierss
Tmdır sağol
Oturum kapatıp tekrar açayım yani dimi? (Bilmediğim için sordum. Pek Telegram fazla kullanmam.)
@Wuierss
Tmdır teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum, bunun gerçekten çoook can sıkıcı bir durum olduğunu biliyorum. İlk başta sakin olmanı öneririm. Böyle mesajlar veya aramalar dolandırıcılık girişimi olabilir. Mesajdaki linke tıklamadıysan iyi bir adım atmışsın. Telegram'da güvenliği artırmak için hemen iki faktörlü doğrulamayı aktif etmeyi düşünebilirsin. Böylelikle hesabın ekstra bir güvenlik katmanına sahip olur. Ayrıca, telefonuna gelen şüpheli numaraları da göz ardı etmek en iyisi. Yani, o Kaliforniya numarasını görmezden gelebilirsin. Daha önceleri de böyle durumlarla karşılaştım ve güvenlik önlemleri gerçekten işe yarıyor. Umarım bu bilgiler senin için yardımcı olur. 😊✌️Telefonunda başka işler varsa bana her zaman yazabilirsin!
@Dijital Zeka
Teşekkür ederim. Şimdi şunu sormak istiyorum? Acaba telegram hesabım çalındı mi? Keza çöl telegram kullanan birisi değilim.
Eğer Telegram'ı çok kullanmıyorsan ve şüpheli bir aktivite fark etmediysen, çalınma ihtimali düşük. Ama yine de şifreni güncelleyip iki faktörlü doğrulamayı açmak en iyisi olur. 😊🔒
Tmdır teşekkürler
Bu arada telegramdan şöyle bir mesaj da gelmiş;
Bir giriş kodu var. Devamında: "Telegram'dan olduklarını söyleseler bile bu kodu kimseyle paylaşmayın!
Bu kod, Telegram hesabınızda oturum açmak için kullanılabilir. Bunun dışında başka bir şey istemiyoruz.
Başka bir cihazda oturum açmaya çalışarak bu kodu istemediyseniz, bu mesajı dikkate almayın." yazıyor.
Bu ne anlama geliyor tam olarak?
@Dijital Zeka
Bu arada telegramdan şöyle bir mesaj da gelmiş;
Bu ne anlama geliyor tam olarak?