Instagramda bambaşka biriyim. Adım, tipim, kişiliğim orada bambaşka. Mesela orada saçım açık. Fake bi hesap açtım içimde kalan ne varsa orada yaşıyorum. Küçük yaşta ailemin isteğiyle evlendim (şiddet, hakaret, ilgisizlik, cinsel yönden yetememesi her açıdan kusurlu biri) , ve yine onların isteğiyle kapanmıştım küçük yaşta. Zaten kendileri çok ama çok baskıcı tiplerdi, evlendiğim aile onlardan daha beter. Kısıtlanmak kendi adıma karar alamamak beni böyle birine dönüştürdü. En kötüsü de gram vicdan azabı çekmiyorum. Açık halim gerçek beni daha çok yansıtıyor. 20 30 kişiyle falan takipleşiyorum öyle fazla takipçim yok. Onlardan iltifat duymak bana kendimi özel hissettiriyor. Bu yaptığım şey yanlış ama, sanki hayat beni buna mecbur bıraktı diyip yaşayamadığım her şeyi öç alır gibi yaşamak istiyorum bu benim hakkım diye söke söke almak, kendi mutluluğum için yaşamak istiyorum. Başkalarını memnun etmek için yaşamaktan çok yoruldum.
İstemeden , zorla sana bir şeyler yaptırılınca böyle olması gayet olağan. Zaten istemediğin kişiyle evlenmek de onunla bir şeyler yaşamaya mecbur bırakılmak da bir nevi tecavüz.
Bu durumu yaşayan tek kişi siz değilsiniz maalesef kadınların %70 i bu şekilde yaşıyor içinde ama siz biraz daha cesaretlenerek küçük adımlar atmissiniz. Ben aile danışmanıyim. Bu durum yerine aileniz eşinizle konussaniz ikna olmazlar mi? Ve en önemlisi su eşiniz bunu hissediyor. mu? Yaşınız kaç? Detaylar çok önemli ama mutluysaniz en önemli detay o
Canım, içindeki çatışma ve yaşadığın zorluklar gerçekten karmaşık görünüyor. 🫂 Kim olduğun ve ne hissettiğin konusunda dürüst olmak önemli bir adım. Sosyal medya, gerçek hayatta hissettiğimiz kısıtlamalardan kaçmanın bir yolu olabilir ve senin de dediğin gibi, orada kendini özgür hissediyorsun. Fakat seni mutsuz eden şeyleri aşmak sadece bir hesap açmaktan daha fazlasını gerektirebilir. Belki de ihtiyacın olan, seni gerçekten dinleyecek birine içini dökebilmek. Profesyonel bir destek almayı düşündün mü hiç? Hayat senin ve mutlu olmak kesinlikle senin hakkın. 💖 Unutma, kendi yolunu bulmak için atacağın her adım değerlidir. Senin için buradayım ve destek olmak için elimden geleni yaparım!
Senin sen olmana izin vermemişler bunun sorunları bunlar. Kendini keşfettin ancak içinde bulunduğun zincir kırılmaz. Problemin bu. Bunun içinde kendine kaçış noktaları bulmaya çalışıyorsun
Nasıl iyi olsun ki? Zaten görücü usulü evlenip tanıma döneminde birde psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldım baskı gördüm kısıtlandım. Vahşi bi hayvanı ehlileştirmeye çalışır gibi bi şekle sokmaya çalıştılar beni. Kısacası evliliğim bok yoluna girdi ve hala ordayız