Grafikler Intel HD Graphics 4000 1024 MB bulabildiğim diğer bilgiler bunlar
Bilgisayarım iyi mi kötü mü?
Grafikler Intel HD Graphics 4000 1024 MB bulabildiğim diğer bilgiler bunlar
İşlemci çok iyi bide denetim masası-sistem den i7-... devam eden bişe var. 3ile başlıyosa 3. nesei 4 ile başlıyosa 4. nesil. birde 4. nesilse yemede yanında yat. Ram çok iyi zaten 1600 MHz maximum clock palsdir. Daha yüksekleri overclock tur (Ram'a aşırı yükleniyorlar yani. )
İntel HD graphics ise ekran kartı yok ama grafik işlemci olarak normal i7 işlemcini kullanıyosun demek. Belkide ekran kartın vardır. Aygıt yöneticisinden bakman lazım. Görüntü bağdaştırıcılarına. Eğer ekran kartın var ve iyiyse. Bilgisayar tam bir performans canavarıdır yani. Tabi markasıda önemli soğutma işini falan nasıl yapıyor falan filan.. Birde masaüstümü yoksa laptop mu?
Çooook kafam karıştı denetim masası yok Apple olduğu için ona göre yerlerini söylersen bakabilirim ancak yoksa bilgisayarlardan hiç anlamıyorum ne nerede bilmediğimden bulmam zor
bacım harika bilgisayar.. 2500-3000 arası bulabilirsin bu saydıgın özelliklerde.. enaz 4-5 sene götürür seni günümüz şartlarında.. hayırlı olsun sen yorumlara kulak asma yıllardır bilgisayarların içindeyim saydııgn bilgisayar cogu insanda yok.. benimkiyle hemn hemn aynı.. ne iş için kullanırsan kullan 4-5 sene götürür tabi 2-3 sene sonra yorar ama temizlettikce performans kazanır.. hem saydıgın özellikli bilgisayar kapasitelidir.. 2-3 sene sonra değişirsin eksik kalırsa.. yorumları s. et sen hepsi pentium 4 kkullanıyo çekemeyen anten taksın
Teşekkürler açıklaman için açıkcası özelliklerinden çok dayanıklılık gerek benim için çok sık düşürürüm bu yüzden her yıl değiştiriyorum bilgisayar ama bu 1.5 yıl dayandı o yüzden memnunum sadece özellik olarak da iyi mi diye merak edip sordum. Ayrıca pentium 4 ne demek anlamadım da :)
pentium 4 dediigm olay eski yıllardan kalma işlemci.. :) yani senin bilgisayarına sahip olamayanlarda olan.. eleştiren bencillerin kullandıgı :) bu arada pcyi temizlet daha iyi performans alırsın 1.5 yıl önce aldıysan bunu epey para verdin anlasılan
Temizlet derken format? Evet aşağıdaki yorumlardan birinde anladığıma göre 1.5 milyar (3.5 ödedim ve 2'ye bulunabilirmiş bu özellikler) zarardayım markanın ismine para vermişim gibi bir şey :D
temizlet derken içini temizlet tozlarını falan aldır.. 1.5 sene önceye göre normal fiyattan almışsın 3.5 bin lira vermeseydin belki 1.5 sene dayanmazdı boşver fazla ver uzun dayansın.. 2000liraya alırsın aynı özelligi alttan ısıtır ya da dayanmaz elektronik alıyosun boru değil :)
:D o da mantıklı tabi önemli olan uzun süre dayanması. Zaten tuşuna soda döktüğüm için yön tuşları çalışmıyor götürmüşken söylerim bakım meselesini de teşekkürler tekrardan :D
rica ederim :)
İşlemci ve Ghz'dan mı anladınız iyi olduğunu gerçekten? Bilgisayarının başlat kısmına dxdiag yaz ve entera bas. Bir pencere acılacak ve birkaç saniye içerisinde sana bilgisayarının işlemcisini, ram bilgisini ve ekran sekmesinde ekran kart bilgilerini verecek. Onun resimlerini eklersen, bir de bilgisayarını ne için kullandığını söylersen, ondan sonra tartışalım :)
Macbook bu başlat kısmı yok onlarda nasıl yapılabilir?
Virüs olayı için almıştım zaten :) Teşekkürler
Piyasada daha hizli bir islemci cesidi yok.. ama cok da gereksiz.. bu islemci hizi normal kullsnimda degil sadece autocat / photoshop / video isleme vs gibi profesyonel uygilamalarda gorulur.. yani su an sen, ferrariye tup taktirip oyle kullanir gibisin.. ;)
:D Ahaha o nasıl bir anlatımdır gayet net ve açıklayıcı oldu :D Ama kafam karıştı başkası vasat dedi sen ise tam tersini diyorsun anlamadım bu işi cidden
İ7 .. fiyatlari 2000 lirasan 5000 liraya kadar degisen , en ust duzey islrmci cesidi.. halen kullanilan daha alt trknolojileri gucluden zayifa sitalayayim.. i7-i5-i3-core2quad-core2duo-dualcore... bunlarin hepsi digerinin iki kati kuvvetli ve buyudukce mimarisi muazzam sekilde degisrn islrmci teknolojisi ve tipleridir.. :) senin islemci serin olan i7 de krndi icinde ghz leri degisrbilir ama , i7 bu.. en dusuk modeli bile ferrari degerindedir pc dunyasinda.. acik ara yiksrk bir teknoloji yani.. vasat diyen arkadas, uzayli teknolojisi kullaniyor anladigim. kadariyla..
i7 almak her pc kullanicisinin hayalidir.. buna emin ol.. ama pahali oldugu icin %95 i5 e kadar makineleri satin alabiliyor.. i7 lerin de kendi icinde 1. 2.3. Kusak olanlari var. Ama ne olursa olsun.. i7 en tepedeki islrmci su an.. gercek 4 cekirdek olan tek islemci cinsi.. . yeni kusaklarini bilgisayar ekraninda 8-16 crkirdegi varmis gibi mantiksal olarak da gilorebilirsin ama , katmadik ayri bir konu.. o makineyi sana kim aldiysa , en iyisini almis emin olabilirsin. git alnindan öp.
Kısaca anladığım i7 pahalı ve kendi içinde değişik modelleri olan birşey ama i7'nin en düşüğü bile iyi? tek anladığım bu oldu :) Sevindim böyle olmasına çünkü biri seçmedi Asus (Uçuyor demişti satıcı) ile bunun arasında kalmıştım yazı tura atarak seçmiştim bilgisayarı :)
O ne demek hiiiç anlamadım bilgisayar mühendisi falan mısın bu kadar şey biliyorsun
Bir şeyi daha merak ediyorum ben 2. bir bilgisayar alıcam apple dışında ve fazla pahalı olmayan ne önerirsin? Bunda da yardımcı olursan sevinirim :)
Öyle de olabilir ama sanmıyorum bu ufak bir ilgiyle öğrenilebilecek şeyler değil isimleri bile çok karışık :))
Teşekkürler :) Bunlar ne demek bilmesem de özellikler kısmından aratma yapabilir bulabilirim gerçekten teşekkürler :)
Ekran karti : 1gb harici.. yani paylasimsiz..
Hdd : harddisk demek.. 500 gb yeter..
Ram : Bellek diye de gecer. DDR3 olacak.. 4 gb dan fazla olmasin.. gereksiz.. 4 gb ve ustu olabilir ysni.. ama gercrkten gerrksiz ustu..
İslrmci.. eger mimarlik ya da ozel grafik yazilimlari falan kullanacskssn.. i5 olur.. yok , notmal kullanim ve excel word vs vs film intetnet gibi ise de.. i3 al.. i3 ile i5 arasi 200 lira falan oynar.. paran varsa i5 olsun.. normal kullanimda bu islemciler ayni hizda cslisir.. ne xaman gtafik prigramlari , film donustirme vs isin icine girer , o zaman i5 ayni isi daha kisa surede hslleder.. mantik bu.. ve urunuj aciklamasinda islemci icin 3. Kusakfalan diyorsa bu artidir.. ama cok da onrmli degil.. kampanyali inditimli urunler haric yrni kussktir zaten.. begendigin makine olursa ozellik ve fiyat yaz buraya..
Tekrardan teşekkürler :)) Bulunca yazarım :)
Cevap
25Cevap
İslemcisi gayet iyi. İslemciye oranla en az 4-8 gb arasi ram vardir. Ekran karti modelini de yazarsan birde laptop ise markasini sonuca varabiliriz
Güncellemeye yazdıklarımı bulabildim ekran kartı modeli falan anlamıyorum o bilgilerden biri olabilir mi? Marka Apple
Gordum simdi maarka da apple enfes bir laptopun var gule gule kullan bu kadar bilgisayardan anlamayan biribin tum ihtiyaclarini 5 sene sorunsuz halleder tabiii bakimindan da anlamadigin ucin azalabilir sure
Bilgisayarın bakımı mı oluyor :D Benim tek bildiğim bakım bilgisayar temizleme kitleri :D
1yil sonra icini acip temizlemen ya da servise gondermen gerek ve uygun programlari kullanman lazim yormamak icin virus programi v. s. bir kiz laptopu masaustu gozumun onune geldi sag gozum seyremeye basladi mesela hepsi bakimdir sadece setler degil.
Virüs girmiyor diye virüs programı yüklemedim, altında fan yeri de yok (gözükmüyor birşey) yine de temizletmem gerekir mi? Seyirmesin gözün yapabilecek bir şey yok bilmiyoruz bu konuları :D
Bilinmicek bir yani yok cook kalabalik tutmayin masaustune ve isinize yaramicak herseyi silin. Temizlemek gerekicek bir yil sonra falan sesli calismaya isinmaya baslicak. Virus girmiyor diye bisey yok ne zaman gircegini bilsek girmeden 5dk once yukleyip sonra silrriz :)) belli olmaz ne zaman girecegi internetin varsa illa bir gun gelip bulacak seni
Macbooklar için virüs girmiyor deniyor ama ona güveniyordum ben :) Ha o kısmımı erkekler bence o konuda daha kötü benimki muhteşemdir bak hatta gösteriyim :D https://i.hizliresim.com/W6GGEL.png
Ohhh gozumun seyremesi son buldu :)) macbooklari pek arastirmadim bir oyuncu oldugum icin yuksek performansli kalas pcler ilgi alanim ama yinede internete bagli olupta virus girmicek bir alet oldugunu hiiic sanmiyorum
Bu özellikleri görünce bilgisayarim kiskançliktan eror verdi takilip duruyor şerefsiz. D
:D:D Ahaha çok güldüm ya :D
bir de ramiyle ekran kartını yaz. işlemci olarak iyi.
Tam olarak nerede yazıyor bilmiyorum ne varsa yazıyım o halde.
Bellek 8 GB 1600 MHz DDR3
Grafikler Intel HD Graphics 4000 1024 MB
kaç para verdiniz?
1.5 yıl önce aldığım için tam hatırlamıyorum 3.5'tu sanırım
laptop mu masaüstü mü?
Laptop niye ki?
markası ne?
Apple
apple kendi işlemcisini vesaire üretmiyor muydu? ne alaka apple.
Hiç bir bilgim yok :) Ben sadece köşedeki "bu Mac hakkında" kısmındaki yazanları yazdım :)
iyi bir bilgisayar lakin fiyatının 1500 tl üzerinde. yani o tarz bir bilgisayarı 2000tlye alabilirim.
Kazıklandım gibi olmuş yani :D:D
apple genelde o fiyatlardadır.
i7 işlemci iyi ama başka etkenleri de bilmek gerekir. Mesela RAM miktarını, HDD türünü ve kapasitesini...
HDD tam olarak ne bunları nasıl öğreniyorsunuz ben hiç birini bilmiyorum
İdare eder. ayrıca bu bilgiler yetersiz bilgin olsun.
Güncellemeye yazdım onlara rağmen yetersiz mi? Tam olarak neye göre anlaşılıyor iyi olduğu?
İyiymiş. Bayağı hızlı bir bilgisayar.
Kardes ne için kullanican bilgisayarı
Bide cidden bu saatte ilginç bir soru
Rasgele bir kaç yerde işlemci iyi olmalı diye not düşüldüğünü gördüm bende merak ettim nasıl ve neye göre iyi oluyor diye :D
:D Anladım teşekkürler
Vasat. i7 bile olsa 2.9 GHz günümüz şartları için düşük, zaten işlemcilerde GHz'den daha fazla etki eden faktörler var, çekirdek sayısı, cache, sanal mı gerçek çekirdek mi, sanırım ekran kartında onboard bana göre bu makina normal bile sayılmaz.
"Vasat" kısmı dışında bir şey anlamadım :) Ama teşekkürler anlaşılan yetersiz
yavrucum gizli kullanıcı yorum yapmıssın 2.9 i7 intel işletim sistemi hele ki bu bayanın saydığı kriterlerde almaya kalksan 3000 tl den aşagı belki 2500 tlden aşagı bulman cok zor galiba 10bin liralık bilgisayar kullanıyon? cebini söksek 10 lira cıkmaz boşver o işleri pcden anlamadan boş boş yorumlara kalkışıyon
aslında yetmez ama i7 işlemcili bir bilgisayarın ekran kartı vb özellikleri iyidir diye düşünüyorum
Bir bayan bilgisayarına ve amatör kullanıcı bilgisayarına göre gayet iyi.
daha noolsun? :D ben hesap makinesinden bağlanıyorum internete.
boşver onu bunu Herkes Gibisin - Nazım Hikmet & Cem Karaca dinleyin mevzuyu kapatalım :D
İşlemciyide yazmayaydın bir tahmin etseydik :D
Ne yazılır tam olarak bilmediğimden öyle oldu :D
neyse kaça almışşsan ıyı almışsın hayırlı olsun :)
teşekkürler :)
oyun oynayamazsın ama işini görür
Aslında bir iki oyun yüklü Hitman ve Tomb Raider gibi oyunlar
GPU'n rezalet. Ama işlemci ve ram çok iyi.
gpu nedir?
Grafik işlemci. Yani ekran kartı. İşlemcinin içine entegre olan çiptir bu Intel HD Graphics 4000 ve ortalamanın biraz üzerindeki oyunlarda FPS sorunu filan yaratır. Oyun oynamıyorsan sorun yok ama :)
Hızlı işte i7 işlemci var daha ne istiyorsun :)
İyi güzel
İyi iyi. Şu an her türlü ihtiyacını görür senin.
iyi :D
Dehşet ne iyisi :)
süper
gayet iyi duruyor
iyii
çok iyi :)
Müthiş bence
Gayet sağlam :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?