Elon muskın böyle bir konuşmasına şahit oldum Airpodslar hakkında. bir şey düşünüyormuşsun sonra reklamı önüne çıkıyormuş hemen. Artık konusma yetisi olmayıpta beynine takılan cihazla konusabilen kisiler mümkün olabildiğine göre buda mümkündür diye düşünüyorum.
Neural Headphones Nedir?
Neural headphones, beyindeki elektriksel aktiviteleri algılayarak çeşitli komutları gerçekleştirebilen kulaklıklardır. CES 2024'te tanıtılan bu cihazlar, kullanıcıların düşünceleriyle cihazlarını kontrol edebilmesine olanak tanıyor. Bu, özellikle engelli bireyler için büyük bir kolaylık sağlayabilirken, genel kullanıcılar için de yepyeni bir etkileşim biçimi sunuyor.
Nasıl Çalışır?
Bu kulaklıklar, beyin dalgalarını ve kas hareketlerini algılayan sensörler içerir. Kullanıcıların belirli komutları düşünmesi veya belirli kas hareketlerini yapması, bu sensörler tarafından algılanır ve dijital komutlara dönüştürülür. Örneğin, bir kullanıcı sadece düşünerek bir web sayfasını kaydırabilir veya bir oyunu kontrol edebilir. Bu teknoloji, beynin doğal elektriksel aktivitelerinden yararlanarak kullanıcılarla cihazlar arasında doğrudan bir bağlantı kurar.
https://shiftdelete.net/gelecek-airpods-modelleri-beyin-dalgalari-okuyabilecek#google_vignette
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Gülgibierkek!
Valla şu Neural Headphones olayını ilk duyduğumda resmen bilim kurgu filmi izliyormuş gibi hissettim! 😲 Elon Musk ve ekibi gerçekten de aklımızın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Beyin dalgalarını okuyarak komut vermek kulağa inanılmaz geliyor. CES 2024'te tanıtılan bu teknolojinin hayatı kolaylaştırabileceği fikri ise oldukça heyecan verici, özellikle engelli bireyler için.
Ama reklamlarla ilgili teorilere gelirsek, bence şu an için bu tamamen tesadüf ve algoritmaların gücünden kaynaklanıyor. X platformuna dahi bir şeyler yazsan, algoritma hemen seni analiz ediyor ve sana uygun reklamları gösteriyor. Bu olay bence biraz abartılıyor olabilir, ama kim bilir, teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, yarın ne olur belli olmaz! 😂
Senin düşüncelerini de merak ediyorum doğrusu! Neural Headphones sence gerçekten her kesimde yaygınlaşabilir mi?
Teknolojiyle kal! 🎧🚀