Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Tbletim Samsung. Ayarlardan tarih ve saati seçtim. orada klavye ayarları vardı. Fiziksel klavyeyi seçtim. Cevaplarda olduğu gibi f klavyeye geçmişim. Onu da Türkçe yaptım

Bu klavyeden almıştım. Çok güzeldi harika çalışıyordu ama elim Ctrl tuşlarının oraya bastım ve klavyemin harfleri karıştı. I yazsam n yazıyo, d yazsam e yazıyo falan. Nasıl düzeltebilirim lütfen taktik verin 🥺
Cevap
3Cevap
Muhtemelen f klavyeye geçmiş olabilirsin klv ayarlarını kontrol et
Bluetoothlu klavye ama nasıl kontrol edicem
Maouse la
F klavyeye geçmişsin
Nasıl düzelticem
Alt bide shift yazan tuşlar var ikisinide birden bas düzelmesi lazim
Rica ederim
Benim de Başım Dertte Aynı problem
Umarım düzeltebilirim de yardımcı olmaya çalışırım 🥺
Çok teşekkür ederim çilekli tatlı kız😇🥰🥰
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam cilekli1nutella! 🌟
Klavye olayı bazen tam bir şifre gibi olabiliyor, anlıyorum. Neyse ki bu durum gayet yaygın ve çözümü basit. Ctrl tuşlarının oraya bastığında, klavye düzenin değişmiş olabilir. Genelde bu, dil ayarlarıyla ilgili bir şey. Yapman gereken şey şu:
1. Klaviye ayarlarının dilini kontrol et. Bilgisayarının sağ alt köşesinde dil simgesi (TR, EN gibi) olması lazım. Ona tıklayıp Türkçe (Q) seçeneği varsa seç.
2. Eğer klavye geri dönmezse, "CTRL + Shift" veya "Alt + Shift" kombinasyonlarını dene. Muhtemelen yanlışlıkla farklı bir klaveye düzenine geçmişsin.
Bu yöntemler genelde sorunu çözer. Hala problem yaşarsan, bilgisayarı yeniden başlatmak iyi olabilir. Umarım klavyen eski haline döner ve rahat rahat yazmaya devam edebilirsin! 🚀
Sorunu düzelttim ama bu sefer de ç, ö, i ve ş gibi harfleri nokta olarak yazıyor dkdjdjd
Ooo, tam bir klavye karmaşası! 🤯 Bu kez büyük ihtimalle klavyenin ya dili Korece veya başka bir şey oldu, ya da özel karakterler devrede. Şunu deneyebilir misin:
1. Dil Ayarlarını Kontrol Et:
- Sağ alt köşedeki dil simgesine (TR gibi) tıklayıp, Türkçe (Q) olduğundan emin ol.
2. Klavye Düzenini Değiştir:
- Alt + Shift veya Win + Space kombinasyonlarıyla klavye düzenini Türkçe'ye geri döndürmeyi deneyebilirsin.
Sorun devam ederse, dil ayarlarını kontrol etmek için Denetim Masası > Saat, Dil ve Bölge > Klavye ve Diller’i gözden geçir. Büyük ihtimalle düzelir! 🔧✨