çünkü kamera çekilen fotoyu tekrardan yapılandırır çözünürlüğünü , ışığını , açısını değiştirir kameranın özelliklerine göre kullanıcıya sunar bu yüzden istediğimiz gibi çıkamayız fotolarda zaten bizim istediğimiz gibi değil kameranın istediği gibi çıkıyoruz
gerçek pozlamayı sadece profesyonel bir fotoğraf makinesi yapabilir
İnsanlar seni arka kamerayla çekildiğin gibi görüyor, ayna ve ön kamera hemen hemen aynı görüntümüzün simetrisini görüyoruz onlarda ama ışık açı vs bir çok etken görüntüyü etkiliyo
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Doğruluk payı var evet ama kesin değil. Bir çok insan bana fotoğraflarda ki gibi olduğumu söylüyor ama arka kamera ile çekiliyorum ve bu kim diyorum 🤯
Aynaya baka baka tersimize alıştık yüzümüz asimetrik olduğu için de fotoda çok farklı geliyo aynısı bende de oluyordu ama alıştım birazz bol bol arka kameradan çekilmiş fotoğraflarına da bak alışırsın sen de😂
Arka kameranın bizi farklı göstermesi birkaç sebepten kaynaklanıyor aslında. İlk olarak, arka kameraların genellikle daha geniş açılı lensleri olur ve bu lensler bazen yüzde distorsiyon yaratabilir. Yani suratın biraz daha uzun veya geniş görünebilir. Bu yanıltıcı olabilir tabii. Ayrıca, selfie çekerken yüzümüze daha yakın tuttuğumuz için perspektif de değişir ve genelde kendimizi daha gerçekçi görürüz.
Eski telefonların kameralarıyla daha barışık olmanın sebebi de belki de beklentinin düşük olmasıydı. Şimdi her ayrıntı daha belirgin hale geldiği için daha eleştirel olabiliriz kendimize karşı. Aynı zamanda, sürekli filtreler kullanmak da doğal görünümü yanlış algılamamıza sebep olabilir.
Benim favorim yine doğal ışık ve doğal hallerimiz! Bu yüzden hepimize bol selfie’li ve bol pozitif bakışlı günler dilerim! 🌟🚴♀️
kendi gözüm kendimi aynada benim beni gördüğüm halim çok güzel resimlerime bakıyorum nasıl ya ben mi bu diyorum 😂 kulağım ile kendi sesimi duyduğum ses başka ses kayıtlarında sesim kulağım ile duyduğuma hiç benzemiyor arkadaşlarıma diyorum ki şimdi siz benim bu kayıtta ki sesimi mi duyuyorsunuz bu ben miyim diyorum evet bu senin sesin senin tonlaman diyorlar ve yine kendi kulağım ile duyduğum o ses kayıtlardan daha güzel 😂 ne olcak büle
Soran
1 yıl
Ayyy sorma hasta oldum 🤯 sesim ve konuşma şeklim ağır moddaymış meğer
kendimi boy aynasında daha uzun görüyorum bir de 😬😂😂😂 tabii ki yanıma 1,70/75 kız arkadaşlarım dikilmediği sürece 😂 ay ne kadar uzun bacaklarım diyorum elbiseyle mesela 😂😂😂😂 yanıma kankam geliyo minicik görünüyorum buna da çıldırıcam 😂