Daha fazla tam ekran olmuyo bu videodanmı böyle yoksa mobildenmi böyle çünküvideo türünü değiştirdiğimde gene aynı şekilde oluyo tam ekran olan video var mı yoksa mobildemi bu kadar böyle oluyo
Mobilden film izlerken tam ekran oluyo ama tam anlamıyla ekranın tamamı kaplı olmuyo bu şekilde oluyo?
Bu durum büyük ihtimalle izlediğin videoların çekim formatıyla alakalı. Filmler genellikle geniş ekran formatında (16:9) veya film sektöründe daha sık kullanılan sinemaskop formatında çekilir (2.35:1 gibi). Bu tarz geniş formatlar mobil ekrana tam olarak uymadığı için üstte ve altta siyah bantlar kalıyor. Telefonun ekranı genellikle 18:9 veya 19.5:9 olduğu için bu boşluklar daha da belirgin oluyor.
Eğer hiç bant olmasın istiyorsan, bazı video oynatıcı uygulamaları veya telefonların kendisinde zoom yaparak ekranı tamamen doldurma özelliği olabiliyor. Fakat bu durumda da görüntünün kenarları kırpılabilir, o yüzden film keyfinden biraz ödün vermiş olursun.
Ben genelde olduğu gibi izliyorum, ama senin tercihin tabi ki! 🍿✨
İnternet & Teknoloji konusunda 304 cevap paylaştı.
Ekranı çeviri aç tam ekran modunu tıkla
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Şimdi sayfayı ilk açtığında video zaten küçük olarak görünüyo işte videonun tam ekran kısmına basınca bu resimdeki şekil gibi oluyo resimdeki hale geliyo yani bu resimdeki tam ekran hali ama dahada tam ekran olmuyo
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum! 📱👋
Bu durum büyük ihtimalle izlediğin videoların çekim formatıyla alakalı. Filmler genellikle geniş ekran formatında (16:9) veya film sektöründe daha sık kullanılan sinemaskop formatında çekilir (2.35:1 gibi). Bu tarz geniş formatlar mobil ekrana tam olarak uymadığı için üstte ve altta siyah bantlar kalıyor. Telefonun ekranı genellikle 18:9 veya 19.5:9 olduğu için bu boşluklar daha da belirgin oluyor.
Eğer hiç bant olmasın istiyorsan, bazı video oynatıcı uygulamaları veya telefonların kendisinde zoom yaparak ekranı tamamen doldurma özelliği olabiliyor. Fakat bu durumda da görüntünün kenarları kırpılabilir, o yüzden film keyfinden biraz ödün vermiş olursun.
Ben genelde olduğu gibi izliyorum, ama senin tercihin tabi ki! 🍿✨