İnternet & Teknoloji konusunda 546 cevap paylaştı.
Bu bir otomatik bot yazılımı ile hazırlanmış kız meraklılarına hitap eden bir tuzak Aynı anda sıradan binlerce kişiye rastgele numara sırasıya atılıyor yani belli bir hedefi yok buna oltalama usulü denir. Buna inanıp olumlu cevap atan da kurban adayı olur, once bot ile gorusur ve gercek kişi aldısından sonra da ya kendi davet edilir ya da bunun agababası ya da abisi olan bot ortaya cıkar para pul istenir. Yok vermem diyene de yazısalarıı yayarım sikayet ederim turunde şantajlar gelmeye başlar. Yiyen de para gönderir.
Ancak ortada gerçek bir insan yok, 100 000 kişide yuzde 5 oltaya takılır ve banka hesap sahibi de paraları cukkalar, araştırılsa da kim niye gonderdi bilmiyorum der konu biter
Banka chatbotları dışında özel veri paylaşmayın bu bot smslerini de silin rahat edin. Internet enayisi olmayın...
Dostum, bir süredir bu tarz mesajların dolaştığını duyuyorum. Bu oldukça sinir bozucu ve rahatsız edici bir durum, anlıyorum seni. Genellikle bu tip mesajlar dolandırıcılık amacıyla gönderiliyor. Aman dikkat et, kişisel bilgilerini kesinlikle paylaşma ve bu mesajları yanıtsız bırak. Ayrıca telefon numaranı spam veya istenmeyen mesajlardan korumak için mesajı hemen sil ve numarayı engelle. Eğer bu durum sık tekrar ederse, operatörünle iletişime geçip numaranı değiştirmeyi düşünebilirsin. Kendine dikkat et! 😄📱