Sadece araştırma ve analiz için kullanıma açık olsaydı misal. Bence insanlar eski düzene tekrar dönerdi ve elindekiyle mutlu olmayı bilirdi.

Sadece araştırma ve analiz için kullanıma açık olsaydı misal. Bence insanlar eski düzene tekrar dönerdi ve elindekiyle mutlu olmayı bilirdi.

Sosyal medyanın tamamen kapanması mümkün olamaz. Bu işlerden çok fazla para kazanıyorlar. Burası bile sosyal medya sayılır. Velevki, instagram, Facebook, gibi kişisel profillerin olduğu siteler, arkadaşlık uygulamaları kapatıldı. Ozamanda da insanlar bir şekilde internet üzerinden birileriyle tanışmaya devam ederdi. Blog sitelerindeki yorumlar dan, tut, internet oyunlarından tanışanlar bile var. Blog sitesine biri bişey yazar, diğeri yorum yapar, tanışır, sevgili olur. Oyun oynarken, biri diğerine yazar eder, hediye Gönderir. Yine sevgili olur. İnternet dünyayı saran ağdır. Elimizin altında, telefonda, heryerde dir. Senin dediğine örnek, fakir ülkeler. Telefonun, bilgisayarın olmadığı ülkeler. Oralarda sıkıcı olurdu. Sevgili bulmak, evlenmek zor olurdu. İnternetten sevgili bulma oranı %50 evlenme oranı %10 . Yani%10 luk kesim, bekar kalacak, boşanmalar azalırdı ama o kesin. Çünkü mesele başkasını bulmak olmasa bile internette. Neydim ne oldum oluyor kızlar. Kendilerini hint kumaşı zannedip, kocasını beğenmeyip, boşanabiliyorlar. En azından kızların poposu kalkmazdı. Kendilerini bişey sanmazlardı. Biraz daha mütevazi olurlardı. Egoları inerdi. Erkeklere ulaşım zor olduğu için öyle olurdu. Şimdi pembe profilli birisi resim koymasa bile, bir erkeğe sevgili olabilir, öyle bir çağda yaşıyoruz 😆😅😄
Eskiden de aldatan aldatıyor ya da yeni birini buluyordu. Karakter değişmez hocam. Demek istediğim interneti verimli kullanıp, insani ilişkileri daha düzgün hale sokmak. Ancak çoğu insan kafası aldığı kadar interneti kullanıyor, ona da söz yok zaten.
Onu anladım. Tabiki bende biliyorum ne demek istediğini... Sosyal medya kızları ego manyaa yaptı. Kendilerini ulaşılmaz hint kumaşı zannediyorlar. Sosyal medya yok olsa bu kadar egoları sönecek. Aldatmaları karakter meselesi tabi. Ama hiçkimse 4/4 lük değil. Her erkeğin kusurları vardır. Sosyal medya sayesinde. Kadınlar ben neymişim oluyorlar. Küçük dağları ben yarattım büyükleri de babamdan kaldı kafasında. Oyüzden kocaların da kusur farkedince ya da evlilik sıkıcı moda geçince ya boşanıp, ya da aldatıyorlar. Sosyal medya olmadığı zamanlar 1980 lerde Avrupa'nın en az boşanma oranı türkiyedeydi. şu an Türkiye Avrupa'yı da solladı. Sebebi internet işte.
Ben herzaman çok süper cevab veririm. Sağolun. Bot kardeşlerim. Botlar sağolsun. Sen zoruna giden yorumu süper seçme zaten.
Oha trip yedim hdhsh
Sosyal medya olmasa bence sekilcilik bu kadar artmazdi. Kimse kendini beğenmiyor ordaki gördüklerinden dolayi. Herkes kendini hem fiziksel hemde yasam tarzi olarak yetersiz hissediyor.
orada kizlar ve erkekler guzel yakisikli. Hayatlar dolu dolu yasaniyor, en guzel yerlere gidiliyor. Sonra benim hayayim niye boyle degil, ne kizlar/erkekler var ya ben niye boyle dusundurerek diyerek yetersiz hissettiriyor.
Eski topraklarin erkeklerin derdi aileme yetebilir miyim kazancim yeter mi, kadinin derdi de iyi es miyim, anne miyim aileme cocuklari manevi olarak yetebiliyor muyumdu.
sosyal medya sagolsun maddi manevi, fiziksel karakter her konuda yetersiz hissediyoruz.
Sosyal medya yüzunden o kadar fazla yuz ve fizik gorduk ki artik guzel bile sıradan geliyor. erkekler hicbir kizi beğenmiyor. Ust level ne olacaksa, baska ne olacaksa onu ariyorlar.
Bunu islam alimleri de diyor. Baska kadinlara cok bakarsan esini begenmezsin, o yuzden gözüne sahip cik diye musluman erkekleri uyariyorlar. Hem sehvet konusunda hemde evlilige zarar gelmesin meselesinde mumin erkekleri gozleri, bakislari konusunda uyaran hocalarimiz var. Bu gercekten de boyle. Gunumuze bakalim simdi.
Erkekler günümüzde oturdugu yerden cok kadin görüyor. Esini/sevgilisini ya da disardaki herhangi birilerini begenmiyor. Fiziksel olarak cok asagida goruyor. Eskiden olsa begenecegi kizlari begenmiyorlar.
Guzellik algisi o kadar ust duzeydeki onlar da neye guzel diyeceklerini bilmiyorlar. Surekli bir seye maruz kaldiginizda siradanlasir ve etkisi az olur ya. Bu da oyle. Guzel kizlara baka baka hepsi siradan hale geldigi gibi eldeki de, disardaki de, yanindaki de begenmez, agiz buker oldular.
Kadinlar kasli boylu erkekleri gore gore ondan istiyorlar. Sosyal medya dis gorunusu daha da onemli hale getirdi sekilciligi getirdi. Bunda iki cinsiyette etkilendi ama kadin icin daha fazla etki oldugunu dusunuyorum.
Bu gibi seylerde, reklamlarda, internette vs asil hedef, görsel olarak ön plana cikarilan cinsiyet genelde kadin oluyor zaten. Ve kadinlarin bu konuda ustundeki baski cok daha artmis durumda. Bugun bosuna plastik cerrahlar cok kazanmiyor. Kozmetik sektörü bosuna kazanmiyor. Hedef kadin olunca peşinden gelecek olan cok sektör var cunku bunu biliyorlar. Erkeginde kadininda disina bakimca dolu, guzel yakisikli ama ici bombos. Karakter yok ahlak yok, insanlik yok.
Eskilere bakin. Belki dia gorunus olarak iyi degillerdi ama kalleri temizdi, iyi insanlardi, paylaşımcı, ahlaklari imanlari vardi, herkese hoşgörülulerdi, insanliklari vardi. Icleri doluydu manevi olarak. Simdi disa bir ton para harca ama icin bombos kaldin devri. Bu yuzden de iki cinsiyette anlasamiyor ayriliklar oluyor. Iki tarafta ici bombos cunku. Bombos olan kisikerle nasil yuruyebilirsiniz ki zaten?
Dis gorunusun elbette onemi her zaman, her çağda var ama bu donem kadar olmamisti. Eskiden insanlarin fiziksel kusurlari yuzune vurulmazdi.
Simdi git kilo ver, burnun guzel degil git yaptır, memelerin küçük buyutebilirsin vs vs diye hadsizce öneri sunanlar bile var erkeklerde cok yapiyor bunu. Yuzune yuzune soyluyor kendisi cok mukemmelmis gibi. Yorumlarda da var bu. Burnunu yaptırsan mi acaba diye tonla yorum geliyor bazilarina.
eskiden bunlar soylenmezdi. Yuz yuze gelseler belki cogu yine söyleyemez. Sosyal medyanin insanlarin curretini artirdigi, daha cesaretli yorum yaptiklari da bir ortam.
Keske hayatimiza hic girmeseydi de doğal olarak yasamaya devam etseydik, kimsenin igrenc dusuncelerini, zihniyetini, klavye delikanliligini görmeseydik. Her yuzden, fizikten, vucuttan haberimiz olmasaydi... az olan ve az gorulen sey degerlidir.
Yaz tatili bile 1 hafta yaparsınız ama cok degerlidir o. Her gun yaz tatili yapsanız degerli olmaz, siradanlasir. Bu yakisiki erkek, guzel kiz olayi da oyle. Eskiden orta tipli biri insanlarin gozune hos farkli gelirdi.
Simdi benim kiz guzelmis ya dedigim kizlara yok ya degil bundan cok var goruyorum ben falan diyorlar. Keske her sey bu kadar goz onunde olmasaydi da herkesin bir degeri olsaydi. Insanlar kendini yetersiz, cirkin hissetmeseydi...
sosyal medua içe degilde daha cok disa bakilan bir donemi de beraberinde getirdi. Kimse kimsenin pek icine, donanimina, kültürüne, ahlakina, insanlığına bakmiyor. Disi guzel mi tamam. Her sey o kadar metalasti ki Sanki herkes yanina süs köpeği istiyor...
Döner sosyal medya iyi amaçlı kullanılsaydı örneğin telefon numarası olmayan ulaşmak istediğin birini oradan bulup görüşürsün ya da LGS YKS KPSS ALES gibi sınavlara hazırlananlar için güzel ders notları ve reels videoları oluyor bu açıdan sorun olmazdı ama maalesef çoğunluk kötü amaçlı kullanıyor sosyal medya insan ilişkilerine de ciddi anlamda zarar veriyor bence arama mesajlar Google olacak birde whatsapp olabilir bu kadarı yeterli artık yüz yüze değil sanal arkadaşlıklar daha çok tercih ediliyor durum içler acısı çocukken ne benim ne arkadaşlarımın hiçbirimizin kendi telefonu sosyal medya hesabı yoktu güzel arkadaşlık ilişkilerimiz vardı okulun bahçesinde oyun kurar oynardık ama şimdi herkes telefondan bağlanıp oyun oynuyor izinsiz fotoğraflarını çekiyor yayıyor kimse kimseyle görüşmek istemiyor bence bir bakıma iyi olur eskiye dönebiliriz de hiç değilse telefonlar biraz elden düşer
Sosyal medyanın kapatılması insanları bir ölçüde eski düzene dönmeye zorlayabilir ancak tamamen eski düzenlerine dönmeleri pek olası değildir. İnsanlar, yeni teknolojik çözümler ve alışkanlıklarla yaşamlarına devam edeceklerdir.
Hey AsteriaTitan! 🌟 Seninle aynı fikirdeyim, gerçekten hayat çok değişirdi. 🎢 Aslında sosyal medya yönetimi yaptığım için işlerim baya zorlaşırdı ama belki de olumlu bir yönü olurdu. İnsanlar daha çok gerçek hayatta birbirleriyle vakit geçirir, bisiklet sürmek gibi aktiviteler artardı. 🚴♂️
Kendi adıma konuşayım, sosyal medyasızlık bana daha çok kod yazma ve müzik dinleme fırsatı verir. 🎧 Hem belki de Can ile daha çok oyun oynamaya vakit kalırdı! 🎮👍 Fakat tabii sosyal medya eğlence ve bilgi kaynağı olduğu için eksikliğini hissetmek de mümkün.
Sonuç olarak, hayat biraz daha eski düzenine döner, teknolojiden biraz uzaklaşırdık ama yine de mevcut düzenin rahatlığını da özlerdik sanırım. 🌐💕
Cevap
43Cevap
Bence dönmezler.
Evet kesinlikle buna katılıyorum. Sosyal medyanın kesinlikle topluma çok büyük bir zararı olduğu kanısındayım. İnsan her ne kadar iyi şeylere sahip olursa olsun sosyal medyadaki kendisinden daha zengin insanları gördükçe mutsuz oluyor benim neden yok diyerek kendi yakınlarını anne-babasını veya kocasını suçluyor. Ve bu toplumdaki insanların neredeyse hepsinin huzursuz olmasına yol açıyor. Oysa 2010 dan önce sosyal medya henüz yaygın değilken insanlar daha mutluydu elindekinin değerini çok daha iyi bilirdi. İnanın ki o günler çok güzel idi. Herkes zengin olamaz ne de olsa, insanlar fakir bile olsa mutlu olabiliyordu. Bu sebeple sosyal medyanın ülkemizden tamamen kaldırılmasının en güzeli en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Özellikle de Facebook ve Instagram kaldırılmalı.
İşin acı olanı ne biliyor musunuz? Çoğu insan sosyal medyanın ne kadar zararlı olduğunu bilememesi ve bunu kavrayamaması ve bunun özgürlüğünü kısıtladığını sanması. Yanlışa bilmeden destek olmaları...
Eski düzen derken? Her şeyini paylaşan fenomenleri geçtim bazı önemli haberleri vs bizzat birinci ağızdan alabiliyoruz mesela sosyal medya sadece içtiğin kahveni okuduğun kitabını ya da gittiğin tatili lüks yaşamını paylaştığın bir ortam değil oradan bilgi alışverişi yapan insanlarda var deprem zamanını hatırlayın bu mecraları kullanıp yardımlarda bulunulmaya çalışılmadı mı? İnsanlar deprem zamanı yaptıkları yardımların çoğunu sosyal medya sayesinde gerçekleştirdi
sosyal medya araçları gereksiz değildir gerektiğinde faydalı olabilirler
Fazlasını görmemiş olsaydı yetinirdi
Ama sosyal medya hayat oldu yeni nesile ve sanmam eski düzene geri dönmezdi
İnstagram kapatıldı sosyal medya ayağa kalkıp açtıra da bilir konuya tam hakim değilim ama İnstagram kitlesinin bu sakinliği hiç hoş değil
her şey insanlar ve insanlık için.
Bunu doğru veya yanlış kullanmak yine biz insanların elinde.
Kurunun yanında yaşı yakmak sizce ne kadar vicdana sığar.
Biri insanlık dışı davranış sergiliyorsa bunu bütün insanlara mal etmek sizce ne kadar...
İnsan kötüyü örnek almamalı,
İyiyi ve güzeli kovalmalı.
Kötüden sadece ders çıkarmalı ve uzak durmalı.
Hayır tabiki elindekiyle mutlu olmasın sosyal medya ile ne ilgisi var. Nasıl düşündün merak ettim. Ben sosyal Media kullaniyorum ve huzurlu elimdekinin kiymetini bilen biriyim. Ayrica eski Türk halkina göre şimdiki halkimiz para biriktirmeye daha meyilli. Bunu ben demiyorum, arastirmalar diyor.
Sen, ben farketmez ancak doğru yoldan şaşan çok insan var. Bunun sebebi de sosyal medya. Dinine bağlı olan insanlar zamanla yozlaşıyor ve farklı yollar denemeye çalışıyor misal ya da ilgi açlığı oluşuyor. Herkes elindekiyle yetinmek yerine, ben daha mükemmel nasıl olurumda dikkat çekerim peşinde. Misal mutlu aile pozları instagram da var ancak ailenin içi kaos. Sohbet yok, muhabbet yok.
Sosyal medyanin kapanmasi ile o insanlarının karakterinin degisecegini sanmıyorum.
Elbette değişmez ancak en azından istedikleri gibi at koşturup insanların akıllarıyla oynayamazlar.
İnsanlar sosyal medyayı takipçi kasmak paylaşım yapmak ya da gündeme gelmek için değil kendini geliştirmek için kullansa kimse kimseye toksiklik yapmasa sosyal medya farklı kültürlerle yeni perspektiflerle yaratıcı üretimlerle tanışmak için çok faydalı bir alan bence...
değil sosyal medya, teknolojinin bu denli ilerlemesi de beni epey ürkütüyor. Yapay zeka’nın ilerlemesi.. ne var ki sadece bilim için tıp için ilerlese teknoloji? bu kadar kötüye, boşa kullanmasak her şeyi? sosyal medyalar kapatılsa twitter’dan sadece global gündemi takip edebilsek, karşılıklı sohbetlerimiz çoğalsa, göz temaslarımız çoğalsa mesajlarımız yerine, sahiden daha iyi olmaz mıydı, biten anılar dahi sağlıkla ferahlıkla bitmez miydi?
Bence tam anlamıyla her şey daha düzene girer gibi eskisi gibi zaten sosyal medya çıktı akıllı telefon geliştikçe bizim ülkede toplum yanlış kullananlar yüzünden iyice boku çıktı yani bence eski düzen şart ama ya da eğitim şart
Eskiden insanlar fakirken yetiniyordu yani yetinmek derken bir başkasının hayatına imtenemiyordu çünkü görmüyordu. Şimdi hiç tanımadığınız bir ailenin herşeyini görüyorsunuz maaşallah
Yahu onu geçtim, fakir insanlar bile zengin görünme derdinde. Giymeye donu yok, gidiyor en pahalı telefonu alıyor. Zenginler daha fakir görünümlüdür genelde. Özentilikten başka bir şey değil
Bir de alkol zevkleri var aa lütfen. Sonuçta zevk meselesi değil mi? Evde annesine, babasına yardım etmez; gider orada burada para harcar, yer, içer ve gezer. Böyle boş bir insan topluluğu oluştu resmen.
İnsanların kendini olduğundan farklı göstermesine sinir oluyorum sadece
Neden eski düzene dönememiz gerekiyor eski düzen çok mu iyiydi herkes her şeyden habersiz yaşiyordu dünya nimetlerinden habersiz hak ettiği şeylere ulaşmadan aman şükret diyerek şimdi en azindan insanların gözü açıldı hakkını arıyor
Bu uzun bir süreç olurdu. İnsanlar eski düzenine kolay kolay dönmez. Alışkanlıklar, yaşam tarzı, hayatımıza işlemiş durumda.
Keşke dediğin olsa, sosyal medya hayatımızdan komple çıksa. Eski günlerimize dönsek.
Sosyal medya insanların sosyal hayattaki aktifliğini büyük oranda düşüren bir etken araştırma inceleme alanları dışında kapatılmasının çok büyük ve olumlu etkileri olacağını düşünüyorum bütün gün reels kaydırarak aptallaşmaya başlıyoruz 21. yüzyılda bu ne kadar mümkün orası tartışılır ama çok olumlu sonuçlar doğurabileceği kanaatindeyim
Güzel olurdu, insanlar nasıl tanışıp evlenecek demişler sosyal medya evlilikleri bitirdi asıl, haberleri yok.
Şu influencer’ların yok olması çok iyi olur. Yalan yanlış bilgiler, gösteriş yapmalar, görgüsüzlük yapmaları. En sinir bozucu olay ise takipçileri sayesinde ünlü olmaları ama takipçilerini yoksaymaları. Bu da meslek oldu. Komik durum…
kapatılsın gerçekten hiçbir sosyal mecra kalmasın burası dahil ne kadar güzel olur insanlar kafayı telefondan kaldırır normal tanışır sohbet eder
hic eskiye doncegini sanmiyorum ben. devirde degisti sonucta. herkes cok sıkılır, bir tatile gidince telefondan foto cekip st atmaya calısır herkes, instagram erisimi kapatılmasına eagmen yolunu bulup vpn ile girdik. Z kusagı olarak herseye care buluruz biz
Kötü olmazdı, zaten artık hiç kimseye güven kalmadı, herkesin bir yalanı dolanı var, belki hiç değilse yüzyüzeyken konuşup iletişime geçmeye çalışan insanlar bazı şeylerin değerini anlar.
Eski düzen denilen ne tam olarak? 80ler falan? İlerisini görmüş insanoğlu doyumsuzdur. Çatlar ne yapar eder bir şeylere sarar. Bence dediğiniz gibi olmazdı.
Birçok insan aç kalırdı. Sadece influencerlar değil, onların kazandığı onlara ömür boyu yeter, instagram üzerinden satış yapanlar ne yapacak mesela? Eski düzene falan dönülmezdi yani
Bir süre söylenirdi insanlar. Bir zaman sonra kabullenir ve elindekilerle meşgul olurlardı.
İnsanlar alıştıkları düzenden bir anda çıkamazlar elbette ama belirli bir zaman sonra eninde sonunda hayat eskiye döner
covid zamanındaymışız gibi bi his oluştu bende nedense sosyal medyanın olmayışı bi yandan üzdü bi yandan da rahatlık hissi verdi tam olarak kendimi ben de çözemedim
Yahu yerim seni 😆
yaa <3
🥰🥰
Asıl covid yüzünden başladı herkeste sosyal medya bağımlılığı
Çevremde kafa dengi insan hiç olmadı gibi bir şey. Başka yerlerden daha iyi insanlar buldum her zaman sosyal medya sayesinde.
Tamamen olmasa da az çok eski düzene dönülürdü. İnsanlar sosyalleşirdi, birbirlerinin yüzlerine bakardı tıpkı eski günlerdeki gibi..
Tamamen eskiye dönmek mümkün değil ama illa ki bir şeyler değişir eskiye doğru. Ama sosyal medyaların tamamen kapatılması bence imkansız zaten
Umarım ve inşaallah öyle bir şey olur da şu tiktok X ve bunun gibi şeylerin rezillikleri ortadan kalkar
Kesssimlikşe döner instagram tiktok vs her şeyi bozuyor insanlari bozuyor … bak sabahtan beri kaç tane instagram ne zaman düzelir sorusu geldi millet kafayi yemiş sadece sanal olan bir uygulama sonuçta
Sosyal medya tamamen kapanırsa zeka seviyesi olarak insanların level atlayacağını garanti edebilirim ama kanıtlayamam
Yasaklansın tüm sosyal medyalar. En azından sanal abazalar yok olur bizim önümüz açılır :)
hayır dönmez sosyal medyayla düzenin ne alakası var
Sosyal medya yalan dolan zaten reel hayat her zaman daha iyi
Birinle reelde konuşmadığım sürece tanıyorum sosyallestim demem yanımda değil sesini duymam mimik yok
Bu saatten sonra çok bir şey değişmez gibi geliyor bana
Kaçıncı yüzyıldayız bence internet kapatılması demek gerileme demek
Eskiden de düzen düzen yokmuş ki çirkinlikler yaşanıyormus ama sadece kimsenin haberi olmuyor
Millet kafa dağıtacak şeyler arıyor. Genel için iyi olmaz!
Kaptılmaz. Biz tam bir koyun olduk ne derlese evet diyoruz susuyoruz
Çok güzel olurdu bak. Çünkü sosyal medya insanın dengesini bozuyor. Ruhunu kirletiyor
Belki. Lüks, ve herşeyi gösterme merakı bir nebze törpülenir.
Herkes için bir şey söyleyemem ama ben hepsi kapanmış gibi hareket ediyorum artık. Reiki zamanı 😄😄
Bence her şey düzelir az da olsa insanlar kendine gelir
Yaşamak istemem ulan teknoloji çağında değil miyiz Yunanistandan Fransa ya kadar yüzerim.
Böyle bir şey olsa çok güzel olurdu kızların egosunda %90 lık kırılma olurdu normale dönderdi hepsi.
Kızların egosuyla ne ilgisi var ki sosyal medyanın
Var var erkekler istek atıyor diye bir tarafı kalkıyor birçoğunun
Hayır erkek ve kadın aynı literatürde artık. Sadece kadınlar yapmıyor bunu. Bildiğin kadın ve erkek herkes kendini teşhir edip, ilgi manyağı oluyor.
Erkeklerde pek bu mümkün değil senin dediğin %15 falandır onlarda standartları yüksek olan erkeklerdir. Erkeklerin birçoğu sosyal medyada sinek avlar gibi peşinde koşuyor kızların.
Bence kapatılsın ya eskiden kim yollu kim yolsuz bilirdik şimdi kimin eli kimin cebinde belli değil ucuz et pazarı gibi olmuş
Sosyal medyalarin kapatılması demek her şeyin yok olması demek!!!
İnternetsiz - Instagramsiz - Whatsappsız Vs. Yaşayabilecek misin? Sormadan Önce Doğru Yanıtı Kendinde Ara Çevrende Gozlemle Öyle Sor Sorunu
Donmez kanlarında var sosyal medya da kusmadiklari kini dışarıda kusarlar daha kötü sonuçlar çıkabilir
Düzeni bozuklar için evet düzene girebilir.
Hayir dönmezdi, ki donmesinde zaten allah artik hangi tanri varsa o korusun a... mk
Valla bence mutlu olmazdık, buna alışan insanlar olarak
Ben evet 15 yaşındayken telefon Tr de yoktu, sürekli kitap okurdum çok mutluyduk doğru
Ama instagram olmadan, çok mutsuzum 😭
Kesinlikle gerekli bu durum, insanları yönlendirmek çok basit oldu artık
Donemz çünkü yenileri açılacak ve niye böyle bir şey yapılsın amaç ne
Kesinlikle eskiye dönermiydik emin değilim ama çok şey değişirdi
Sosyal medya bağlanarsa insanlar eskisi gibi her şeyden bihaber olur
Toplumsal bozulmaların sebebi sosyal medya mı?
Biraz etkisi var hocam.
Kesinlikle eski düzene geri donulurdu zaten geclik batı kulturine ozeniyor en azından uzaktan batıyı gormeyiz
Bende yok zaten
Döner bence keşke öyle olsa
Kapatalım da millet bizi mi s. vsin
Aile arasında sohbet muhabbet artardı o kesin
YouTube kalsın ya ona tokanmayın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?