Arkadaşlar, bir miktar altın birikiminiz var ve almak istediğiniz bir kulaklık var. Bir kulaklık için bu birikimi kullanırmıydınız?

Zamanında çok çalışmış biri olarak, uzun zamandır işsizim. Bir nedenden ötürü böyle ufak bir birikim gerçekleşti. Şu an hiçbir şeye ihtiyacım yok. Lakin almak istediğim bir kulaklık söz konusu. Bu birikimi bir iki kurs dışında başka hiçbir şey için kullanamam ülkemizin şartlarında, bu bir gerçek. Ne ev alabilirim ne de araba. Çok büyük bir birikim değil. Bir kulaklığa yetecek kadar var :)) Bende çok istediğim bir kulaklık için bu birikimi bozmaya karar verdim. Daha sonra tekrar bu birikimi yapabilirim, yerine koyabilirim diye düşündüm. Çünkü kulaklık “airpods max” yani apple ve dolar kuru yüzünden sürekli fiyatı artmakta.. Bununda bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Çok acil ve gerekli bir ihtiyaç mı diye sorarsanız, evet değil. Sadece daha fazla zamlanmasından korkuyorum ve elimdeki bu birikimin yetmemesinden de korkuyorum. Bu durumda aklı selim mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Lütfen bana bu konuda ciddi şekilde yardımcı olabilir misiniz? Çünkü mantıklı mı ya da mantıksız mı bunu ayırt edemiyorum. Ailem dahil, çevremdeki herkes pahallı ve fuzuli görüyor. Oysa benim her şeyde değil, ama teknolojik ürünlerde uzun süreli kullanım açısından kaliteli markalara bağımlılığım var bunu kabul ediyorum. Benim başka bir kullandığım kulaklığım var ve çöp oldu, satabilirsem satacağım. Bir getirisi olacağını düşünmüyorum. Sizce ne yapabilirim? Bu birikim benim birikimim, ailem öğrenirse kızabilir, çünkü bu birikimden haberdarlar. Lakin bana ait bir parayı harcamış olacağım ve bunu kendime yatırım yapmak olarak görüyorum. Peki arkadaşlar, Siz olsaydınız ne yapardınız?

Arkadaşlar, bir miktar altın birikiminiz var ve almak istediğiniz bir kulaklık var. Bir kulaklık için bu birikimi kullanırmıydınız?