Trendyol iade nasil yapılır?

Urun kargoya verildi gelecek ama ben almaktan vazgectim. Yorumlarin cogunu okuyunca ürünle ilgili magduriyet yasayan cok var. Alirkende okumustum ama cogu olumluydu.

Sonra e fatura da farklılık vardi. Benim aldigim saticiyla faturadaki satici farkli ve bu beni rahatsiz etti. Urunleri bugune kadar hep saticinin kendisinden, markanin kendisinden alirim. Yine oyle yaptim ama baska satici yaziyor faturada. Urunle ve faturadaki saticiyla da ilgili olumsuz yorumlar var.

ben simdi urunu teslim alacagim ama paketi acmayacagim. Acmadan geri yollamak istiyorum. Iadeyi nasil yapmam gerekiyor. Daha once iade yapmadim. Netten urun alacaksam iyice inceler, satıcıya bakar oyle alirim. Ilk kez basima boyle bir farklilik geldi.

Kargo gelince kuryeye direkt iade etmek istedigimi soylesem alir geri yollar mi saticiya. Islemleri kargo sirketi yerime yapar mi kargo geldiginde almak istemiyorum, geri kade edecegim desem? Ve bu durumda satici parami yatirir mi? Yoksa trendyoldan iade kargosu olusturup, kuryeye tekrar teslim mi etmem lazim? Ve para iademi ne zaman alabilirim?

Urunun paketini acmis, urune bakmis olsam da bir sorun olur mu? Urun orijinal mi vs diye bakmak istesem, urunu kullanmasam da açip kokusuna vs bakmamda sakinca var mi? Acip bakmissiniz diye sıkıntı cikar mi?

Trendyol iade nasil yapılır?