Örneğin cihazda 100 fotoğraf var fabrika ayarlarına sıfırlandı ardından 100 fotoğraf eklenip Hard reset atıldı bazı uygulamalar var fotoğraf gibi verileri geri döndüren bu durumda mümkün müdür?
Cihaz oppo
Cihaz oppo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Döndürmek mümkün olabilir. Sen fotoğraf çekince bu hafızaya yazılır. Ama fabrika ayarına döndürünce veya hard reset atınca o dosyalar hafızadan tamamen silinmez. Sadece oraya erişimi kaybolur Android'in ve orayı boş gibi görür. Aslında senin fotoğraf verilerin hala arkaplanda oradadır. Ne zaman ki oraya bir dosya için veri yazar, o zaman senin fotoğrafın verilerinin üstüne veri yazılmış olur ve fotoğrafa ulaşamazsın.
Ama şansına eğer oraya veri yazılmamışsa şimdiye kadar, o fotoğrafın verisi hala oradadır.
Peki bu veri yazma olayı nasıl oluyor? Ben 100 fotoğraf silip sıfırladiysam üstüne de 200 fotoğraf çekip zarchiver sayesinde kopyalayıp cogalttiysam veri yazmış olmaz miyim?
Ve sizce bunu döndürmek basit birsey midir? Teşekkür ederim
Evet veri yazmış olursun ama hafızayı bir iş yeri deposu gibi düşün. İşletim sistemi o an nereyi boş bulursa oraya yazar, ya da fotoğrafın tam sığacağı bir boşluk varsa oraya. Sen bir şeyi sildiğinde depodaki o malzemeyi gerçekten dışarı atmıyorsun, o bölümünü kullanılabilir olarak işaretliyorsun, duruma göre yeni bir veri yazarken o kısımdaki malzemeyi gerçekten yok edip yeni veriyi oraya da koyabilirsin. Ancak bu durumda eskisi gerçekten silinmiş oluyor. Zarchiver bunu yapıyor mu bilmiyorum ama bazı uygulamalar var şunu yapıyor: Bir şeyleri sildikten sonra büyük boyutlu dosya yaratıp siliyor arkaplanda birkaç kez. Bu büyük boyutlu dosyanın bir kısmı önceden fotoğrafın olduğu yere denk geliyor ve artık fotoğraf verisi silinmiş oluyor.
Ama bir telefon hafızası için bir fotoğraf belki toplu iğne topu boyutunda, bundan 100-200 tane yaratmak eski fotoğrafın üstüne denk gelmesi için yeterli değil. Şansa tabii yine denk gelebilir ama ihtimal çok düşük. Başka uygulamalar kurduysan onların verileri falan denk gelmiş olabilir tabii.
Peki bahsettiğin gibi güvenebileceğim bir uygulama var mı bildiğin ben belki olur diyerek kendim denedim ama aynı boyutu tutturmak çok zor çünkü zaten ayni boyuttaki Fotoğrafları kopyaladım
Daha önce bilgisayarda yanlışlıkla sildiğim şeyleri geri döndürdüm uygulama yardımı ile, 2000'den fazla fotoğraf kurtardığım da oldu böyle. Ama telefon için hiç denemedim, o yüzden bilmiyorum ne kadar kolaydır.
Telefon satmak hiç güvenilir değil..
Yep, malum sitelerdeki videoların bir kısmı bu şekilde satılmış telefonlardan çıkarılıyor. Shreddit diye bir uygulama var benim bildiğim, "wipe the empty space" seçeneği ile o anda telefonda boş olan ne kadar alan varsa hepsinin üzerindeki verilerin bozulmasını sağlayabiliyorsun.
Sence bu telefona zarar verir mi
Yok, hafızası sürekli veri yazılıp silinebilen bir şey, bu da aynı işlemi yapacak.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
Rica ederim
Nand flash yonganın sökülüp bilgilerin okunması gerek.
Bu kolay birsey mi? Herhangi biri mi yapabilir yoksa gerçekten uğraşmak isteyen biri mi? Bu Google playde diskdigger tarzi uygulamalar var açıkçası hiç aratma yapmadım bunlardan da olur mu
Gerçi 1600 kusur fotoğraf sildim sonra fabrika ayarlarına sonra Hard resete üstüne 1000 fotoğraf dosyadan ben kopyaladım sildim yine fabrika ayarları ve Hard reset attım dün de shredit kullandım 2 defa sonra yine Hard reset attım artık telefon Hard resetten sonra zorunlu olarak ağa bağlanmamı istedi ve önceki kilit ekranı şifresini istedi yaptım açıldı ama içinde hicbirsey yoktu. Bi kafayı yediği için. normal fabrika ayarlarına dondureyim dedim bu sefer de Hard reset ekranını verdi 1 snlik ama normal açıldı telefon
Çok fazla veri yazıp sildiysen sorun olmaz.
Ben diyelim 2,7 mblik bir fotoğrafı zarchiver yani dosya uygulaması ile kopyaladım 2000 fotoğraf falan hepsi aynı dosya boyutuna sahip olduğu için ise yarar mı yoksa kopyalamamam mi gerekiyor