Arkadaşlar birisi bana büyük bir şekilde hakaret etti durduk yere bende sinir oldum numarasını yaydım her yere bana şunu yazdı bundan bir şey çıkar mi bana Whatsapp üzerinden yazdığı hakareti sildi
Numara yaymak kişisel verileri ihlaldır ama oda hakaret ettiği icin mahkemede size uzlaşma teklif edilir ya da iki taraflı ceza verilir. Bu arada instagram hesabını şikayet ederse bugün mahkemeye başvuru olur, mahkame meta Türkiye temsilciliğine e - evrak yollayıp durumu ozetler ve gerek duydugu şeyleri ister kabul edilirse 1 ay veya 3 hafta gibi sürede veriler mahkemeye sunulur ve hakimin gözden gecirmesinin ardından dosya açılır ve duruşma tarihi kararlaştırıp taraflara tebliğ edilir. Ama pek kafaya takma en fazla 2 yıl ya da para cezası verirlerbyada uzaklaşma yaptırıp yollarlar. Bu arada suçu işleyip sonrada ağlayıp zırlamayın adam ya da kadın kufrettiyse engelle gitsin numara yayiip küfürlastiyseniz artık gereğine katlanın
özel bilgileri paylaşmanın cezası, 6 aydan başlamak üzere 2 yıla kadar hapis cezasıdır. eğer bunu basın yoluyla yaparsanız, ceza yarı oranda artırılır. ifşa edilen bilgiden dolayı ortada çok büyük bir zarar yoksa, genellikle para cezası ile geçiştirilir
Tam ağır ergen işi adamın numarasını niye yayıyorsun awk derdin ne her hakaret edene bu şekilde yaklaşırsan evin yolunu şaşırırsın bazı şeylere eyvallah demen lazım
Bence sakince bekle bir şey deme çünkü ne yaparsan yap olacaksa bu olacak sonuçta sadece bir daha bunu yapmamaya dikkat etmelisin en doğrusu tehlikeli şeyleri birde o neden numarasını değiştirmiyor kapatmıyor bunu da yapabilir
Bir arkadaşıma anlattım dedim korkma bir şey yapamaz yapacak olsa yazmaz ayrıca o sana açarsa davayı numaramı yaydı diye açar sende ona hakaret davası açarsın dedi oda canım değil zaten o yüzden uğraşmaz dedi