Bu voltaj regülatörü ve bu cihaza bir fiş kablosu bağlayıp elektrik vereceğim fiş kablosunda ki kahverengi mavi ve sarı kabloları inpout yazan yerdeki harflerin hangisine takacağımı bilmiyorum yardımcı olabilecek var mı?
Elektrik ve elektronikçi arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
Elektrik girişi input yazan. Yani elektriğin geleceği yer. Priz veya sigortadan alır. Oraya elektriği girdikten sonra cihazın üzerindeki prizlerden regüle edilmiş elektriği alabilirsiniz.
L yazan kısma FAZ bağlayacaksın yani kontrol kalemi ile yanan uç N yazan yetre NOTR ucu bağla evde iyi bir topraklaman Varsa G ( GRAUND ) toprak ucunu oraya bağla
Kontrol kalemim var fiş soyulmuş kahverengi mavi ve sarı renkli kablo var bu fişi regülatöre bağlayıp regülatöre elektrik vereceğim daha sonra da elektronik eşya takacağım bu regülatöre
anlaştık ama beni çok iyi dinlemelisin elindeki kablo standart ama prize taktığın yer standart değil önce onu bulacağız sonrası kolayşidi anlatıyorum bu konuda aman çok dikkatli ol
elindeki fişin uçları bir birinden uzak dursun ve birisi fişe taksın sende faz hangi renk onu bana söylemelisin sonrası kolay ayrıca bulduktan sonra bu fişi prize hep aynı yönde takacaksın
Süper şimdi Kahverengi rengi INPUT yazan yerde L harfine Mavi N Sarı G Kolay gelsin bu kadar prizi hep aynı yönde tak ter takarsan Faz yer değişir unutma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Elektrik girişi input yazan. Yani elektriğin geleceği yer. Priz veya sigortadan alır. Oraya elektriği girdikten sonra cihazın üzerindeki prizlerden regüle edilmiş elektriği alabilirsiniz.
Benim anladığım kadarıyla inpoit yazan yerde ki L harfinin olduğu yere kahverengi kablo bağlanacak N harfine mavi G harfinede sarı
Rengin önemi yok. Alternatif akımda yön fark etmez.
arkadaşım merhaba öncelikle INPUT giriş demek yani şebeke Voltajını oraya bağlayacaksın şimdi sırası ile şöyle
L yazan kısma FAZ bağlayacaksın yani kontrol kalemi ile yanan uç N yazan yetre NOTR ucu bağla evde iyi bir topraklaman Varsa G ( GRAUND ) toprak ucunu oraya bağla
çıkış için adam iki yer göstermiş Solda OUT yadan yerden alabilir ya da sağda priz çıkışı vermiş oradanda alabilirsin
Söyle anlatırsan sevinirim elimdeki fişte kahverengi mavi ve sarı renkli kablo var sarı renkli kabloyu G kısmına takacağımı Anladım
bir kaç sorum var
1- elindeki fişin diğer tarafı soyulmuş açık durumda mı
2- Kontrol kalemin var mı
3- regülatöre ne bağlayacaksın
Kontrol kalemim var fiş soyulmuş kahverengi mavi ve sarı renkli kablo var bu fişi regülatöre bağlayıp regülatöre elektrik vereceğim daha sonra da elektronik eşya takacağım bu regülatöre
anlaştık ama beni çok iyi dinlemelisin elindeki kablo standart ama prize taktığın yer standart değil önce onu bulacağız sonrası kolayşidi anlatıyorum bu konuda aman çok dikkatli ol
öncelikle sarıyı unut O toprak Yani G ( Graund) bize faz hangisi o lazım
onuda şöyle yapıyoruz
elindeki fişin uçları bir birinden uzak dursun ve birisi fişe taksın sende faz hangi renk onu bana söylemelisin sonrası kolay ayrıca bulduktan sonra bu fişi prize hep aynı yönde takacaksın
Faz kahverengi
Süper
şimdi Kahverengi rengi INPUT yazan yerde L harfine
Mavi N
Sarı G
Kolay gelsin bu kadar prizi hep aynı yönde tak ter takarsan Faz yer değişir unutma
Çok teşekkür ederim sağol kardeşim bir soru daha sorabilir miyim müsaitsen
elbette buyur merak etme ben Elektrik Elektronik mühendisiyim , sorabilirsin
Yazmadın umarım her şey yolundadır
Özelden gönderdim soruyu
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!