İnstagram DM Son Aktiflik Sorunu?

Arkadaşlar Bir durum var başımda ve kafayı yemek üzereyim. Bu konular ile içiçe olanlara danışmak istedim. Bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgilim sürekli instagramdaydı ama bana çok geç yazıyordu. Tartıştık. Sonrasında yani geçtiğimiz 1 hafta boyunca şöyle oluyor.
Dm'de üstte isminin altında misal 6 saat önce aktifti yazıyor. Ama o an benimle mesajlaşıyor. Hikaye atmışım mesela. Bakıyorum görenlere o da görüyor. Ama dm de 2 saat önce aktifti yazıyor.

Bir diğer şey; mesaj yazdığını göremiyorum, daha önce 3 nokta çıkardı ve üstte isminin altında "yazıyor" yazardı. Şimdi yok

Ve bir diğer şey. Mesela saat 1.00 da mesaj atıyor. Cevaplıyorum. Görüldü yazMıyor. Aradan 40 dakika geçiyor, yanıt veriyor. O benim yazdığıma yanıt verince, 40 dk önce benim yazdığım bir önceki mesajımın altında "40dk önce görüldü" yazmaya başlıyor.

Soruyorum kendisine ben bir şey yapmadım diyor. Kardeşimin instasında da ekli kendisi. Oradan baktığımda da son aktiflik durumu yine aynı.
Her ne ve nasıl yaptı ise ikimize de yaptı.

Kafayı yemek üzereyim denemediğim şey kalmadı. Hareket durumunu kapatmış olsa üstte isminin altında yine ismi yazar.
X saat önce aktifti yazmaz.
Bunu Nasıl yapıyor. Bilgisi olan var mı lütfen yardım edin.

Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme, kapat aç, kısıtla, kişi bazlı okundu kapatma ve bilimum herşeyi kardeşimin instası ile kendi Instagram'ım arasında denedim ama bulamadım. İnstada oluyor öyle şeyler arada biliyorum, arada Instagram sapıtıyor. ama 1 hafta boyunca sadece ve sadece sevgilimde oluyor. Başka kimsede böyle bir durum yok.
İnstagram DM Son Aktiflik Sorunu?