Arkadaşlar KS'den sonra Instagram'da da Fikofobi başladı. Haziran 2023'ten beri 9 kez yorum engeli aldım bir haftalık periyotlarla.
KS'de yine o kadar değil ama Instagramda ülke reel politiğine dair ne kadar suya sabuna dokunan yorumum varsa bazı mahfiller tarafından şikayet konusu olup kaldırılıyor ve yorum engeli şu.
Sebepleri başlıca şunlar;
1. Toplumsal cinsiyet eşitliği tezlerini savunmuyor olmam. Bana göre kadın ve erkek sadece kanun önünde eşittir. Normal hayatta erkek ve kadının fiziksel biyolojik psikolojik yapılanmaları farklı. Kadın ve erkeğin birbirine mutlak üstünlüğü de yok, nispi üstünlükler söz konusudur. Kadın ve erkek eşit değildir ama birbirini tamamlar.
2. Ulus devlet şovenisti olmamam... 40 yıldır yaşanan terör sorununun ana sebebi etnik kimliğe vurgu yapan ve azınlık halkların kimliğini asimile edip inkâr eden devlet mantalitesi ve buna bağlı eğitim sistemi...
3. Bayrak milliyetçisi olmamam... Hiçbir ülkenin bayrağı; bir çocuğun tırnağı, bir kadının saç teli, bir işçinin alın teri ve bir ihtiyarın gözyaşından daha değerli değildir. Bayrak insanı temsil eder. İnsan bayrağı kutsamamalı. Yeryüzünde hiçbir nesne insandan değerli değildir.
4. Gardrop Atatürkçüsü olamam... Kurucu liderler, saygıyı hakeder elbet bütün liderler gibi... Lakin saygı ve kutsama arasındaki ayarı tutturamayan toksik zihniyetler beni Atatürk düşmanı ilan ederler hep.
5. Siyasal dinci olmamam. Dinini ve devletini dünyasına alet edenlerin bugünü aydınlık, yarını karanlıktır. TC'nin son 10 yıllık siyasi tarihi bunun en bariz en trajik örneğidir.
İşte bu ve buna benzer sebeplerle ortalama ayda bir Instagram'da yorum engeli yiyorum. Bir ülkedeki bütün dijital mahfiller Fikonun yorumlarından bu kadar ürküyorsa vay o ülkenin haline...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yok hayir yaşamadım henüz
Instagram kullanmıyorum.
Sık sık başıma geliyor
Hiç başıma gelmedi
Ben son 11 ayda İnstada 9 yorum engeli aldım siyasi yorum sayfalarında yazdıklarımdan ötürü.
Abi hiç girmem o konulara bazen bazı konularda kendimi zor tutsam da. Çünkü kimse dinlemek anlamak bir sonuca varmak için konuşmuyor at gözlüğünü takmış inandığı ya da inandırıldığı ne ise o istikamette düşünmeden konuşuyor, hangi tarafta olduğu neyi savunduğu ve ne konuştuğu çok önemli olmuyor öyle olunca. şimdi bunlara nasıl laf anlatacaksın ki tüm algılarını kapatmış sadece konuşmaya odaklanmış tipler hiç gerek yok bence
@sky_walker Reel medyada Halk TV, Tele 1, KRT ve NOW TV'ye nasıl bir sansür ve akreditasyon varsa aynısı KS ve Instagram'da Fikoya yapılıyor ultra feminist/ultra Kemalist mahfiller tarafından.
Bir kere olmuştu
Ben son 11 ayda İnstada 9 yorum engeli aldım siyasi yorum sayfalarında.
Olmadı hayır.