Sadece yazılı mesajlar üzerinden bir kişinin karakterini, düşünce yapısını ve kişiliğini anlayabilir miyiz?

Artık bir süre sonra sesini duymak, buluşmak istemek, tenine dokunmak istemez mi her insan
#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Sadece yazılı mesajlar üzerinden bir kişinin karakterini, düşünce yapısını ve kişiliğini anlayabilir miyiz?

Artık bir süre sonra sesini duymak, buluşmak istemek, tenine dokunmak istemez mi her insan
#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Hayır mümkün değildir.. çünkü sadece mesajla arkadaş olarak bile tanıyamazsınız.. güvenemezsiniz.. sadece size yazdığı kadarıyla bilirsiniz ama arkada ne düşünceleri var ya da gerçek hayatta nasıl biri insanlara nasıl davranır.. ya da sözünde durur mu bu gibi şeyler için bence sanaldan çok daha fazlası gerekiyor.. insan gerçek de bile yıllar geçse yanlış tanıyorken sadece mesajla mümkün değil
Haklısın Barışcım
Teşekkürler 🙏
İnsanın istekleri bitmez. Önce mesaj ister sonra konuşmak sonra görmek sonra dokunma sonra sarılmak.. böyle gider herşeyi ister insan sevilmeyi ister. Ama sevmeyi isteyen insanı bulmalısın.
Asla. Dışarıdan yazdıklarından anlam çıkarabiliriz belki ancak üslup konuşurken kurduğu kelimeler. vücut dili çok önemli. Aradaki enerji ve uyum karşı karşıya gelmeden anlaşılacak bir şey değil bence
Mümkün değil bazısı çok sahtekar be
Cevap
27Cevap
Sormak için sorduğun sorunun cevabı ; evet, tanınır. doğru şekilde ilerlersen.
Sen normalde pek sormazsın, genelde cevaplayan tarafsın. Bi süredir anladığım kadarıyla, sitede ki tepe troykadan birisin. Konuştuğu kadar icraata döken, balon olmayan, yere sağlam basan. Troyka değil,4 lü ayak aslında da, birinizi epey tanıdım :)
Sitede ki 10/20 traş hesaba 3 ünüz bedelsiniz.
Tümü doğru sanırım ;)
Burdan, sizin olduğunuz yüksek tepelere selâm o halde 👋
Düşünceler ilk mıknatıs etkisini sağlar. Fiziksel görünüm ise beğeniyi tetikler. Elbette bir süre boyunca yazılı ve sesli ve hatta görüntülü iletişim kurarak pek çok ipucunu yakalayabilir insan.
Ama bunlar da yetmiyor tabii ki. Bu yüzden buluşmak ve reelde görüp, deneyimlemek gerek.
Sadece mesajla tanıya bilmek mümkün değildir mesela ben burada birinin karakterini sevmiştim onunla konuştuğum zaman kendimi iyi hissediyordum gel gör ki kuzenim de burayı kullanıyormuş beni tanımazsın diye hesabımı silmek zorunda kaldım o arkadaşımı da kaybettim şimdi onunla tekrar kontak kurmak isterdim ama hayatında biri var benim yüzümden sorunlar yaşasın istemiyorum
Ya aslında bu konuşulan konulara, süreye göre değişir. Mesela bir süre sonra tepkisini ölçmek için sinirlenebileceği şeyleri ya da ona ters gelen bazı şeyleri söylersen karakterini az çok ortaya koyar diye düşünüyorum
Bir insanı sadece mesajlaşarak tanımak mümkün değildir. Mutlaka bir araya gelmek beden dilini görmek sesini duymak gerekir. Kaldı ki evlenmeden insanlar birbirini tanıyamıyor. Mesajlarla tanımak imkansız.
Mesajlaşılan konular önemli. Boş muhabbetlerle kimse kimseyi tanıyamaz. Hayatından kendinden sıkca bahsederse tanıyabilir.
Tanımak için sadece sohbet etmek yeterli değil. Birlikte çoğu şeyi paylaşmak gerekir. Bazı insanlar 30-40 senenin bile yeterli olmadığını, yeni yeni huylarının öğrendiklerini söylüyorlar
Tanırım. Davranışları, cevapları nasıl bir kişilik olduğunu ele verir. Mesela o kişiyle yazışırken mutsuz hissediyorsan ortada bir terslik vardır.
Hayır, bu mümkün değil. Teknoloji ilerledikçe herkes senaryo üretir oldu. O yüzden canlı canlı kişilerin ne yaptığına bakarak tanırsın
Tanınabilir. Tartışmalar, muhabbetler, özlemler yavaş yavaş sirayet eder kelimelere. Bu da az çok ortaya çıkartıyor karakteri.
yalana ve numara yapılmasına çok müsait bir durumdur mesaj, hayır tanımam elbette. bir süre görüşmeden de tanıdırm diyemem
Doğru soruları sorarsan mümkün. Fakat his oluşumu için en azından bi telefonla sesini duymak şart sadece görmek yetmez
Yüz yüze görüşülmediği sürece, her insan sadece mesajlarak olmayan benliğini rol yapabilirler.
Mümkün değil. Yazdıklarını hangi tonda bile yazdığını kestiremezsin ki okuduğun ruh halin kadardır karşındaki buda mümkün değil tanımaya yetmez
Belli bir seviyeye kadar olabilir fakat sonrasında sesini duymak hatta görmek, bir üst aşama için gerekli olabilir.
Sadece mesajlaşarak hakkında genel bir izlenim sahibi olunabilir ancak tanıyorum diyebilmek için yaşanmışlıklar ve yaşananlar karşısındaki aldığı reaksiyonu görmek gerekir..
Yani tam anlamıyla olmasa bile kısmen tanıyabiliriz belki
Kesinlikle %100 tanıyamazsın, tanıyorum diye düşündüğün anda. Hata silsileleri başlar.
Dünyanın en büyük hatası. Arkadaşlar sakın sakın. Bak uyarıyorum. Sonra ağlarsınız.
Asla götmediğim yüz yüze konuşmadiğım insana guvenmem
Hayır ya sanmıyorum çünkü canlı canlı görünce bazı hareketleri ters olabilir 😂
Tam anlamıyla mümkün olmasada karakteri hakkında mutlaka bir düşünceye varılır.
Mümkün değil. Az çok tanırsın ama tam olarak taniyamazsin.
Sanmıyorum çünkü o şekilde iyi biri gibi görünüp kötü çıkan çok insan var o
Testinin içinde ne varsa dışarıya sızan odur.
Mümkün. Belli eder kendini kullandigi kelimelerden.
Mümkün değildir, birlikde zaman geçirmeden tanımak mümkün değil.
Tam anlamıyla tanıyamazsın
mutlaka boşluklar olacaktır
80 yaşında sadece mektup arkadaşlığı öneriliyor diye biliyorum ya da telgraf
Mümkün değil, yüz yüze görmeden tamamen tanıyamayız.
Yazismayi bırak yüz yüze gorussen bile anlayamayacagin insanlar var.
Bunun mümkünatı yoktur.
1 yılı aşarsa olabilir ancak sadece yazışarak demişsin, bilemedim.
Hayır bence asla 2. Bir yüzü kolayca saklıyabiliyor
Tabi ki hayır ne oyuncular var :D
Asla böyle bir şey mümkün değil
Hayır. Yüz yüze gelmek ve sohbet etmek gerekli.
Ölçü olabilir ama kesinlik asla
Yuzyuze gorusmeyide tercih ederim
Direkt notunu veriyorum aşkım. Mümkün 🧜
Ne kadar tanımak istediğine bağlı
Mümkün değildir...
Yüz yüze tanıyıp zaman geçirmem gerek.
Çok zor bence anca tanıdığını sanarsın gibi
Gözlerinden zamanla yaşadıkça tanırsın
Tabikide mümkün degildir
Olduğu gibi biriyse evet
Bence mümkün değil. Taniyamazsın
Mümkün değil yüz yüze bile Zor iken