Html ve css öğrendim. Peki sırada öğrenmem gereken hangi programlama dilleri?
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Html ve css öğrendim. Peki sırada öğrenmem gereken hangi programlama dilleri?
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
İyi bir web tasarımcı olmak için HTML ve CSS öğrenmeniz önemli bir adım. Bu temel dilleri öğrendikten sonra, aşağıdaki programlama dilleri ve teknolojileri öğrenmek tasarım becerilerinizi daha da geliştirebilir:
1. **JavaScript**: Web tasarımında dinamik içerik ve etkileşim sağlamak için JavaScript temel bir dildir. Özellikle modern web geliştirme için çok önemlidir.
2. **Bootstrap veya CSS Framework'leri**: CSS Framework'leri (Bootstrap, Bulma, Foundation vb.) kullanarak daha hızlı ve duyarlı web siteleri oluşturabilirsiniz.
3. **JavaScript Kütüphaneleri ve Framework'leri**: React, Angular veya Vue. js gibi JavaScript kütüphaneleri veya framework'leri öğrenerek, daha sofistike kullanıcı arayüzleri oluşturabilirsiniz.
4. **Sass veya Less**: CSS preprocessor'leri olan Sass veya Less'i öğrenmek, CSS kodlama sürecinizi daha verimli hale getirebilir.
5. **Version Control (Git)**: Projelerinizi yönetmek ve işbirliği yapmak için Git'i öğrenmek önemlidir.
6. **Temel Sunucu-Side Dil Bilgisi**: PHP, Python veya Node. js gibi sunucu tarafı dillerini anlamak, web uygulamalarınızı daha gelişmiş hale getirebilir.
Bu diller ve teknolojiler web tasarımınızı ve geliştirme yeteneklerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Hangi dil veya teknolojiyi öğrenmeye başlayacağınıza karar verirken, ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize odaklanmanız önemlidir.
Bunları yapay zeka ilemi yazdırdın lol çok gereksiz...
Takip isteği atarak taciz etme beni sürekli, herkes nerenin kuşu olduğunu biliyor !!!
JavaScript: Web sitelerine interaktiflik ve dinamiklik eklemek için kullanılır. Menüleri açılır hale getirmek, animasyonlar oluşturmak ve kullanıcıyla etkileşimli öğeler eklemek gibi şeyler için JavaScript kullanılır.
JavaScript Kütüphaneleri: jQuery gibi JavaScript kütüphaneleri, kodunuzu daha kısa ve yazması daha kolay hale getirebilir ve yaygın web geliştirme görevlerini basitleştirebilir.
Cevap
21Cevap
JavaScript React gibi yazılımlar
HTML ve CSS öğrenmek harika bir başlangıç! İyi bir web tasarımcı olmak için JavaScript'i öğrenmek önemlidir, çünkü interaktif web siteleri oluşturmak için çok kullanılır. Ardından, sunucu tarafı geliştirme için bir programlama diline ihtiyacınız olacak; popüler seçenekler arasında PHP, Python ve Ruby bulunur. Ayrıca, veritabanı yönetimi için SQL'i de öğrenmek faydalı olabilir. Ancak, hangi dilin sizin için en uygun olduğunu ve projelerinizde hangi dilleri kullanmanızın mantıklı olduğunu belirlemek için kendi hedeflerinizi ve projelerinizi göz önünde bulundurmalısınız.
Javascript'ite öğrendiğin vakit yüksek donanımlı bir Web tasarımcısı olabilirsin. Cevaplar da c# gördüm ama o genel olarak masa üstü uygulamalar için kullanılır. Şu an için gerçek bir Web tasarımcısı html, css, javascript bilmeli.
CSS ve HTML ile temel düzeyde sayfa tasarımı yaparsın. Aktif sayfalar oluşturabilmek için js, php ve. net programlama. Ama web programlama da diyorsan C# ve piton.
Front end kısmında
JavaScript, React
Back end kısmında
Java ya da JavaScript, MongoDB, ExpressJS, SQL database
Bunlar güncel ve daima kullanılan programlar.
Hep dedikleri python nerede peki
Ha tamam kral
C# biraz programlamaya kaçıyor tabii farklı durumlarda var. Bootstrap'I kesinlikle öğren ve kavramaya özen göster. PHP'e geçip ardından SQL eğitimine başlarsan ve sonra da Algoritmanı geliştirirsen önün çok açık olur.
Arkadaşım wep tasarımcısı ama muhteşem yıllarını vermiş kaliteli tasarımcı olmak istiyosan en az 4 yıl. 3 tane bilgisayarı var çok büyük ve kaliteli
Yapay zeka yolda, sen öğrenene kadar web yazılımı diye bir şey kalmaz. Geleceği düşünerek kendini geliştir bugünü değil. Bir yazilimci olarak söylüyorum bunu.
server side dilini öğrenmeden olmaz o işler. frontend bi yere kadar idare eder. kullanıcı ile etkilişimi backend sağlar
front-end mi back-end mi full-stack mi? web deyip geçme bu saydığım alanların bile onlarca alt dalı var.
Html css en temeli diyim sana
Java, php, asp var daha sql veri tabanı kullanımı var
Javascript, bootstrap üzerine de yoğunlaş bence.
Herkes uydurup yazmış WordPress bil yeter gerisi hikaye
Eminmisin para kazandırmadığına? 2006 dan beridir bu sektördeyim profesyonel olarak html php mysql vs bilirim ve tonla da insan WordPress ile hayatını sürüyor. Sen amele gibi geceli gündüzlü 8 10 gün harcıyorsun adam hazır temayı düzenleyip geçiyor. şu an popüler bir çok site WordPress teması ve alt yapısı kullanmakta. ya da tasarımcı isen makul rakamlara WordPress ekosistemine tema yüklüyorsun satıldıkça kullanıldıkça 1 dolar 2 3 dolar derken ciddi para kazanıyorsun. Ben Ankara 'da yaşıyorum ve çok ciddi kiralara lüks plazalarda ofis kiralayıp ciddi kurumlara buna devlet kurumlarıda dahil WordPress ile site satan şirketler var. Örneklerle ilerlemek gerekirse Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi olan shiftdelete net WordPress altyapısı kullanıyor. Technopat yine aynı şekilde. Bazı gazete web siteleri WordPress kullanıyor. Bence sektörü araştırsan ya da içinde olsaydın asla WordPress ekosistemini küçümsemezdin.
Şekerim bırak işkembeden sallamayı müşteriye hosting fiyatına web sitesi satan çocuklar WordPress satanların çoğu bu sebeple web piyasası geberik müşteri internet kafede oturup millete site satıp kaybolan veletler yüzünden verdiğimiz fiyata pahalı diyor. Bu arada benim bütün web sitelerim WordPress tabanlı temalarım ise piyasadaki beleş temalardan düzenleme değil ki düzenleyebilmek için de temel düzeyde css html php ve WordPress in kodlarını bilmen lazım. Bu arada sadece WordPress diyorsan bu işin zır cahilisin demektir ki bu cms piyasasında joomla sı vs. çok iyi hazırlanmış bir sürü alternatif de var. 2010’dan beri bunları kullanıyorum benim de tercihim wp fakat webde her şey wp değil...
Sokak arasına yeni kurulmuş bir köfteciye gider sana web sitesi kuralım dersen 100 liraya bile pahalı der ama profesyonel kurumsal bir firma kurup lüks plazalarda ofis kurup büyük firmalar ile iş bağlamaya çabalarsan holdingler devlet kurumları verdiğin her fiyata ucuz derler. Hiç bir belediyenin web sitesi için ihaleye girdin mi bilmiyorum ama işler sana 2 dk da site kurdum bitti gitti şeklinde yürümüyor. Maaşını ödeyerek 1 ya da bir kaç eleman koyuyorsun belediyeye aktif web sitesine bilgi giriyorlar. ya da hayatında kaç kere WordPress ekosistemine tema yazıp yükledin ve teman satılıp para kazandın bilmiyorum ama işin profesyonel kısmıyla amatör kısmını birbirine karıştırıyorsun. Hatta sana gıda örneği vereyim. Ben liseye giderken bir pastane çikolata ürün satıcam diye sokak arasında bekler dururdu iş olmadığı için battı gitti ondan daha küçük yer çuvalla para kaldırıyordu peki nasıl anlatayım. Yılbaşı gitti özel günlerde lüks araba kiralarlardı ajanstanda 1 manken gibi kız 1 manken gibi erkek kiralar erkeğe takım elbise kıza elbise topuklu ayakkabı vs giydirir bunların ağzıda iyi laf yapan tipler holdinglere yollardı. Çalışanlarınıza yılbaşı sepeti çikolata şu bu diyerek. Bunu bayramlarda dahi yapardı. Sadece tek holdingten tüm çalışanlara çikolata işi almışlardı 700 kutu çikolata satmışlar hemde ciddi pahalı şekildeydi. Bayramda ise marketler bile taş çatlasın 50 kg bayram şekeri satarken o yer iş bağladığı için kamyonla bayram şekeri alır paketler satardı.
Bu mantık şirketini kuracaksın işe iş bağlayan elemmanlar alacaksın işi bağlayacaksın belediye örneğindeki gibi belediyede duran ama maaşını senin ödediğin elemanların vs olacak ve paraya para demeyeceksin bu kadar basit. Bu işi yapan arkadaşlarımın şirketlerinin adını vericem ama onlardan habersiz etik olmaz ya da tema yükleyip satıp yine ciddi paralar kazanan arkadaşlarımın ismini vericem lakin oda etik olmaz. Yılbaşında teknoloji dergileri al yılın yazılımcısı yılın teknoloji girişimcisi vs diye çocuklardan bahsedildiğini görürsün. Ek olarak ta saygı nedir öğrenmeye seni davet ediyorum çünkü karşındakini tanımadan asla c@hil vs diyemezsin. WordPress e tema yazacak biridi de html php Javascript cart curt zaten bilir bilmeden yazdım olmaz zaten. Neyse cevap yazıp yorulma mesajda atma rica ediyorum engin bilgilerini kendine sakla ve c@hil dediğin birisiyle bir daha asla muhattap olma.
Sence iş var mı sektörde bende okusam mi diye düşünüyorum da
Onlar Fronend kardeşim ve en basiti onun için Js bilmen gerekir.
Backend için Node. js ile başla ilerde faydasini gorursun Js ögrenince kolay kaparsin ve Mobil programlamayida rahat ogrenirsin React frameworku ile
Html ve css markup dilleridir programlama dilleri değildir, javascript öğren frontend için backend için ise nodejs den devam et yine, javascript çok yararlı...
Js nasıl yazıldığını unuttum
şuna karar vermelisin tasarımcı olacaksın yazılımcı mı
O ikisi yeterli, bir de Figma ogren tasarim icin, full + full olursun ;)
Kendini Tekrar Etme
React , Js ve bazı frameworkleri
İngilis ve rus
Htlm ccs Java temel düzey için iyi daha sonrasında php Python Ruby gibi dilleri öğrenebilirsin
geç kalmışsın kankam
Js, Jquery
JavaScript, React vb
C++, Java
Java öğren
C## .
Java script kesinliklee c#
Bu program dillerini nasil ve nereden ogrenebilirim?
Üniversiteyi kazanıp bedavadan öğrenebilrsn ama onun dışında kurs falan da gZl olablr durumun yoksa ebada MEB'in kitapları var meslek liseleri için onlardan yardım al video izle İngilizce öğren İngilizce en önemlisi hatta olmazsa olmazı bilişim öğrencisi olarak bunları tavsiye ederim MEB'in web tabanlı uygulama diye kitabı var 11. sınıf ona bak tasarım için hava içinde internetten falan yardm al
C# için python bilmelisin bnce MEB'in yine kitabı var nesne taban diye 10. Snr yaz PDF çkat
Ama İngilizce en önemlisi yani b1 lzm
C# ile web tasarımın ne alakası var
Web olarak değilde işe yarar dil ondn yazdm bu işlerde çok lzm oluyr para kazndıran bi dil
Form yapısı falan olark
Arkadaşlar konuyu kapatayım dilerseniz sizler için web programlama iki taraflı ele alınır backend ve frontend olacak şekilde. Backend ön yüzü besleyen servisler ile ilişkili olup C# ve PHP, Nodejs vs tercih edilebilir. Frontend yani arayüz tasarımı ekran tasarımları ile ilişkilidir burada da html ve css i unutun onlar eski de kaldı angular, react mevcutta tercih edilebilir. Bir çok Framework var. Ve niceleri.. Tam olarak hangi alanda ne tür bir proje geliştiriyorsanız dil ona göre değişir. Her dilin hizmet ettiği şey farklı bu projenin kapmasina ve ne olduğuna göre değişecektir.
Javascript
İngilizce
Google paint
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?