Üye olduğum sitelerden mail geliyor. Bir tanesini hacklemişler galiba. Bu iki mail geldi:

Çok sık olmaya başladı bu, nasıl yapıyorlar bunu? İnternetten alışveriş yapamayacağız galiba artık.
Üye olduğum sitelerden mail geliyor. Bir tanesini hacklemişler galiba. Bu iki mail geldi:

Çok sık olmaya başladı bu, nasıl yapıyorlar bunu? İnternetten alışveriş yapamayacağız galiba artık.
Merhaba, internet sitelerinin altyapı bakımlarını düzenli yapmıyorlar, kaliteli hizmet satın almıyorlar genelde bu sebeple bu tür olaylar oluyor fakat hepsi için geçerli değil. Her şeye özen gösteren bir firma da bu tür olumsuz durumlarla karşılaşabilir. Tüketici olarak anlayışlı olmalıyız.
Proteinocean bayağı bilindik zaten ama ne bileyim sonuçta bir sürü bilgilerimizi giriyoruz, güven kırılıyor
Maalesef bilindik falan hiç belli olmuyor. Ben de bir firmada siber güvenlikten sorumluydum eskiden, bizim de başımıza geldi, yaptığımız tek şey müşterelere size gelenlere benzer e-postalar gönderip sitemizdeki açığı kapatmak oldu.
Geçen gün eğitimimiz vardı. Müdür "%100 güvenlik olamaz, her zaman güvenlik açığı olur" demişti. Haklısınız.
Whatsupp mı? Kurumsal bir firma yazım yanlışı yapmaz. Doğrusu Whatsapp. Bir uygulamanın adını bile yanlış yazan yerden hayır gelmez. Sana gelen mail fake. Bir dolandırıcı göndermiş bu maili. Sana tavsiyem gözardı etmen ve birdaha tıklamaman. Hatta bana inanmıyorsan bu firmayı mailde yazmayan bir numaradan ara. Sana haklı olduğumu söyleyeceklerdir.
O siteye bütün fitness yapanlar paylaşıyor anlaşmaları var.
Diyorum ki büyük firmalar imla hatası yapmazlar. Whatsapp'ı yanlış yazmış bunlar çünkü mail, firma tarafından gelmemiş. Dolandırıcılar göndermiş bence
Firma tarafından geldi direkt.
Hacklense böyle bir mail almazdın. Güvenlik açığını tespit etmişler ve dikkatli olman için uyarıyorlar. Açığı gidermek için çabalıyorlar.
İnternetten alışveriş yapmak riskli bir iş zaten.
Evet belki ben yanlış ifade etmiş olabilirim.
İlk koyduğum fotoğrafta öyle diyor, güvenlik açığı varmış. Diğerinden de az önce geldi. Üst üste olmaya başladı.
Site olarak da bilmiyorum nasıl bir iş yapıyorlar.
Çok duymuşsundur, telefona kısa mesajla link gönderen dolandırıcıları. 5 bin - 10 bin falan size ödenecek linke tıklayıp sitemize girin diyor ya.
Muhtemelen bu sitenin müşteri bilgilerini çaldılar, eğer wp den kısa mesajdan mailden falan bizim adımıza kampanya yaptığını söyleyen davetler, linkler görürseniz itibar etmeyin diyor.
Bunlar dolandırıcı diyor. Linke girersen kişisel bilgilerini çalarlar.
Anladım teşekkürler.
Tommy'den yapmıştım sadece, diğerinden yapmadım hiç.
Bilgiler için teşekkür ederim.
Verileri satıyorlar sonra veriler hacklendi diyorlar. Ulan beni her gün dişçiler arıyor, diş kliniklerine çağırıyorlar. Benim numaram dişçilerin eline nasıl geçmiş.
Hepimiz satıldık demek ki ://
Satılmışlardan kakılmışoğulları 🥹
Cevap
5Cevap
Alışverişlerde markanın sitesinden yapmak daha mantıklı, ayrıca mail şifreni de değiştirmen lazım ara ara.
Zaten bunlar kendi sitesi. Direkt kendileri mail attı.
Endişelenmeyin hanfendi amirimiz gerekli prosedürleri devreye soktu. Güvendesiniz.
Dünya ekonomisi bozuldu. Doktoruna kadar dolandırıcı çıkıyor.
Hackerlar arttı sanırım anlamadım
Evet
Kanka neye evet dedin acaba? Shshsjjd
Ya kral sallayacaktım sana boş yapacaktım filan sonra dedim ki ne gerek var evet yazdım geçtim 😂
Sırf Xper alacaksın diye düştüğün şu hâllere bak sjsjjsjd
Evet diyince nereye düşüyorum pardon
Niye trip atıyorsun şimdi?
Kırıldım
Ne dedim ki? Şaka da mı yapmayalım?
Kanka burada şakaları sadece ben yaparım
Senin ne özelliğin var?
Sen niye bu kadar ciddisin?
Huyum kurusun. Sana takıldım sen ciddileştin ben de özüme döndüm. :))
Oo korkulur senden kanka. Ben ciddi olamayan biriyim. Belki de öyleyim ama bilmiyorum. Şu yaşıma geldim hala kendimi tanımaya çalışıyorum
Ben çok ciddi biriyimdir, kendimi de çok iyi tanırım. Ciddi olmak iyidir, mesafeni korursun. Görüldüğü üzere herkesle şakalaşılmıyormuş. :))
Kendini tanıyamamanın sebebini bilemiyorum sen daha iyi bilirsin.
Tamamdır kral 😂
Tamam. 🙂
İki kankam kavga ederken izlemek güzelmiş ahaha
Aklımı aldı
Ahahah şimdi gördüm reis yoksa ayırırdım)) Piskeviti çaya bandırıyorum gel eşlik et
Yok mesaideyim iğne yapıyorum 😂
Kolay gelsin kral, yiyorum da yiyorum patlayana kadar)
Afiyeet kraal 😂😂
Eyvallah reis yolun düşerse uğra sana kruvasan ayırdım
Tamam haber veririm 😂
Hayatında pek ciddi biri yokmuş anlaşılan aklını aldığıma göre 🙂
@Aristokratımsı Piskevit yedim diye dünya turuna çıkma bari bisikletle sjdhdjd
15 km sürdüm demin eve geldim, gelirken kruvasan ve piskevüt aldım 🥹
Ne anlamı kaldı yürüyüşün? Yaktığın kadar geri alacaksın şimdi 🥹
Ya hiç sürmeyip kruvasan yeseydim? 🥹
Benim vicdanım sızlardı bacaklarını düşünseydin bari 🥹
Bisiklet sürdüm ya yürümedim. Olsun bir kere yaşıyoruz yemeyelim mi 🥹
Dur beni de gaza getirme şimdi zaten hastayım diye spora da gidemedim bugün 🥹
Abooo, hemen pişmanlık duygusu yükleniyor))
Kabullenip önüne bak boş ver :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?