Güncellemeler
+1 yıl
Teşekkürler yorumun için azda olsa içim rahatladi insallh hakkımda kötü bı şey çıkmaz ip adresinden bulunmasını istyrm kim ne yaptıysa ama emin ol ki hicbirseyden haberim yok kastı olsa ben yaptım derm sana hakim deilsin
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu ortada geçen olay nitelikli dolandırıcılık olarak kaleme alınır ortalama bir sene dava süreci sürer bir senenin sonunda büyük ihtimalle haklı çıkar senin hattı aldığına dair evraklar elinde mi yani şu tarihten sonra hat benim elime geçti gibisinden bir de sahip çıksaydın cantana ve hesaplarına denecek bu arada seni Bir ara bulucu arayıp zararı karşılaman için ikna etmeye çalışacak zarar karşılarsan başın ağrımaz sen açık hattını ve kullanılan banka hesaplarına dava etmen gerekiyor eğer işi arabulucuuyla çözemezsiniz ve sen de zarar karşılama teklifinde bulunursan etkin pişmanlıktan en iyi ihtimal 6 ay en kötü ihtimal 5 sene yatarsın
Ya hattı Ocak ayında almıştım adam 6 sında dolandırilmis ve hattın Gbt mi nedir istemisler hani komusma vs ama hiç kullanmadım bile durum bu sence nasıl anlatmalıyım mahkemede
Mahkemeye daha çok var ifade verdin mi
Evet verdim aynı şekilde dolandırıldigimi hesabımı ele geçirdiğini sonra oluyo olan zaten ininal elektronik ismini kullanarak ve açıklama kısmına numara yazmış aynısını bende yaptım çünkü
Bankaya gittim hesap kapalı gözüküyor diyo
En iyi ihtimalde arabulucu gelecek ve sana şu şahsın zararını karşıla deyip şikayetçi olmak dan vaz gececegini soyleyecek
İlk suçum bu ehli birine sordum adam 7 dosyam var aw kaldiki 5 yıl denetimli serbestlik aldım seninle aynı şekilde söyledi
Sence olayı böyle anlatmam kötü mü
Cellat mı katildir emri veren mi cellat Emir Kulu doğru onun hiç mi suçu yok insanı öldürebilecek yetenekte olması da onun suçu olmuyor mu sahip çıksaydın kartlarını hesaplarına telefonuna denecek sen en kestirme yoldan dosyayı kapatmaya bak
İnşallah kapanır ya haftaya bu arada heyecan bastı saçma
Sakin ol acele etme hareket etmek için Allah önce akıl sağlığı sonra da uyuyabilme yeteneğini geri versin şimdiden çok geçmiş olsun
Dolandırıcı ile ortaksın başka bir anlamı yok
Öyle görünüyor ama hayır
Ne alaka ya insanın başına gelebilir sende
Adam okadar uğraşıcak para gönderecek birini bulacak onuda senin hesaba atacak mantık lımı bu belliki bunu yapmışsınız bişey olur mu diye soruyorsun söylüm kolay kolay üç kuruş için kimse mahkemeyle uğraşmaz ama adam parayı gönderirken acıklamaya ürün adı yazdıysa ugraşırsa cok sorun çıkar hat senin üstüne olmasa bile o hattan ailenden seni tanıyan birini aramışsan o hat senin kullandığın ortaya cıkar bide başkasının üstüne hat çıkarma cezası alırsın dolandırıcılıktan yargılanırsın bunu yapan başkası ise ona hiç bişey olmaz
Hattı dediğim gibi kullanmadim hiç
Ya kısaca banka şifrem vvsrdi çantamda diyorum sonra bu olay oldu ve şu ki bende dolandirildim ve aynı şekilde ininal hesabım calinmisti ordan kimbilir transfer yapmıştır ve gittim hesap kapalı gözüküyor bankada
Bu söylediğine ben bile inanmadım ki hakim inansın sacma sapan madem dava acmış karşı tarafın zararını ödeyin davayı kapatsın hukukmu ceza mı kamu davacı olmuşmu oda önemli hukuksa kolay olur
Emin ol bı kelimesi bile yalan değil
Ceza davası
Ehli birine söyledim cidden 7 dosyası var adamın diyo bunlardan kaldı ki 5 yıl denetim verdiler bilmiyorum de gec cidden kabarık olan dedi millet dolandırıcılgn kiralini adam öldürüyor bı bok olmuyo bı yandan hakli adalet yok
Bak şimdi 32 davaya girdim iki davadan ceza aldım ceza aldığım davalarda dürüst olmuştum haklıyken cezayı ben aldım sonra dedim ki adalet bu degil diger davalarda hep inkar ettim hiç bir şekilde kabullenmedim haksız devaları bile kazandım demek istediğim kendini savunurken inandırıcı ve acık vermeden savunacaksın inkar et üstüne alma fakat bu olay sanki erkek arkadaşın tarafından yapılmış hesabını kullanmış gibi görünüyor haberin var gibi bu olaydan neyse boş ver ceza verse bile istinafa gönderirsin yargıtaya gönderirim üstüne almadıgın sürece zor ceza vermeleri
Bak yemin ederim hiçbir şey bilmiyorum bu yüzden buradaym sordum bugüne kadar hiçbir suçum olmadı korkuyorum öyle şeylerden elbette itiraz edicem yok yere almam cidden adalet yok ilk davalarda itiraz etmedin mi
Etmedim cünkü nişanlıydım aman dedim boş ver ben kime ne yapacam artık dedim mutluydum aldığım ceza 5 yıl infaz 4500 para cezası parayı öderim 5 yılda kimseye karışmam dedim infazı patlatan en yakınım oldu bek anlamazdım bu kanun işlerinden hakim bilir anlar cözer diye düşünürdüm meger o hakimler puan derdindeymiş her şey kitabına uysunda ceza verim dosya kapansın kafam rahat etsin derdindeymiş
Bana da 5yil denetim verse buna bile razıyım emin ol haksız yere ceza almk istemiyorum
Yani hakim dosya kapanma derdin demi diyosun
Aynen 5 yıl denedime de itiraz et aman denetim dersin ummadık bir olay olur 5 yıl denetimi cezaya cevirir benim denetimi nişanlım olacak o pislik pozdurdu
Valla aşırı safim derim anlamıyorum ki böyle işlerden 🤣
Nişanlin ne dedi
Suçun neydi senin
Bu işleri avukat bile bilmez baştan savar bilse bile söylemez ya tanış bir avukatın olacak bol bol konulup anlayacaksın ya da daha mahkum bilir gir cık gir cık öğrenmiştir o adam
Avukat çantalı hırsız demişti biri bana cidden öyle en iyi mahkum bilir
5 yılı 1 yıl 15 hapis cezasına çevirdi ozaman direk yatar vardı istinaf Yargıtay derken 10 yıl uzadı ozamana kadar da 2 yıl altı hatar kalktı günde gidip 5 gün yattım geri kalanı da karakola her gün imza atmaya gittim
Bende mi hep diken üstünde olucam çok kötü sucun neydi ayıptır söylemesi
Aynen öyle o adliyenin içinde neler dönüyor neler hırsızlık asıl orada adliyenin içinde rüşvet olmaz demi bal gibi oluyor zamanında 10500 TL yi kendim verdim 2015 te bu para yı elimle verdim
Ben böyle adalete
Haftaya mahkemem ver korkum var biri diyo olayı olduğu gibi anlat biri diyo ya Lis anlaşılırsn bilmiyorum de gec avukata sormak yerine en iyi mahkum bilir diye buraya sordum
İş yerime baskın yapan dükkanımı dagıtan camlarımı kıran beni darp eden 15 kişilik gruba ateş ettim müşterim olan dükkanıma giren bir bayana laf atmalarıyla başladı olay işte bu ülkede bir kadını korumuyacaksın o adliye mağdur daha magdur olsun diye yapılmış
Hakimin gözü kör olsun bu durumda seni mi haksız gördü Allah belasini versin karsiina kızına olsunda gör
Ben niye karışmışım neden polsi aramamışım lan benim şerefim ne olcak dükkanıma gelmiş kadın ha o ha benim akrabam ha bacım sonucta onlar tanımıyor benim yanımdaki orbya bile laf atan adamı parçalarım şimdi ben erkek gibi herşeyi oldugu gibi anlatıyorum onlar da erkek olup yaptıklarını anlatır sanıyorum 15 kişiden. 4 kişiyi tesbit ettiler 4 kişilermiş 15 kişiyi ben uydurmuşum dükka kendim dağıtmışım icerden sıkmışım onlara cam ondan kırılmış kendileri medeni insan gibi gelmişler de ben kötü davranmışım iftiranın bini bin adamlar bide yemin ediyorlar kızı şahit te gösteremiyorum kız zaten ailesinden gizli gelmiş oraya neyse ben bunu bir örnek olarak anlattım
Türkiye'de adalet boktan
Allah kahretsin bu adaleti bişey sormak istersen dm den sor müsait oldukca yazarım