O yerden saç çıkmıyor azıcık bir yer ama ayrım noktasında ve başka yöne ayıramıyorum nedense :) Saçım mı küstü ne olduysa çıkar mı saç oradan :) Bölgesel saç seyrelmesi
Küçükken kafamı vurmuşum, oradan saç çıkmıyor. Bölgesel saç dökülmesine ne iyi gelir?
Kanı vurmuş olman o bölgedeki saç köklerinin hücrelerine zarar vermiş olabilir. O bölgede saç çıkmaması muhtemelen bu sebepten kaynaklanıyordur. Sebebi net olarak öğrenmek için doktora başvurmanı öneririm, sonrasında gerekli tedavi uygulanır ve umarım saçlarına tekrar kavuşursun :)
Bölgesel saç dökülmesine ne iyi gelir?
Bölgesel saç dökülmesine ne iyi gelir?
Bölgesel saç dökülmesi genetik faktörler, düzensiz beslenmek, stres, deri hastalıkları gibi birçok sebepten ötürü oluşabilir. Önlemek için öncelikle sebebini tespit etmek gerekmektedir. Saçlarınız stres kaynaklı dökülüyorsa gün içinde sizi sakinleştirecek aktivitelere yönelebilirsiniz. Deri hastalıklarından (egzama vs) kaynaklanıyorsa öncelikle hastalığınızın tedavisini olmanız gerekiyor, sonrasında saçlarınız yeniden çıkacaktır. Elbette bölgesel saç dökülmesini önlemek için doğal yöntemler de bulunmaktadır.
Bölgesel saç seyrelmesine hangi yöntemler iyi gelir?
Bölgesel saç seyrelmesi
Bölgesel saç seyrelmesi yaşıyorsanız öncelikle beslenmenizi düzene sokmanız gerekmektedir. Protein ve vitamin ağırlıklı beslenmeniz yeni saç oluşumuna destek verecek, saç dökülmenizin de önüne geçecektir.
Gün içerisinde çok fazla stres yapıyorsanız, sizi sakin tutacak aktivitelere yönelebilirsiniz.
Saç tipinize, saç probleminize uygun saç şampuanı kullanmak önem arz ediyor. Dökülmelere karşı etkili ürünleri tercih edebilirsiniz.
Demir eksikliği saç dökülmesi sebeplerinin başında geliyor, bir uzmana başvurmanızda, gerekirse takviye yapılmasında fayda var.
Saç dökülmesine iyi gelen, saç oluşumunu destekleyen doğal yağlarla saç derinize masaj yapabilirsiniz.
Bölgesel saç dökülmeleri kimi zaman genetik de olabiliyor. Çevrenizde bölgesel dökülme yaşayan birilerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Bölgesel saç dökülmenizi önleyemiyorsanız, saç ektirmeyi ya da saç mezoterapisi yaptırmayı tercih edebilirsiniz. En etkili yöntemin saç ekimi olduğunu unutmayın.
Saç dökülmelerine iyi gelen doğal yağlar nelerdir?
Saç dökülmelerine iyi gelen doğal yağlar nelerdir?
Badem yağı
Hint yağı
Çay ağacı yağı
Lavanta yağı
Zeytinyağı
Bu doğal yağların hepsi yeni saç oluşumunu destekler, saç derisini besler ve dökülmelerin önüne geçer. Özellikle saç diplerinize masaj hareketleriyle uygulayabilirsiniz.
Eyer Saç Kökün Salamsa Çıkar Benim Kafam Okulda Arkaya Doğru Düştüm Kırıldı Taş Geldi Kırıldı Hemde Küçük Kırık değil Saçımın Sol Tarafında Yani Nasıl Desem Arka Taraflar falan Çıkmış Gine Ama En Önde 1 Cm falan Saç çıkmıyor büyük değil ama ben ginede sevmiyorum güzel duruyor aslında :D sarımsak sürmeye başladım 2 gündür oraya çıkıcağına inanıyorum sende dert etme saç kökün sağlamsa ne olursa olsun büyük ihtimalle çıkar
@MrFinBlack Knk Ayn Benim Saçta Solda Düz bir Çizgi Üzerinde Saç Çıkmıyor Arkadaşım Güzel Durduğunu Söyledi Ama Ben Sevmiyorum Sarımsak Sürüyorum 2 Gündür İnşallah Çıkar Ama Bence Çay Bardağına Çok Az bir Miktar Su Ekle Sarımsağı Bıçakla Veya Makasla Küçük Küçük Doğra Su İyice Sarımsağın Suyunu Çekiyor Bence Daha Etkili Olur
şimdi görmeden ne söylesem boş ben sadece önerdim..ama istersen saç rengine uygun bir göz kalemiyle hafifo bölgeye üstten üstten çok az bir kaç tane dokunuş yapabilirsin;)
Selam aynı sorun bendede var saçımı baya bir kestirdim şimdi kabak gibi gözüküyor ve çok utanç verici bende cevabı öğrenmek istiyorum ya çok merak ediyorum denicem yakında ve geçmiş olsun
En İyi Cevaplar