Selam :) Daha önce bir iş yerinde çalıştığımda Z raporu ve gün sonu raporu hakkında benim de bir bilgim yoktu. İşe başladığımda öğrendim. O yüzden tecrübesiz herkesin bu konuda bilgisiz olması çok normal. Öncelikle bu konu hakkında detaylı bilgi almak için Gün sonu Z raporu nedir, buna değinmek istiyorum.
Gün sonu raporu nedir?
gün sonu raporu nedir?Gün sonu raporu bir işletmenin gün içerisinde kart bazında yaptığı tüm işlemleri gösteren belgedir. 2 çeşit gün sonu raporu vardır. Biri toplamı gösterir. Diğeri ise detaylara yer verir. Özellikle kurumsal markalarda gün sonu raporu almak çok önemlidir. Gün sonu raporu ile Z raporu aynı şeylerdir. Ve ismi Gün sonu Z raporu olarak geçer.
Gün sonu Z raporu ne zaman alınır?
gün sonu raporu nedirGün sonu raporu her günün sonunda saat 24.00 geçmeden alınmalıdır. Eğer alınmaz ise bir sonraki gün pos cihazından işlem yapılamaz. Bu yüzden gün sonunda bu rapor alınmalı ve saklanmalıdır.
Gün sonu Z raporu nasıl alınır?
pos gün sonu alınmazsa ne olur?Gün sonu raporu pos cihazından alınır. Her markanın ve bankanın pos cihazı farklı olacağı için Z raporu alma işlemi de farklı tuşlarla yapılır. Yeni bir işe girdiğinizde pos cihazının modeline göre Z raporunu nasıl almanız gerektiği size anlatılacaktır. Gün sonu Z raporu almayı sakın unutmayın.
Pos cihazından gün sonu raporu alınmazsa ne olur?
z raporu almayı unuttum ne yapmalıyım?Pos cihazından gün sonu Z raporu almayı unutmak yaygın bir durum. Bu yüzden çoğu çalışan gün sonu almayı unuttum, ne yapmalıyım diye soruyorlar. Z raporu almayı unuttum ne yapmalıyım? diyenlere hemen cevap vereyim. Z raporu her gün mutlaka gün sonunda alınması gereken bir rapordur. Eğer ertesi gün alınırsa usulsüzlük yapılmış sayılır ve ceza kesilir. Cezanın miktarı ceza tutarının dönemine göre değişen bir durumdur. Bu yüzden Z raporu almayı asla unutmayın ve Z raporunu günü gününe alın, aksatmayın. Pos gün sonu alınmazsa ne olur? sorunun cevabını umarım anlatabilmişimdir.
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
Gizli Üye
+1 yıl
Birşey olmaz ama gece 12 den sonra otomatik çıkan gün sonları var. bankadan bankaya değişiyor.
Gece 4-5 gibi otomatik konfigürasyon olur. sonra ertesi güne başlar. Yarın sabah ilk işin gün sonu almak olur. kesinti olur ceza olur diyenlere bakma. bizde çok unuttuk hiçbir Problem olmuyor. İçiniz rahat olsun. asıl sıkıntı ay sonu mali raporu almayı unutmak. gerisi önemli değil :)
Pos gün sonu yapılmaması paranın hesabınıza bir gün geç yatmasına neden olur.. Z raporunun alınmaması ise o gün kasa kapanmamış olur. Ertesi sabah alabilirsin.. üstüne ait olduğu tarihi yaz çünkü akşam da alınacağından aynı güne ait 2 rapor olacak.. Başka hiç bir sıkıntı oluşmaz. İkisini de sabah halledebilirsin.
sbaah ben acmıycam dukkanıda soylıycem ablaya o benden ıyı bılıyodur zaten ıcım rahatladı cok sagolun anlamıyorumda bu ıslerı pek sadece bır gun gec yatıcak ondanda bırsey olmaz herhalde
yani demek istediğim hani yarın ayın onu işte sen yarın dün için gün sonu almadan ayın onu için yapılan bir alış verişi çekersen karttan dün için olan gün sonunu geciktirmiş yeni güne başlamışın demektir ve bunun yanlışlık olduğunu falan bildirmen gerekebilir. o yüzden sabah kimseye makineyi dokundurtma ve dün için olan gün sonunu al derim.. Almazsan ne olur çokta bir sıkıntı olmaaz
akşam almayı unuttuğun gün sonunu işlem yapmadığın taktirde sabah bile alabilirsin hiç bir sıkıntı olmaz ama dediğim gibi ilk bunu halletmelisin tekrardan satış vs olmadan birde bugün alacağın için üzerine dünün tarihi olursa bugün ki ile karışmaz
aynen hanımefendi, paranın bir sonraki gün hesaba geçmesi dışında hiçbir sıkıntı olmaz , bugün satış yapılmadan ilk iş raporunu alcaksın hepsi bu , endişelenme
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş