ama çekemedi herhalde kartımda para tutmuyorum şahsikart değil papara
Hacklendim ne yapacağım kartım herşeyim gitti polise mi gideyim ama yabancı biriyse nasıl bbulsunlar?
ama çekemedi herhalde kartımda para tutmuyorum şahsikart değil papara
hacklendim fake facebook vardı girdiğim an... sen misin yazıyordu
hacklendiğimi söyledi hackleyen kişilerin olduğunu dediklerini yaparsam benim tarafımda olacağını söyledi? küfür edip tersledim engellersen yine bulurum yazdı engelliyorum yine yazıyo fotoğraf atıyor hack ekranı yazılar falan var yeşil herşeyime girdi arkadaşlar faceme e postama e postama mail geliyor amazondan meksidan giriş olmuş vs diye onay kodu falan amazona kayıt olduğumu hatırlamıyorum ayrıca linkldn e kayıt oldum mu bilmiyorum eğer siz değilseniz tıklayıp güvenliği sağlayın diye linkte geldi iyor ne yapacağım hattımı değiştiricem ama e maillerim çöp artık sanırım ama herşeyim ona kayıtlı
pcden girmiştim faceye ama numaram üzerinden hacklendiğimi düşürüyorum pcde her şey bağlantı hatasında
teelefonum hacklenincede aynı şekilde herşeyde bir bağlantı hatası virüs koruyucuda bile
Hacklenme durumunda yapmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır:
1. **Banka ve Finansal Kurumlarla İletişime Geçin:** Bankanıza veya ilgili finansal kuruluşlara derhal ulaşarak kartlarınızı iptal ettirin. Dolandırıcılığı ve dolandırıcının erişebileceği tüm hesaplarınızı dondurun.
2. **Şifreleri ve Güvenlik Bilgilerini Değiştirin:** Hacklenme durumunda, kullanmış olduğunuz tüm şifreleri ve erişim bilgilerini derhal değiştirin. Bu, diğer hesaplarınızın da güvende olması açısından önemlidir.
3. **Kredi Kartı Şirketine Bildirimde Bulunun:** Kredi kartınızın veya banka kartınızın çalındığını veya kaybolduğunu bildirin. Kart şirketinizle iletişime geçerek durumu bildirin ve kartınızın kullanımını durdurun.
4. **Kredi Sicilinizi Koruyun:** Kredi raporlarınızı kontrol edin ve varsa şüpheli aktiviteleri bildirin. Dolandırıcılık sonucu oluşabilecek olumsuzlukları engellemek için kredi raporlarınızı düzenli olarak izleyin.
5. **Polise Bildirimde Bulunun:** Hacklenme durumunda dolandırıcılık vakası yaşadıysanız, polise başvurabilirsiniz. Polise giderek durumu bildirin ve olayı detaylarıyla anlatın.
6. **İnternet Hesaplarınızı Kontrol Edin:** Sosyal medya, e-posta ve diğer çevrimiçi hesaplarınızı kontrol edin. Şifreleri değiştirin ve güvenlik önlemlerini artırın.
7. **Güvenlik Yazılımı Kullanın:** Bilgisayarınızı, telefonunuzu ve diğer cihazlarınızı güncel ve etkin bir güvenlik yazılımıyla koruyun.
8. **İtibarlı Kaynaklarla İletişime Geçin:** Finansal danışmanlar, kredi kuruluşları veya hukuk danışmanları gibi itibarlı kaynaklardan yardım alın.
Bir dolandırıcılık vakası durumunda, hızlı ve doğru adımlar atmak oldukça önemlidir. Bu tür durumlarda, ilgili finansal kuruluşlarla ve yasal mercilerle işbirliği yaparak sorunu çözmeye çalışmak en uygun olanıdır.
Sakin ol o kod fotolarını atarak seni paniklemeye çalışıyor sadece. Tüm hesaplarına iki faktörlü doğrulama kodu yaptır olmadı hesaplarını kapatırsın yenilerini açarsın o kadar büyük bir olay değil.
Cevap
2Cevap
Karmaşık durum ya kendin hallet ya da polise git. Yazarsan bana ben de bi dönüş yaparım arkadaşlarıma sorup
Savcılığa suç duyurusunda bulun
Geçmiş olsun çok zor bi durum
Polise gitmen daha doğru olur
Siber bölümü ilgilenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?