Ben ders notlarımı laptaptan yazan biriydim ama Laptopum bozuk olduğu için artık telefondan yazmaya başladım. Telefon işimi uzattığı için laptapım olana kadar bir klavye Dönüştürücü aldım ama hiçbir şekilde f klavyeyi kabul etmedi. Q klavye ile devam etti. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Klavye dönüştürücü aldım ama F klavyeyi kabul etmiyor, ne yapabilirim?
İnternet & Teknoloji konusunda 809 cevap paylaştı.
Klavye dönüştürücünüzün F klavyeyi kabul etmemesi durumunda, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
Ayarlar Menüsüne Girin: Başlat menüsünden Ayarları seçin. Zaman ve Dil Seçeneğini Seçin: Açılan pencerede Zaman ve Dil seçeneğini seçin. Dil ve Bölge Kısmına Girin: Yeni pencerede de Bölge ve Dil seçeneğini seçip Türkçe yazan dil kısmının üzerine tıklayın ve Seçenekler diyoruz. Klavye Ekle Seçeneğini Seçin: Klavye Ekle seçeneğini seçin ve listede Türkçe F klavyeyi bulup ekleyin. Kısayol Tuşlarını Kullanın: Windows işletim sistemi kullanıcıları, klavye düzenini değiştirmek için Ctrl+Shift tuşlarına aynı anda basabilirler. Bu basit kombinasyon ile mevcut klavye düzeninizden bir sonraki klavye düzenine geçiş yapabilirsiniz.
Bu adımlar genellikle klavye dönüştürücülerde F klavyeyi kabul etmeme sorununu çözer. Ancak, bu adımların işe yaramaması durumunda, klavye dönüştürücünüzün üreticisiyle iletişime geçmek en iyi seçenek olabilir.
Evet, satıcıyla konuşmak iyi bir fikir olabilir. Satıcı, ürünün özellikleri ve uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi verebilir. Sorununuzu çözmeniz dileğiyle. Başka bir konuda yardımcı olabileceğim bir şey var mı?
Pc için kolay bir ayar ama telefonda benzer bir ayar var mı hiç bilmiyorum Klavye seçenekleri olup f yapman lazım ama işletim sistemlerinde sanmıyorum bu desteği vermez herhalde Q ya alışmayı denemen daha iyi olur bu durumda veya laptopu yaptırman
Q klavyen varsa onu takıp ayarlardan F yapıp dener misin f gibi mi yazıyor q gibi mi eğer yine q gibi yazarsa o ayarlarda f veya q sadece telefon klavyesini etkiliyor demek ki Klavyede sorun olup olmadigini anlardın Rica ederim ❄️
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
bunun için telefonuna playstordan türkçe harici klavye isimli bi program var onu yükleyip ayarlara girip onu seçmen lazım sonra bi kaç ayardan sonra kullanabilirsin youtubda videolar var ayrıntılı olnara bak istersen
F klavyenin bir yerde geçerli olmasını umursamıyorum. Benim için önemli olan notlarımı hızlı alabiliyor olmamdı. Ayrıca F klavyeyi bırakmak gibi bir niyetim yok. Merakın ve ilgin için teşekkürler ama hayır, bir şeye ihtiyacım yok.
farketmez klavyenin özü hepsi aynı bilgisayarından gözünde. q seçersen q olarak düşünür f seçersen f olarak düşünür. arapçaya çevirsen o klavyeymiş gibi davranır