Ana karttan dolayı SSD yandı, garanti kapsamına girmediğini söylüyorlar ne yapmalıyım (0 sistem)?

Vatan bilgisayardan hazır sistem almıştım ve Vatan bilgisayarda da bu sistemi kurdurmuştum ben yapamayacağım için. Daha sonra bilgisayarcıya windows kurması için götürdüğümde kasa hiçbir şekilde açılmadı. Vatan bilgisayara direkt geri götürdüm anakartın ve ssdnin yandığını, yetkili firmaya garanti dahilinde değişim olup olmadığını sormak için göndereceklerini söylediler.

Anakartın yanması kullanıcı kaynaklıymış (ki hiç kullanmadım) bu yüzden de garanti kapsamına girmiyormuş "iyi niyetlerinden" dolayı değiştirmişler yine de. SSD içinse olumsuz geri dönüş almışlar kullanıcı kaynaklı sorun diye. SSD'yi kontrol eden yetkili firma bana "müşterinin anakart soketinden kaynaklı ürünün sata yollarının yanmış" olduğunu söyledi. Bu durumda sorun anakarttı ve anakartı değiştirdiler. Anakarttaki sorun da SSDyi bozdu.

SSD'yi de bir şekilde yenilemeleri gerekmez mi böyle bir durumda? Yardımcı olur musunuz?

Ana karttan dolayı SSD yandı, garanti kapsamına girmediğini söylüyorlar ne yapmalıyım (0 sistem)?