ya ben 1 ay önce şeffaf telefon kılıfı aldım 1 ayda sapsarı oldu şimdi karbonatla limonu karıştırıp sürdüm 1 saat bekletcem ama başka çözüm yolunuz var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Sararan telefon kılıfını temizlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır:
Karbonat ile Beyazlatma: Biraz su ile az miktarda karbonatı iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Kullanılmayan bir diş fırçasının üzerine bu macundan biraz sürün. Ardından telefon kılıfını fırçalayın. Daha sonra suyla durulayın ve güzelce kurulayın.
Elma Sirkesi ile Temizleme: Sararmış, eski telefon kılıfı bir kâsenin içine alınır. Üzerine bir su bardağı su, bir su bardağı elma sirkesi ve iki yemek kaşığı karbonat eklenir. 1-2 saat beklemeye bırakılır. Daha sonra bir diş fırçası yardımıyla telefon kılıfını güzelce ovun. Suyla durulayıp, kurulayın.
Diş Macunu ile Temizleme: Şeffaf telefon kılıflarını diş macunu kullanarak hem beyazlatabilir hem de mikroplardan arındırabilirsiniz. Temiz bir diş fırçasına bir miktar diş macunu sıkıp, kılıfı iyice fırçalayın. Daha sonra suyla durulayıp, yumuşak bir bezle kurulayın.
Bulaşık Deterjanı ile Temizleme: 1 bardak ılık suyu bir kâseye alın. Birkaç damla bulaşık deterjanı ilâve edin. Bezi hazırladığınız suya batırın ve fazla suyunu sıkıp lekeli kısmı bununla silin. Kılıfın dışını ve içini temizleyip durulayın. Yumuşak bir bezle kurutun.
Hidrojen Peroksit ile Dezenfekte Etme: Hidrojen peroksit, en güçlü dezenfektanlardan biridir. Temiz bir beze eczaneden alacağınız oksijenli sudan biraz dökün ve bununla kılıfınızı silin.
İzopropil Alkol ile Temizleme: İzopropil alkol eczaneden temin edilebilecek bir alkol türüdür. Alkol kullanımı tüm lekelere ve kirlere karşı işe yarayan bir çözümdür.
Bu yöntemlerin her biri, kılıfınızın malzemesine ve sararan alanın durumuna bağlı olarak farklı sonuçlar verebilir. Her zaman küçük bir alanda deneme yapmanız ve kılıfınızın talimatlarını kontrol etmeniz önerilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
- 1 yıl
Başka çözüm yolu; yenisini almak.
Çünkü YouTube videolarda deneyenler var, işe yarayan yok..
00 Yorumla Banada bi çözüm yolu lazım telefonun siyahını aldım şimdi sarı oldu
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı. sert olmalı alacagın kılıf yumuşak olanlar hemen sararır
00 Yorumla- 1 yıl
Tiktokta görmüştüm bi kağıt tarzı biseyi sıcak suyla beraber kılıfıda koyuyordu 1 gün bekleyince o kağıt gibi şeyin renginden oluyordu kılıf bi bulmayi dene yaparsın belki anca böyle gider o sarılık
00 Yorumla u
1 yılıslak mendil ya da Elma Sirkesi
00 Yorumla- 1 yıl
Çamaşırlar la birlikte makineye at
00 Yorumla İşe yaramaz yeni alcan
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Oksidanla sürüp sabaha kadar sar youtubeda var
00 Yorumla düzelmez plastik sararıyor yenisini alacaksın
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Elini temizle pisssss
Kılıfı değil00 Yorumla - 1 yıl
Yenisini al