Önceden müşterilere ürün satmak için insanlardan kredi kartı bilgilerini almamı gerektiren bir yerde çalışmıştım. Şimdilerde şaşırıyorum, insanlar güvenip rahat rahat kimlik bilgilerini (TCKN. vb. her verisini alıyorduk) ve kredi kartı bilgilerini (cep telefonuna gelen 3D şifresine kadar) veriyorlardı... Bazen tereddüt eden oluyordu, ben de sitemiz Norton güvenlik sistemiyle korunuyor bilmem ne şeyler söylüyordum. 😄 Sitede Norton güvenlik sistemi olması seni korumuyor ki, ben senin kart bilgini farklı bir sisteme giriyorum.. Allahtan şirket içinde IT'den falan vurgun yapan olmadı. Ben işten ayrıldıktan sonrasını bilemeyeceğim ama olsaydı haberlerde duyardık herhalde. 😄😄 Bazı müşteriler de güvendiği için her yıl aynı müşteri temsilcisiyle görüşmek istiyordu. Benim de vardı öyle bir tane, varlıklı da bir müşteriydi. Ama bana güveniyor olman bir anlam ifade etmiyor ki, senin kart bilgilerini veri tabanimiza kaydediyorum yani.. Daha akıllı olanlar da sanal kartla işlem yapıyordu, havale\EFT de bir diğer güvenli seçenek...
Şimdilerde düşünüyorum, biz orada insanlarla defalarca konuşarak onların güvenini kazanıyorduk ve müthiş bir sosyal mühendislik dönüyordu orada. Acaba işleri hala aynı şekilde mi yürütüyorlardir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hassas olmam kişisel bilgilerimin bilmem kaç dolara bilmem hangi şirkete satıldığı gerçeğini değiştirmiyor
o eskidendi artık gelişti bu konu
Vermemeye bakıyoruz ana bazında gerekli oluyor
vermemeye bakıyorsun, gerçekten mi? sosyal medya hesabındm yok o zaman?
Varda oradan daha fazlasını bulurlar evet
daha fazlasını bulmaktan ziyade hepimiz kişisel verilerimizi Mark Zuckerberg'e veriyoruz hem de gönüllü olarak. Dunyada en çok kişisel veri toplamış kişiymiş kendisi..
Bunlar internetten satılıyor diyorlar üzerindeki tapu bilgileri bile hepsi var ve bunlar satılıyor diyorlar
Bilmiyorum satılıyor mudur
Geçen birisi diyordu satildigini
Kurumsal firma ise güvenirim. TC numaramı herkese veririm.
👏👏👏👏😄😄
Her yer TC numarası dolu.
Abla lutfen soyle neyle ilgiliydi is nerden calisiyordun 😄
ahahahahhaha sohbet hattı diyormuşum ahahhaha
Çalanların da bilgilerini çalsınlar, tek temennim budur 🤷🏻♂️🤣
çalanlar bilgilerini caldirmayacak kadar akıllı 😆😆
Belli olmaz bence, onların da vardır öyle bir günü 😉🙃
dalgınlığına gelir diyorsun 😄😄
Aynen öyle 😂
Umrumda olmaz
🤝