Herkese mutlu hafta sonları 🦋🙋 Sizce sesimizi olduğundan daha farklı şekilde algılamamızın sebebi ne olabilir?

Herkese mutlu hafta sonları 🦋🙋 Sizce sesimizi olduğundan daha farklı şekilde algılamamızın sebebi ne olabilir?

Kayıtlı sesin iletimi ile konuşma sesimiz elbette farklı olmak zorundadır. Hatta bir çok insan normal sesini daha çok sever. Ben kayıt sesimi daha çok severim mesela bunun nedeni kendi sesimiz hem dışarıdan duyduğumuz ses hemde kendi iç sesimizle harmanlanır normal konuşmamız, bu da zengin karışımı olur. Kayıt sesinin perdesi daha düşüktür genelde o nedenle
Rica ederim soru işaretini kaldırmıştır umarım
Konuşurken vücut içerisindeki tüm titreşimleri en yakından duyarız.
Kayıtta ise sesiniz havanın içerisinden geçip mikrofona ulaşırken bir kayıp yaşanır. Her mikrofonun kaydedebileceği belirli bir frekans aralığı vardır. O aralığın dışında kalan frekanslar kaydedilmez. Ayrıca sesinizi dinlediğiniz hoparlörün de üretebileceği bir frekans aralığı vardır. Orada da ekstra kayıp olur ve hoparlörün yapısına göre belirli frekansları bastırıp belirli frekansları yükseltiyor olabilir. Bu nedenle kendi sesimizi kaydettiğimiz zaman farklı duyarız.
Bunun nedeni kafatasımız içindeki sinüs boşluklarıdır. Elmacık kemikleri, burun kemiği, kaşların üstünde alın kısmında ve ense köküne yakın yerdeki sinüs boşlukları sesimizin karakteristik tınısını oluşturur ancak kafa sesimizle dışarıdan duyduğumuz kendi sesimiz farklı gelir. Bunun nedeni de konuşurken kendi kafamız içindeki kemiklerin titreşimini de hissediyor olmamızdır.
Teşekkür ederim 💐
Bak bu soru orjinal ve güzel olmuş ben kendim ile ilgili bunu şöyle yorumlayayim. Benim sesimi istisnasiz herkes duyunca çok beğeniyor telden ses kaydından, bana göre ise hiç bir beğenilecek yanı olmadığı gibi, kaba ve hoş bile değil. İnsanların bu düşüncesi olduğu için bende ses kaydı vs olunca bir sesimi dinledim ki gerçekten bu kadar beğenecek ne var diye🤣 yine fikrim değişmedi yani senin sorunun cevabı oldu mu bilemiyorum ama böyle bir durum var bende... Hala aynı fikirdeyim insanlar da istisnasız aynı fikirde...
Cevap
27Cevap
Ben korkuyorum dinlediğimde, sahiden bu ses benim mi diye.😱
Bence alışmadığımız için olabilir.. ya da dışarıdan duymak veya kendimiz konuşmak farklı olduğu için de olabilir.. ama ben sesimi zaten sevmiyorum pek.. :D
Kendi sesimizi kaydettiğimizde duyduğumuz ses, genellikle dışarıdan duyduğumuz sesle farklıdır. Bu durum, sesin nasıl işlendiği ve algılandığıyla ilgilidir.
Normalde, sesi duyarken, ses dalgaları kulaktan geçer ve iç kulağa ulaşır. İç kulağın içindeki kemik ve dokular, ses dalgalarını biraz değiştirir. Bu, kendi sesimizi dışarıdan duyduğumuz sesle karşılaştırıldığında, içten gelen sesin farklı algılanmasına neden olur.
Ancak, ses kaydettiğimizde, mikrofon veya kayıt cihazı sesi doğrudan dışarıdan alır ve içten gelen sesin etkilerini ekleyerek kaydeder. Bu nedenle, kayıt sırasında duyduğumuz ses, normalde dışarıdan duyduğumuzdan farklı algılanabilir.
Bu durum, insanların kendi ses kayıtlarını ilk kez dinlediklerinde genellikle şaşırdıkları bir olgudur. İnsanlar genellikle kendilerinin duyduğu sesin kayıtlarda nasıl olduğunu pek beklemezler.
Bence çok güzel bir soru. Ben de kayıtlar da hiç sesimi beğenmiyorum. Amann Allahım bu ses benim mi diyorum. Ben böyle konuşmuyorum ki diyorum ki. Bu ses benim olamaz diyorum. Tam bir kabus ve hayal kırıklığı.
Benim de yıllardır düşünüp cevabını öğrenemediğim soruyu sormuşsun 😊
Ses kayıtlarında havada yayılan ses dalgaları algılandığı için, sesin vücut içinde iletilen bileşeni duyulamıyor. Bu yüzden kayıt cihazından dinlenilen ses, sahibine farklı geliyor
Çünkü gerçek hayattaki ses tonunun frekansı ile telefonun sana geri gönderdiği frekans farklıdır birisi gerçek hayat birisi sanal dünya en basit bu şekilde anlayabilirsiniz diye böyle söyledim
Gözün gördüğünü göremeyen aynı sesi veremeyen cihaza akıllı deniyor bir de. Ben kendi sesimi hiç tanıyamıyorum bu benim sesim değil diyorum. İşte yaratılanı taklit bu kadar oluyor.
Bilmem. Ama kendi ses kaydımı dinlemeyi hiç sevmiyorum. Niyeyse kötü geliyor. Karşıdan duyulunca gerçekten farklı bir his. İnsan kendini tanıyamıyor 😅
Bunun nedenini bende tam bilemiyorum ama ben bunu şöyle yorumluyorum sesimizi kendimizden değil de başka bir yerden duyduğumuz için farklı geliyor olabilir.
Kendi duyduğumuz herkesin duyduğu ses değil ses kaydında herkesin duyduğunu yani gerçek sesimizi duyuyoruz. Sebebini bilmiyorum ama böyle.
Kendi vücudumuzdan yayılan titreşim ve frekans boyu, dışarıdan kulağımıza gelen frekans boyundan farklı olduğu için sesimiz bize farkı gelir
Çünkü ses tellerin östaki borusu aracılığıyla kulak zarını arkadan da etkiler , ama ses kaydi sadece dışarıdan gelir bu yüzden yabancıdır
Selamlar, Kendi sesimizi bu iki farklı yoldan ulaşan ses dalgalarının birleşimi şeklinde algılarız sadece
Ses tellerimizin vücuttaki titreşiminden dolayı bize farklı geliyor. Aslında mikrofonlar en doğruya yakın sesi alır.
Şey gibi buda.. aynada daha güzeliz telefonun kamerasiyla berbat jsjsjs buda aynı kapi.. teknoloji değiştiriyor
Konuştuğumuzda direkt sesin kaynağından duyuyoruz, tüm titreşimler, ses telleri hepsi bunda bir etken. Kulağımıza giden ses içikizden, boğazımızdan çıkıyor farklı işitmemiz normal.
Gerçek kafa sesini iki kulağını ellerinle kapatıp konuşarak test et
Kayıtlardaki sesimle gerçek sesim bir türlü aynı olmuyor, normalde daha seksi 😅
Bana da çok tuhaf geliyor kendi sesim dinlediğimde sanki başkası konuşuyor gibi😃
Ses kayıt cihazları, havadaki ses dalgalarını algılayıp kayıt yaptığı için farklı geliyor.
Kayıt yaparken doğal olamıyorum onun etkisi diye düşünüyorum hep
Sabah soğukta yataktan kalkarken veya boğazda iltihap halinde olan sesim daha anlaşılır. Kayıttakilerden farkı kötü olması.
Bununla ilgili bir hastalık okumuştum yanliş hatırlamiyorsam kafa tramvalari sonucu , kendi sesiniz size yabancı gelir
Pop filitre kötü sesi engelliyor ve sesin temiz çıkmasını sağlıyor
Özgüvensizlikten sanırım 🙂
Bunu da özgüvene bağlamazsınız yani 😀 ses iletim farklılıdır sadece lütfen bari siz yapmayın
Ses iletimi farklılığı tek nedeni değil özgüven başka bir konu.
Ne demek istediğini anlıyorum ama sorular soru neden farklı geldiği neden beğenmiyorum diye sorgulamaya başlarsa özgüvenin konusu olabilir.
Muhalefet te lazım sıkıntı yok 😄
Sırf muhalafet olmak istedim diyorsun peki o halde 😀
Yok sizin görüşünüz için dedim ben onu.
Benim görüşüm değil de bu soruda senin görüşün aykırılık barındırıyor. Soruyu doğru algılamadan cevap vermiş olabilirsin neden farklı geliyor demiş altını kalınca çiziyorum? BEĞENMEDİM DİYE BİR CÜMLE YOK
Size iyi günler.
Sesim her haliyle kötü olduğu için hiç dinlemeye gerek duymuyorum
Hiç bilmiyorum ama bu bende de oluyor 😂
Sadece o değil ki, aynaya baktığımızda k3ndimizi de fazlasıyla inceledigimiz olmuştur. Bu ben miyim? 😁
Duyduğumuz alıştığımızdır o yüzden
Mikrofonun frekansı başka olduğundan
Sesim iki türlü de iyi buralarda daha iyi yoktur :)
Her türlü sesim kötü 🤷
Bilmiyorum benim mıy mıy çıkıyo
Öyle bir şey hiç düşünmedim
Benim sesim berbat cikiyo 🙄
Sesim güzeldir
Çok iğrenç sesim çıkıyor 😀
Cirkin çünkü
Farklı çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?