Güncellemeler
+1 yıl
Buda tamamdır abi bide yeme içmeyi nasıl yapıyordun sen
Güncellemeler
+1 yıl
Peki ben sürekli yurt içi uçuş yapıyorum yurt dışı uçuşlarda ne değişiklik olcak mesela benim 2 vizem var biri sohum bir soçi ben soçide inip sohuma otobüsle gitcem 2 vize için ayrı ayrımı harç pulu yatırcam ve harç pulu nedir onu bilmiyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O hattını çıkar ve rusyaya gidinxe hava alanında kullan at hatlar var ne kadar süre kalacaksan sınırsız interneti olan bir hat al ve tüm görüşmelerşni whatsap üzerinden yap hatlar çok uygun gerçekten. Ben hep öyle yapıyırdum. Diğer hattım içinmde ayrı telefona takıp açıyordummama arama veya arayanları açma yapmıyordum böylece ek paket ödemiyordum.
Çok teşekkür ediyorum eyvallah
BaŞka sorun varsa tavsiye verebilirim. Mesela taksi kulkanma konusunda düşünğyorsan normal taksi kulkanma sakın çok pahalı. Yandex go diye birmuygulama var indşrmonu. Uber tarzı ve gayet iyidir
Olur valla peki bana diyelim ziraat hesabıma 1000 tl geldi orada o parayı nasıl kullanabilirim
İşte o sıkıntı yani komisyon alır banka. Yanında giderken para götür dolar euro yeteri kadar. Orada bozdurup kullan. Havaleyle uğraşma. Şimdi sistem değişti nasıl bilmşyorum ama kredi kartı kulkanma olayı kalktı sanırım. Yanş nakit olsun garanti yanında.
Abi ruble geçerli değilmi orada
Ben bursan ruble götürsem daha mantıklı değilmi
Ruble burada pahalıya bulursun komisyon alırlar. Ama dolar veya euro götürürsen yanında orada bozdurabilirsin. TL bozdurman zor orada banka bulman lazım TL kullanan. Hava alanında da euro bozdurabilirsin ama komisyonu çok olur. Yşnede ben hava alanında valizimi aldığum bölümden hemen bozduruyordum ve valiz bölümünden çıktıktan sonra da telefon hattı alıyordum hava alanı içinde mekanlar var
Yememiçme konusunda forsuqaer indir ve etrafında kendine göre restoran arat ne yemekmistersen gir bak restoranlara o uygulamalardan sonra yol tarifi ile git oraya. Orada menü istersin ve dil konusunda google translate karşılıklı konulma kısmı var başarılı. Ama kısa cümleler kur. Mesela yemek yemek istiyorum. Veya bu yemeğin içinde domuz var mı? Gibi. Ayrıca google translate uygulamasının görsel tarama kısmı var anlık kamera ile menüye bakınca otomatik türköeye çevşrşr dil seçimş yaparsan menğ işi de tamam. Gerisi garsona parmağınla gösterip bununistiyorum demekte türkçe söyle aorun değil. Sorunsorarsa da translatei aç ve konulmasını iste ona. Ordan çevirir sana
Peki ben sürekli yurt içi uçuş yapıyorum yurt dışı uçuşlarda ne değişiklik olcak mesela benim 2 vizem var biri sohum bir soçi ben soçide inip sohuma otobüsle gitcem 2 vize için ayrı ayrımı harç pulu yatırcam ve harç pulu nedir onu bilmiyorum
Yurtdışına çıkarken hava alanından biletini aldıktan ve valizini verdikten sonra polis pasaport kontrolüne giritmeden önce gidip makinadan yurt dışı çıkış harç pulu alacaksın her çıkışına 1 tane. Yani rusyaya gidiyorsun 1 adet alıyırsun 2 değil. Onu da zaten pliolis memuru kırıp alacak o kadar. orada işi bitiyor yani türkiyede bitiyor o pulun işi. Gittiğin ülkede pasaport kontrolğnden geötiktennsonra arrık o ülkede istediğin yere gidebilirsin
Abi valla allah razı olsun bu verdiğin bilgileri internete yazsam hadi ordan der çok teşekkür ediyorum valla vaktini ayırdığın için hepsi kafamda oturdu şimdi
Başka merak ettiğin şeyler olırsa sorabilirsin. Tek mi gideceksin amaç nedir ona göre başka bilgi gerekirse söylerim. Ne kadar kalacaksın nerde kalacaksın hangi şehir filan 😅
Kral ben iş için gidiyorum biletimi aldı müşteri soçide incem beni soçiden arayla alıp abhazyaya götürcekler abhazyada yqklaşık 1 hafta sürer işim sonra 3 günde ben gezer gelirim10 gün kalırım ilk defa olcak hayırlısı ile önceliği tabikide iş müşterim zaten samimi birisi evide var beraber kalcaz türkçede biliyoe ben sana çok iyi bakcam dedi hadi hayırlısı
Reis peki en uzuz en hızlı ben abhayzadan moskovaya nasıl giderim bide gezmek misali aşağı yukarı 1500 km varmış türkiyenin uçtan uça belki 1500 anca vardır 😁😄
Reis sen benim gitceğim tarafı biliyonmu abhazya ve soçi soçi bana yakın mesela ben gezmek istersem nasıl yapayim
Orayı bilmiyorum ama google yol tarifiyle ulaşımı çözersin sorun olmaz. Ve gelip alacaklar mımseni hava alanından yoksa kendğn mi gideceksin. Görüştüğün kişiye sor sana bir yol tarifi önerisşnde bulunsun sende onu kullan.
Gezme konusunda da yine tavsiye iste görüştüğün kişiden aana gezebileceğin yerleri ve rotalarını söyler belki de götürür seni. Bazen bir hatun veriyorlar yanına seni gezdirsin diye bazı firmalar filan
Peki kral senin önerebileceğin başka neler var
Giderken yanında şundan götür şundan getir diye
Yemek konusunda hassas biriysen orada kolay yemek bulamazsın. Bu durumda en azından birkaç günlük yemek götürebilirsin yanında. Oritlede mikrodalgada ısıtıp yiyebileceğin tarzda. Migrosta tada marka yemekler var. Al götür orada çok işe yarıyor. Ya da şöyle yaparsın. Oralarda market çok. Marketlerde tavuklu hazır makarnalar var bizdeki makarneks tarzında. Hoşuna gidecek birkaç marka var unuttum tabi markaları görsem hatırlarım ama ilgini çekeni alabilirsin.
Gitmeden önce birkaç kelime öğren. Mesela günaydın ve teşekkürler ve merhaba gibi kelimeler hayat kurtarır
Tek dikkat etmen gereken yanında konaklama ve yol için yeteri kadar para almış olman. Gitmeden önce araştır ve orada geçerli olan bir kredi kartı var mı öğren. Malum ambargodan sonra ortalık karışık normal kredi kartları geçerli değildir.
Kazancın ne durumda bilmiyorum ama yeterimkadar kazanmıyorsan orada marketleri dolaş ve icos cihaz ve sigara al. Normalde ülkeye 3 karton sokma hakkın var sigara olarak. Yani 30 pakete denk geliyor ve bir de cihaz. Ama riske alırım dersen birkaç cihaz ve birkaç karton atabilirsin valizine ve buraya gelince güzel paraya satarsın. Alıcısı çok var. Burada bir paket sigara 90 liradan gidiyor ve sen oradan yaklaşık 50 liraya alabiliyorsun paketini. Adamını bulup paketini 70 liradan satarsan cebinenekstra harçlık çıkarırsın.
Reis konaklama müşterimin evinde çok şükür ders tasa yok sigara haebi kendime 3 karton getiririm kredi kartıda bankayı aradım visa yazan her markette geçerli dedi
Harika haber. Sigara olayında fazla getirebiliyorsan değerlendir bunu ve cihaz elbette birkaç tane al bence.
Reis nasılsın bizim macera 3 hafta önce bitti çok şükür atlattık sana bişi dicem
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!