SSD (Solid State Drive) disklere bölümlendirme yapılmalı mıdır, faydaları veya zararları nelerdir?

Dizüstü bilgisayarımda Samsung 870 EVO model SSD disk kullanıyorum. Bu diski 2 yıl önce almıştım fakat yeni yeni kullanmaya başladım, Maalesef Windows 10 gibi sık bozulan bir işletim sistemi kurmuştum ve diskin içi şu an büyük boyutlarda önemli verilerle dolu.

SSD (Solid State Drive) disklere bölümlendirme yapılmalı mıdır, faydaları veya zararları nelerdir?

SSD disklerin çalışma prensibi farklı olduğundan, mantıksal olarak ikiye bölmenin zararlı veya zararsız olduğuna dair pek çok söylenti var. Ayrıca mekanik HDD diskleri, disk yönetimi üzerinden bölebilirken, maalesef SSD diskleri bölmek için kendi gözlemlerim kadarıyla 138 MB gibi küçük bir yeni alan tanınıyor, farklı bir program yardımı ile bölünebilse de bana çetrefilli bir iş gibi geliyor. Sizce bu diski bölmeli miyim?

Ayrıca elimde 2 tane Samsung HD161HJ model mekanik HDD disk ve bir de external (harici) güç desteksiz, SATA'dan USB'ye dönüştürme aparatı mevcut. Bu aparat ile mekanik HDD diskleri teker teker, bilgisayara bağlayıp sağlıklı bir veri aktarımı yapabilir miyim? Bu şekilde bilgisayara bağlamak, disklerde düşük akım nedeniyle bozulmaya sebep olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler 😊