Bilgisayarım eski bir bilgisayar. 13 yıllık. Bu sıralar mavi ekran hatası alıp duruyorum. Bundan dolayı güncellesem mi diye düşündüm. Sorun şu: Üretici sayfasında modelin BIOS'ın güncel sürümü var 2022 ama benim pc bunu destekliyor mu nasıl öğrenirim?
Üretici: LG Electronics
Model: R590-U. AAH1BT
BIOS Sürümü/Tarihi: INSYDE QL4L3C41, 14.01.2010
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O yıldaki bir pc bios desteği kesilmiştir yüksek ihtimal ki şu an tecrübe yoksa güncellemeyi önermem olası elektrik kesintisi var açılmama ihtimali var cihazın...
Mavi ekran da işe hata kodu nedir ona göre konuşalım
Birden fazla farklı farklı hatalar alıyorum mavi ekranda. Mesela en son: CRITICAL PROCESS_DIED hatası aldım
Önce bir Ram testi yap derim
Sistem sağlam mı emin misin?
Yaptım bir
Ne ile yaptın Ram testini?
Yaptım ama bir sorun bulamıyor şimdi yeniden yapayım dönüş yaparım
Sorumun cevabı değil ne ile yaptın diyorum kullandığın program ismi nasim yaptın diyorum
O eksik yazdığım yorum yanlışıkla tıkladım göndere ondan yarım gitti şimdi gördüm önceki yorumunuz. Windows bellek tanımlama ile yaptım ama Olay Görüntüleyicisinde hiçbir sorun gözükmüyor.
Memtest ile deneyebilirseniz bootdan olur ama dediğiniz gibi bise yoksa eledik bunu
Ssd mi hdd mi kurulu? Hdd işe HD tune veya hdd regenerator ile disk taraması yapın.
Bu da temiz çıkarsa geriye sistem kalıyor temiz bir format ile denemek lazım
Ssd kurulu. Memtest i de bir deneyeyim o halde. Bilgisayarı sıfırladım ama yeterli olmadı belkide direk formatlamalıyım dediğiniz gibi. Memtesti de deneyeyim ona göre bakayım
Memtest uzun boot süreci falan ki bise çıkacağını sanmam bence direk orj sistem ile formatlayip derim.
Ssd ise tm ve sürücüleri güncel tutun çakışmadan da yapar onu
Bios güncelleme yapman için işletim sistemini değiştirmen gerekir
Hımı yani güncellememeliyim
Destek sayfasına bak orada zaten görürsün
Oradan gözüküyor zaten sürücüler modelimi yazdığımda ama 2022 de bir güncelleme bu sisteme gelmesi garip geldi o yüzden güncelleyip tamamen pc'yi bozmak istemedim. Mavi ekran hatası alıp durmasam hiç elleme niyetim yoktu zaten..
Dur ben bakayım sn atsana model değil
Model: R590-U. AAH1BT
Üretici: Lg
Bios Sürümü ve tarihi: INSYDE QL4L3C41, 14.01.2010
Cihazın altında sn var onu at bunlar işe yaramaz