Pc modellerinden anlayan veya teknoloji konusunda bilgiye sahip olanlar bakabilir mi?

Şimdi benim 2014 te aldığım ama neredeyse hiç kullanılmamış bi pc m var asus marka soğutma özelliği vesaire de var zamanında kaliteli olanlardan senenin başında format atıldı sonra birden kapandı Hard disk ti sanırım bozuldu yeni nesil olanlardan 512 gb lik mi ney ondan yaptırdım Windows 10 a mi ne yükseltti adam sonra oficce 2014 mü 18 mi neyse onu yükledi sonra biraz kullandım başta youtube çok kastı diye hatırlıyorum ama zaten bana bi word Excel bi de phyton ve sql veri tabanı hazırlama için falan pc gerek sonra dün açtım bi baktım kaç aydır kullanmadığım pc nin ekran renkleri gidik İnternete yazınca ekran kartı bozulunca böyle oluyormuş diyodu sanırım peki napmaliyjm yine yaptırsam bozulsa boşa gider yenisini alsam hangi model uygun ve güzel şimdi öğrenciyim bursum da yok beni ekonomik olarak baya zorlicak ne yapmalıyım?
Pc modellerinden anlayan veya teknoloji konusunda bilgiye sahip olanlar bakabilir mi?